Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo, kam veterinář/ka nechává odvézt tělo pejska ke zpopelnění v BRNĚ? Jsem už doslova zoufalá, že nevím, kam se naše Lady poděla (zemřela 18.10.2012). Přímá majitelka pejska nic nikde nezajišťovala, na internetu nacházím pouze soukromou firmu, která má sídlo v Chrlicích, tam jsem už psala e-mail, odpověděli mi, že její tělo nepřijali, služby mají navíc spoplatněné a musí se u nich vše objednat. Naše rodina nikde nic neobjednávala, jen vím, že ji odvezla kafilérní služba, nic víc. Kdyby Lady patřila přímo mě, zařídila bych se úplně jinak. :'(
"ivna 89", Vy jste citlivý člověk a naprosto Vás chápu. Nedělejte si výčitky svědomí. Pejsek už o ničem neví, nic ho nebolí, nic ho netrápí, opravdu. Všichni jsme prach a prach z nás zbude, vítr ho rozfouká na všechny strany. To, co je s tělem po smrti, už žádného mrtvého nezajímá, jedno jestli je to zvířátko, nebo člověk. Jestli ve Vás nějaká slova vzbudila výčitky, tak na ně nemyslete. Psí dušička, je už někde jinde, kde je jí krásně a dívá se, jak se zbytečně trápíte. Myslete na pejska hezky a v dobrém, zklidníte se a vyrovnáte se s tím. Hodně síly a držím palečky. Posílám psíkovi do psího nebíčka pacinku. - pt
Děkuji za Vaše slova, moc si jich vážím. :'( Jeden můj známý, který je silně věřící (křesťan) mi řekl, že pes nemá duši jako člověk, tudiž se za její klid pomodlit nemůže. Já se trápím i kvůli její tělesné schránce, byla stejně krásná, jako její duše. :'(
Jestli ji odvezli do kafilerky, tak bych Vám doporučoval raději neusilovat o vrácení těla. Nebudu to raději rozebírat, ale už na kafilerním autě na to není vůbec hezký pohled. Raději udržte vzpomínku na psa živého.
Nechápu vaše pohnutky. Chcete mít popel na mazlení nebo co? Pokud veterinářka vydala kadaver do kafilerního svozu, tak je marná jakákoliv snaha o cokoliv. Auto svozu nakládá uhynulá těla z celého okrsku, objíždí kravíny, vepříny ap. ke zpracování dochází také najednou.
Ano, a nebo rozptlílit na krásné loučce, ona by si to zasloužila. Ano veterinářka v pátek pejska odevzdala :'( To jako myslíte vážně? :O :O :O To je naprosot příšerné :'( jako kdyby jsme ji vyhodili do odpadků :'(((
Kdybys někdy byla majitelkou koně, jak myslíš, že takový koník po smrti končí? Máme videa, fotky, plné srdce vzpomínek, ale tělesná schránka je prostě pryč.
Zeptejte se přímo veterinářky, ať vám dá kontakt na tu službu, ta už bude vědět.
Ale já bych to nechala být, kde je pes po smrti, není vůbec důležité pro něj, jeho duše je dávno pryč, ale pro páníka a často pro toho, kdo si hýčká špatné svědomí, podstatné je, jak se měla za života a jak zůstane ve vašich vzpomínkách. Podle mne se jen zbytečně trápíte nesmyslnými představami a úvahami. Přece nevěříte tomu, že mrtvému psu záleží, jestli má někde hrob?
Dosti nevšímavé od páníčka, který by měl mít psa jako přítele... nevidím v tom žádné špatné svědomí, svoje bývalá zvířátka jsem měla pohřbená za domem, takže jsem věděla, kde jsou. Kdyby mi takhle někam odvezli psa a já nevěděla, kde je a kam se dostal, také bych nebyla spokojená.
doplněno 22.10.12 17:38: Nikde jsme nepsala, že jste psa neměla ráda, první věta není na Vás, ale je všeobecná. Nebuďte tak vztahovačná
Jistě, jsme dva odlišné tábory.. osobně by mi nevadilo, kdyby se tělo psíka zpopelnilo či jinak, a neměla bych nic, ani ten popel, ale vadí mi onen pocit, že nevím, kde skončil, jestli ho někdo hodil přes plot na skládku apod.
doplněno 22.10.12 18:18: Každý máme právo na svůj názor. A nemyslím si, že mám proto na tazatelku špatné působení jen proto, že bych jednala stejně, jako ona.
