Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlé a podezřelé úmrtí psa

Od: anys* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

dnes v noci mým rodičům zemřela náhl šestiletá fenka kavkazského pasteveckého psa. V půl 7 večer ještě jedla v klidu, akorát prý divně štěkala. Kolem jsou tři vyzvrácené malé kolečka bílé pěny. Ale pes nikam nezalezl. Chci se proto zeptat, myslíte si, že to byla otrava, ona totiž co neni od nás nepozře to už máme vyzkoušené, teda nepozřela. Protože jestli jo tak až tu svini najdu tak jí vlastnoručně zabiju.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

2x

Nezávazně na sobě mi dva veterináři potvrdili, že by to mohlo být, podle té bílé pěny, nejspíš selhání srdce (infarkt), ale otravu anebo jinou zdravotní příčinu nelze vyloučit. Pitvy v těchto případech (otrava) prý dělají na veterinární správě, nikoliv u veterináře. Cítím s vámi a už jenom to vědomí, že byla otrávená, je skličující. Ale snad to tak nebylo.

abara*
hodnocení

1x

Jakkoliv se nyní cítíte, zavolejte na veterinu a domluvte si pitvu - bez pitevní zprávy, která určí/vyvrátí otravu, to budou jen spekulace. Mám středoasiaty a vím, že soužití se sousedy nebývá vždy jednoduché... ale je třeba vyloučit např. i torzi žaludku.

pb®
hodnocení

1x

Příčinu smrti určí jedině pitva. Mohla to být torze žaludku, srdeční selhání, cokoliv.

ladaadal*
hodnocení

0x

Dost dobře chápu tvoje pocity, kdysi mi někdo otrávil dvě malé ovečky. Jistotu zjískáš jedině, když ji odvezeš na veterinu na testy. Stojí to asi 2-3 stovky. Bohužel když se to potvrdí, těžko budeš hledat pachatele.

hodnocení

0x

Dobrý den. Anys, na to by Vám odpověděl pouze veterinář. Pokud se úmrtí psa rodičům nezdá, ať se obrátí na něho. Pokud neměla fenka žádné zdravotní potíže, je divné, že tak náhle odešla...

hodnocení

0x

To co Vám tu kdokoliv z nás poradí budou jen a jen dohady. Jistotu Vám může dát pouze veterinář v rámci pitvy.

Pejska je mi moc líto a za nás všechny co máme rádi psy doufám, že to žádná svině nebyla.

anys*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, snad jí naší nenechají odvézt rovnou do kafilérky ... ted už hledám nové štěně, já naštěstí ještě jednoho psa mám i když jsem to stejně hrozně obrečela.

hodnocení

0x

poradte.cz/... *hej*Není to totéž? Já si myslím, že otrava nepostupuje tak bleskově. Na fleku. Jedy na tak rychlou smrt jsou drahé a nedostupné. *hej* Jen můj názor.

ifkali*
hodnocení

0x
Chce to zjistit u MVDr,především a pak
pes se může otrávit i pozřením otráveného hraboše,záleží kde má výběh a letos bylo násad hodně,páč jsou opět přemnožení hraboši.
www.cz-pes.cz/diskuse/4_9173_0.html
viz link,že tomu tak může být.
doplněno 04.01.13 12:13: ww.cz-pes.cz/diskuse/4_9173_0.html
doplněno 04.01.13 12:14: Já neumím vkládat odkazy...
iz*

Oprava odkazu:

Kynologická diskuze

doplněno 04.01.13 19:56:

Také mne jako první napadla možnost pozření otrávené návnady nebo přímo otráveného hlodavce. Zlý úmysl/záměr bych určitě nepředpokládala na prvním místě.

anys*
hodnocení

Tak nakonec to byla torze žaludku bohužel si naši v noci ničeho nevšimli:(...a vet jim stejně řekl, že by to nejspíše nepřežila ale ankonec jsem cráda,že nebyla otrávená. Už mají novou čubičku 3 měsíční ještě si pro ní dneska jeli, protože vypadali, že to nepřežijou bez psa ...Všem moc děkuji za odpovědi:)...

kid*

NO,to teda musela pěkně dlouho trpět.

anys*
hodnocení

Ani mi neříkejte jak musela trpět, protože to mě děsí úplně neuvěřitelně a je mi z toho zle ...

kid*

Opravdu vám to věřím,já jsem tím se svým kavkazákem taky prošel.Měl jsem to štěstí,že jsem si hned všimnul,že se pes chová divně.Krčil se ,funěl,šla mu pěna,pískal.Odvezl jsem ho hned k vetovi a dopadlo to dobře.

Přeji rodičům,aby jim nový pejsek dělal jen radost a taky mu přeji hodně zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]