Nejste přihlášen/a.
Dobrý den může se zeptat kolikrát se může za rok vykoupat vim z
že tato rasa se nemá moc koupat
doplněno 15.10.12 14:28:Trpasličí špic
doplněno 15.10.12 14:29:4 roky
doplněno 15.10.12 14:32:takhle vypadá
lendy, to je mooooc pěkný pejsek. Takového pejska bych nekoupala vůbec. Jen když se v něčem vyválí. A to proto, že každý chlup má svou přirozenou mastnotu. Špína na chlupech nedrží. Jakmile chlup odmastíš, pejsek bude během chvíle jako čuňas, protože na odmaštěném chlupu bude špína a smrad držet. Takhle jsem to měla u kníračů. Sprchou jsem umyla jen podvozek. Packy, bříško a když bylo potřeba, tak i prcinu. Ale vykartáčovat častěji, to je potřeba. Kožíšek provzdušnit a zbavit línajících chlupů. A když zasmrděl jako pes, dostal Pangamin, pivní kvasnice. A také je chtěl. Jinak o ně zas až tak nestál. Jen ze záchtivnosti, když je jedly dcery na akné.
Mluvím o vašem pejskovi a o pejscích s podobným typem srsti. Artemukova pejska, který má spíše vlasy, maltézáčky, pudly, jorky, kteří jsou také vlasatí je třeba koupat poměrně často. Ve speciálním šamponu s norkovým olejem.
Velmi mě potěšila odpověď Babkyzov. Dotaz jsem četla už dříve, ale neměla jsem odvahu napsat nekoupat vůbec (kromě po vyválení se v leklé rybě a podobných psích parfémch). Pokud se totiž někde zmíním, že psa nekoupu, jsem považována za čunče největší.
Před tímhle současným pejskem jsme jich rodině mívali víc. A maminka stále koupala a psi velmi brzy zase smrděli a byl to začarovaný kruh. Prostě čím častěji se koupe, tím dříve pes začne smrdět. Zpětně získaná zkušenost.
Asi bychom koupali i tohoto, ale měl kožní problémy a doktor mimo jiné doporučil nekoupat. A tak jsem teprve po letech soužití se psy zjistila, že šamponování vlastně není potřeba. V létě se pes koupe sám v potoce a v rybníku.
Máte moc pěkného pejska. S tím mým měli možná stejného prapradědečka. Ale ten můj měl ještě i všelijaké jiné neurčitelné.
"lendy", ten je krásný. Pokud ho máte v bytě, tak jen utřít tlapky a vyčesat. Máme sousedku s takovým psíkem, ale bílým. mají ho hlavně vevnitř doma v domečku, ale běhá v létě na zahradě a neříkala nikdy, že by ho často koupala. Jedině, kdyby se v něčem vyválel, jak píše "babkazov". - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.