Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akvárium 500litru a více

Od: stanoooo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, kde se dá sehnat akvárium o takovém objemu, moc bych si ho přál, ale jako student, který nemá finanční možnosti v cenách, v jakých se kava pohybují, kde ho sehnat levněji díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Celkem slušné ceny nádrží se najdou na Aukru. aukro.cz/...

Pokud se rozhodneš lepit nádrž doma sám je potřeba dodržet sílu skal dle rozměrů a hlavě bez kazu. Na to dát při nákupu skla pozor. Lepší je lepit černým silikonem ( neprorůstá řasou)

Tabulku pro výpočet síly máš třeba tady theaquatools.com/...

mipro*
hodnocení

0x
Nedavno jsem po meste brouzdal po bazarech a v jednom nalezl hned dve akvaria kolem 500l za tisic Kc kus. Takze zkusit hledat. Na annonci se da taky obcas sehnat atd..

mowla*
hodnocení

0x

Nejlevněji akvárko seženeš, když si ho slepíš... Potřebuješ skla (doporučuju vrstvená, nejlépe s mírně zabroušenými hranami) a kvalitní silikon. Pak pomocný rám (který bude akvárko držet, než silikon zvulkanizuje, třeba dřevěný) a kámoše pro pomoc se sklem (sqm skla je pro přesnou manipulaci těžký)...

Pokud jsi to nikdy nedělal, oslov zkušenějšího akvaristu a nebo si napřed slep aspoň ´pár´ elementek...

;)

Krom ceny je výhodou i to,že si sám určíš rozměry.

doplněno 18.10.12 14:49:

A nebo jak píše Mipro - sehnat ´bazarovku´ - ale pozor, aby neteklo, opravy jsou náročnější, než lepení nového...

zakovadrahoslava*
hodnocení

0x

což o to, sehnat akvárium třeba z druhé ruky není takový finanční problém, ale k takové velikosti akvária toho potřebuješ mnohem více a to už je o více penězích. třeba to už potřebuje výkonější vnější filtr a hlavně pár desítek kilo štěrku. my momentálně pracujem na 450l akváriu, děláme do něj i pozadí z polystyrenu, ale také akvarijní kryt, protože osvětlení je také velmi důležité. můj dosažený rozpočet je již kolem 10 000,- a to mě akvárium vyšlo jen na 1000,-. ale ty věci okolo lezou taky dost do peněz ;)

každopádně to není tak jednoduché jak by se zprvu mohlo zdát. čím větší akvárko tím větší investice. nedávno jsme tvořili 160l akvárium a to mě na levný akvaristice stálo 1700,- avšak věci okolo s tím spojené cca 7000,-

jokr
hodnocení

0x

Mám za to, že pokud máte přístup přes internet sem, tak si jistě vyhledáte odborné akvačasopisy s inzercí, burzy apod... Nic mi do toho není, ale takovou vanu... bude i s provozem více problémů než efektu... pokud nebudujete mořské akvárko, ale to chce už zatraceně zkušeností, a peněz... Začněte klidně s dvoustovkou..., když to prdne, máte uklízení na týden... Měl jsem ve dvoustovce párek ocelátů... a když je chytla třecí nálada, raději jsem se na to nedíval, všechno se třáslo, i podstavec, kameny létaly... měl jsem je 15 let...

jiri99*

Naopak, čím je akváriu větší, tím líp a méně starostí. 500 litrů je velmi dobrý objem. Ale teda vyjde to na kopec peněz..

kristy1300*
hodnocení

0x

v eshopech, ale to je velice ryzikove ,protoze akvarko muze byt spatne stavene a pres internet se spatne veci reklamuji...nebo bazarove, urcite nekdo prodava i s vybavenim - filtrace, topítko,teploměr a treba i s kaminky...

zakovadrahoslava*

co se eshopu týče, já naopak byla velice spokojená. koupila jsem 160l akvárko na levnaakvaristika.cz a musím říct, že jsem nadmíru spokojená. je opravdu krásně lepené a navíc za skoro poloviční cenu než by mě vyšlo u sklenáře. takže já tento eshop vřele co se akvárek týče doporučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]