Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěrk do akvária

Od: sendihorak* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Rád bych se zeptal zda-li nemá někdo zkušenost s použitím ,,kačírku,, v akváriu.Osobně nechci použít štěrk koupený v odborných obchodech či e-shopech.Cena při koupi 50 - 70kg je dosti drastiská,proto jsem koukal i jinde.

Samozřejmě obsah vápníku je mi jasný,jen bych rád znal od Vás radu co použít jako jinou a levnější variantu.

Za odpovědí předem děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Nejlevnější a nejlepší je použít klasickej říčák. Prosítovat a nechat hrubost zrn 4-6 mm ideální pro kytky a odkalování ( podle duhů ryb, které "děláte" bude vhodný i pro ně). Takže pokud máte možnost koupit "kačírek" této frakce tak to kupte, ušetříte si práci se sítováním. Pak pořádně proprat a já nové dno i převařím. Je jasné, že při tomto množství po částech.

doplněno 11.10.12 19:36:

Tak to rozhodně nepředpokládám,že by se někdo potápěl a bagroval písek. Normálně se nechá "říčák" koupit. Někdy ve stavebninách někdy od stavební Fy. Je to prostě taky někdy zvaný "betoňák".

zakovadrahoslava*

chtěla jsem se ještě zeptat zdali u koupeného kačírkového štěrku nehrozí výskyt vápence. nikde jsem nenašla jaké je složení. jinak jsme se ve stavebninách setkali s bílými dekoračními kamínky (prý na posyp hrobů), když jsme jej ale promnuli v ruce šel z toho bílej prášek jako vápno, chtěla jsem se zeptat zdali o tom něco nevíte. děkuji předem za vaší odpověď

sebod*

bílé dekorační kamínky - to je drcený vápenec . Takže pro laika vlastně vápno ;)

sendihorak*
hodnocení

Super díky,to že bych se potápěl do Labe je asi nepravděpodobné.Bohužel dodavatel je až z Pardubic tak bych snad řešil jen dopravu.Nevím na kterou firmu se obrátit.

nabídka 50kg kačírku=13kč

ppl=cca 500Kč

nepoměr jak prase

o víkendu se mrknu do Obi,jestli to nebude lepší.

borax*
hodnocení

0x

Já používám křemičitý písek do filtrů. Mívají ho v prodejnách s filtrací pro bazény. Pytel 25kg vyjde kolem 250,- korun a vyberete si i velikost zrn. A vápenec tam není žádný.

zakovadrahoslava*

to je také zřejmě možnost, ale bohužel při potřebě cca 75kg příliš drahá, proto mě zajímalo složení toho kačírku

sebod*

Kačírek se převážně skládá z křemene a jiných přeměněných hornin. Nehrozí proto uvolňování vápenatých sloučenin.

sendihorak*
hodnocení

Tak je to nakonec v pohodě.Nakonec se vše tak vyvrbylo že dodavatelem bude z rodiny a zrnitost v rozmezí 1-3 a 4-8mm.Dle vašich rad zvolím ,,kačírek,,jak pro estetiku tak pro praktičnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]