Víte, to jsou dva nesmiřitelné názory - jeden tvrdí to, co vy, druhý to, co já. Pro mne opravdu není důležité, s jakou pompou a kde dělá člověk hroby, ale jak se ke zvířeti nebo člověku choval za života, to je podstatné. Nevidím v tom nic nevšímavého, to už podsouváte něco, co cítíte vy, prtože to máte jinak. Já nechci zahradu jako hrobku, pro vás jsou hroby důležité. Co mají asi dělat lidi z měst a v době zmrzlé půdy, když není kam zvíře pohřbít? Spoustu lidí své pozemky nemá a neznamená to, že zvíře neměli rádi. Je to hodně emotivní záležitost, chápu vás, že chcete hrob, ale odsuzovat mne, že jsem psa neměla ráda, nebo se neměl dobře, když nemá hrob, to už je k zamyšlení spíš o vás.
Rozebírat tu, kam asi pes přišel a jak je strašné, že se neví kam, to je týrání toho děvčete a medvědí služba v tomto případě, ať už jste to myslela na kohokoliv. Ostatně v dotazu tazatelky je výsledek takového působení. Jedna rádkyně ji tu vykostí, jak je to děsné a následně děvče se z toho složí a pátrá po kafileriích. Ale družno říci, že to není jen vaše práce, zapracovala mohutně včerejší rádkyně v předchozí otáce. Je třeba trochu přemýšlet, jaké dopady mají naše slova, o to víc v případě, že je někdo v krizi a rozrušený.
Jeste porad navstevujes hrob svych zvirat? Nebo uz jsi taky zapomela...neni to pak uz jedno? Neni dulezite udrzet si je v myslenkach, vzpominkach? Nez vedet kde se jejich telo rozlozilo na nic? A propo, vis ze si zvirata ani pohrbivat na zahrade nesmi?
Ne, protože už bydlím jinde. Ale určitě jsem nezapomněla. Nicméně i přítelova rodina, i plno mých známých má zvířata na zahrádce, nikomu to nevadí ani neškodí.
Neříkám, že bych si chtěla pro psa do kafilerky osobně dojet apod., ale chtěla bych prostě vědět, kde skončil.
To by mi stačilo.
Tak pokud je to jen A nebo B, tak opravdu více vědět nemusím.
A k tomu pohřbívání jsem to myslela tak, že i kdyby to bylo v zákoně, toto porušení by nemělo nikomu vadit.
Ja nerikam ze to nekomu vadi, jen se tim porusuji zakony teto zeme. Vis.
A s tim zbytkem, vzdyt to je prece opravdu jedno. V kafilerii se stejne nedozvis jak skonci. Jestli ho spalili, nebo ze zbytku se udela zivocisna moucka ktera se dale zpracovava. Takze chytrejsi stejne nebudes.
Vseobecne to muzu rict ze bud mam psa zahrabeneho na zahrade, nebo ho spalili v kafilerii. Co bych mel vedet vice?
ad. majsterjoe- nemáš pravdu! Na soukromém pozemku se mohou pohřbívat zvířata do určité hmotnosti ( zákonem ošetřeno) nerozšiřuj tady bludy!
No jak se to veme, porad musis dodrzovat hygienicke predpisy a to jak hloubku, tak umisteni od zdroju pitne vody, a pouzit desinfekcni prostredky, dale zalezi na umrti zvirete, jestli zemrelo na nejakou nemoc a pod. Neni to jen zasypat hlinou a hotovo.
Nevím,jestli vším, co jste napsala, reagujete na mě. Nebojte nejsem vztahovačná, já mám špatné svědomí a to jsem nebyla přímo majitelem psa. My nevlastníme zahradu, babička se rozhodla pro to utratit psa ze dne na den, mě to natolik rozhodilo, že jsem si nikde nic nezjistila, navíc nevím jeslti bych měla právo rozhodnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.