Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epilepsie u psa

Od: lucik14* odpovědí: 11 změna:
Mám sedmiletého pejska Ferdíka! Už třetím rokem trpí epilepsií. Vyzkoušeli jsme už mnoho prášků,ale zdá se ,že je i přesto záchvatů čím dál víc. 2-3 týdny je v pořádku,ale poté přijde den,kdy má třeba 3-4 záchvaty v jednom dni. Je to pro něj velice vyčerpávající. Já už si nevím rady...Ferda je pro mě hrozně důležitý a pro mě je nejhorší,když nevím,jak mu pomoci. Budu ráda za každou radu! Předem moc děkuji,Lucka (14)... :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
staci zajit k veterinari, predepise prasky, ktere bude pravidelne brat. Pak se priznaky utlumi a bude vice v pohode ;)

lucik14*
hodnocení

Jenže u veterináře jsme už byli,prášky Ferdíkovi dáváme,ale moc se to nelepší. V noci vyje,pořád je smutný,když s ním na chvilku nejsme,je na nás hodně vázaný a celý den prosedí před dveřmi a kňučí...přitom velkou zahradu máme,párkrát denně se na ní proběhne,ale většinou kouká do okna a vyhlíží nás :( Doma být ale bohužel nemůže,i když bych si to moc přála...

marcy*
hodnocení

0x
mám taky psa kterej trpí epilepsii...veterinář mu předepsal prášky jenže ty prášky způsobujou rakovinu a pes mel i pres to pořád záchvaty myslim že žádněj lék kterer by nneměl vedlejší účinky a přitom by zachvaty odstranil neni teda zatim mi to tak řekla veterinářka...takže bohužel zatim je prej lepčí nechat psa bez prášku je to prej menší ryziko nez prasky...ae je na toho pejska strašnej pohled!

anna*
hodnocení

0x
Možná je to hloupost, ale co zkusit nějaké prášky, které se používají u lidí? držím palce, ať je Ferdíkovi lépe...

mikayyy
hodnocení

0x
Mám 5ti letou pudličku a ta má taky epilepsii. Dávám jí prášky, které nám doporučil veterinář a přesto má za 3 až 4 týdny záchvaty. Tak 2 až 4 ve dvou dnech. Dnes v noci dokonce 3 za sebou, to se ještě nestalo. Jinak je to moc veselý a hravý pejsek, ale taky závislák a když je doma sama, tak štěká..
Epilepsie u psa
al bunda*
Bude třeba asi změnit léky. Případně veterináře.
Hezký den.

hodnocení

0x
Ahojky máme jezevčíka 10let starého a tři roky trpí epilepsíí než jsme šli k doktorovi tak měl záchvaty tak dvakrát do týdne,po jeho celkovém vyšetřrní nám napsala paní doktorka prášky Phenaemaletten dáváme mu jeden prášek ráno a jeden večer a slabý záchvat má jednou za půl roku. A po zahradě stále lítá. Před týdnem jsme mu nechali dělat veškeré vyšetření co s ním ty prášky za 3,5roku provedli tak bylo zjištěno,že má nepatrně zvětšená játra. Jinak je fit. Tak držím palce ať to u Vás dopadne také lépe

michala*
hodnocení

0x

Ahoj,také máme 9-ti letého jezevčíka s epilepsií, už ji má 5 let, po vyšetření máme nasazený lidský lék Phenemal 0,1mg, bere jen 1/4tbl ráno s kolečkem "turisťáku", bere to jako prýma ranní rituál, už na to čeká a hlasitě se hlásí o svou porci a pak honem pro půlku suchého rohlíku, to prostě miluje. Je s námi v rod.domku uvnitř, zahradu má k dispozici a léky ho nijak neovlivnily. Vzhledem k tomu, že má lovecké zkoušky, chodí s páníčkem i na naháňky a dohledačky, je v super kondici, pohodář, i labor. testy jsou O.K.. Asi to bude u vás chtít změnu lékaře. Náš pejsek měl prý záchvaty vyvolané smutkem po nás. Vždy když jsme měli odjet a on měl jít k rodičům, tak byl záchvat. asi to prostě poznal. Ale už je to opravdu zcela dobré. Co neuděláme pro ty naše miláčky!

ivas23
hodnocení

0x

Ahoj Lucko,zkuste pejskovi dávat každý denČERSTVÉ MERUŇKY,pokud je dobře snáší.Vyvarujte ho fyzické a psychické námaze,ať nekříží přední nohy,nenechávejte ho příliš dlouho na slunci v letních měsících a příliš ho nezatěžujte.Mějte se hezky,pohlaďte za mě pejska.Iva

hemsirek*
hodnocení

0x

*srdce*Ahoj, s mým yorkšírskym teriérem Matýskem máme úplně stejný problém*nevi*aspoň 1x nebo i 2x do měsíce má epileptický záchvat. Nic mu na to nedáváme.Ani nikdy nedávali ale chtěla bych něco zkusit. Pro mě v životě je Matýsek a rodinou to nejduléžitější co mám a budu dělat všechno co půjde. Jej...právě se poblinkal...malej moment *hi* hotovo:) Také před malou chviličkou měl za docela dlouhou dobu epileptický záchvat a tak jsem ho pevně držela v náručí a za chvilky to bylo pryč.Prosím raďte dál*srdce*Ať víme co máme dělat. Pavlínka a Matýsek *placni*

al bunda*

najdi si veterináře a konzultuj ten problém s ním.- Předepíše ti pro psíka léky.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]