Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ancistrusy v přirozeném prostředí

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 3 změna:

dobrý večer, zajímalo by mne, zdali nevíte o nějakém dokumentu krunýřovců v jejich přirozeném prostředí. děkuji moc za vaše případné odkazy a tipy :).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Bohužel, dokumentů které se týkají přímo určitého druhu akvarijních ryb, mnoho není. Spíše to jsou dokumenty o celé oblasti kde se určitý druh vyskytuje.

Navíc v případě nejčastěji chovaného Ancistruse sp. jde o vyšlechtěnou formu ze tří původních krunýřovců a jako takový v přírodě nežije.

Můj oblíbený dokument na podobné téma je Malawi jezero hvězd ;)

zakovadrahoslava*
hodnocení

na jezero malawi jsem zrovna včera koukala, úžasný dokument. proto mě také napadlo, kdyby bylo možné vidět svoje oblíbené ancistrusi v přirozeném prostředí. škoda. jsou strašně roztomilý, doufám, že se mi je podaří rozmnožit. jen je to trochu v rozporu s mojí oblíbenou rostlinou ecinodorus rubín narow leaf, kterou bych chtěla zachránit, protože mi momentálně chátrá. po té léčbě tou solí a costapurem mi odešli i všichni cryptocoryny afinis a tento echinodorus to taky dost odnesl. kdyby takováhle listová růžice existovala třeba jako cryptocoryna, bylo by to super. jinak ten dokument s tím malawi mě přesvědčil, že i malawi může být opravdu nádherné, jen nevím, kolik těch tlamovců bych mohla ve 300l chovat, navíc by byl problém, když by se mi ještě rozmnožili. i když by se možná dali prodat. no snad se jednou zadaří chovat i tyto rybky :)

doplněno 26.10.12 06:34:

a to jsem tehdy měla i ancistruse síťovanýho, který mi ty moje echinodory devastoval rychlostí blesku. to byla tehdy neuvážená koupě, aniž bych si o něm vůbec přečetla. měl 6 cm a byl nádherný. bohužel mi ale odešel. to je ale také ryba do pořádného akvária.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]