Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, zajímalo by mne, zdali nevíte o nějakém dokumentu krunýřovců v jejich přirozeném prostředí. děkuji moc za vaše případné odkazy a tipy .
Bohužel, dokumentů které se týkají přímo určitého druhu akvarijních ryb, mnoho není. Spíše to jsou dokumenty o celé oblasti kde se určitý druh vyskytuje.
Navíc v případě nejčastěji chovaného Ancistruse sp. jde o vyšlechtěnou formu ze tří původních krunýřovců a jako takový v přírodě nežije.
Můj oblíbený dokument na podobné téma je Malawi jezero hvězd
na jezero malawi jsem zrovna včera koukala, úžasný dokument. proto mě také napadlo, kdyby bylo možné vidět svoje oblíbené ancistrusi v přirozeném prostředí. škoda. jsou strašně roztomilý, doufám, že se mi je podaří rozmnožit. jen je to trochu v rozporu s mojí oblíbenou rostlinou ecinodorus rubín narow leaf, kterou bych chtěla zachránit, protože mi momentálně chátrá. po té léčbě tou solí a costapurem mi odešli i všichni cryptocoryny afinis a tento echinodorus to taky dost odnesl. kdyby takováhle listová růžice existovala třeba jako cryptocoryna, bylo by to super. jinak ten dokument s tím malawi mě přesvědčil, že i malawi může být opravdu nádherné, jen nevím, kolik těch tlamovců bych mohla ve 300l chovat, navíc by byl problém, když by se mi ještě rozmnožili. i když by se možná dali prodat. no snad se jednou zadaří chovat i tyto rybky
a to jsem tehdy měla i ancistruse síťovanýho, který mi ty moje echinodory devastoval rychlostí blesku. to byla tehdy neuvážená koupě, aniž bych si o něm vůbec přečetla. měl 6 cm a byl nádherný. bohužel mi ale odešel. to je ale také ryba do pořádného akvária.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.