Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se pase kůň v kopřivách?

Od: hahanaj* odpovědí: 8 změna:

Dneska mě překvapilo ,když jsem viděla koně v kopřivách , to je to nepálí?A ještě k tomu si na nich pochutnávali . Je to normální?Nebo jim něco chybí, že se vrhli na kopřivy, když vedle je pěkná pastvina?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Nepálí - tedy spíše - nežahá... ;)

A - koním asi nevadí tužší vlákna, ale kopřivy jsou chuťově výborné - jarní, měkké a ještě nedřevnaté kopřivy si s chutí dávám i já - a to rozhodně nejsem býložravec...

*smich*

hodnocení

2x

Zvířata vědí mnohem lépe než my lidi, co dělají. A pokud "dlabou" kopřivy, asi jim chutnají, ne?:) Kopřivy jsou přece zdravé, doporučují se na jarní čistící kůry i pro nás dvounožce...

hodnocení

2x

Dobrý den, Hahanaj. Pro koně kopřiva není dobrá, asi má nějaké problémy.

Tady je hodně potřebného okolo koní:
bodláky
- konzumace je pro koně bolestivá
- ostny na listech mohou poranit sliznici v ústní dutině
kopřiva dvoudomá - způsobuje drobné popáleniny tlamy
medyněk vlnatý - pro koně má velmi nízkou nutriční hodnotu
pýr plazivý, metlice, zblochany, rákos obecný atd.
jezdectvi.ic.cz/...

eulalie*
hodnocení

0x

Jako podle mě si zvíře dobrovolně nevybere nic, co by mu nechutnalo, a většinou i poznají, co je jedlé. Koně u nás například žerou i vlašské ořechy se skořápkou...

ladaadal*
hodnocení

0x

No faktem je, že mladý kopřivy se dávaj i do polévek a takovej oukrop s kopřivama je super. Ale taky si myslím, že zvíře samo pozná, co mu chutná a neškodí. Kdyby ho pálily, tak do nich neleze.

hahanaj*
hodnocení

ale ty kopřivy nebyly mladý byly vysoký a starý

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den, Hahanaj.

Asi jim opravdu něco chybí. Je pravda, že zvířata, na rozdíl od lidí, poznají, co je pro ně dobré a co ne. V každém případě je to zajímavé.

Hledala jsem na netu a našla jsem:

KOPŘIVA
Každá pastvina se může obohatit kopřivami. Na jaře se doporučuje kopřivová kúra . Do jarní očisty můžem ještě přimíchat měsíček,mrkev,česnek,smetanka a především JABLEČNÝ OCET. Kopřivy jinak čisí krev a posiluje játra. Zvláště je důležitá pro koně se sklonem ke kolikám. Kopřiva taky zabezpečuje krásnou hedvábnou srst.
hahanaj*
hodnocení

všem moc děkuji za příspěvky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]