Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezimování karasů

Od: hanina007 odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz,jestli musím přes zimu v jezírku vzduchovat,voda nepřitéká.

Pokud bych je vylovila,kolik vody stačí na přezimování pro 4 karasy?Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

polinek*
hodnocení

1x

,,Já jsem měla předloni v zimě Koi kapry a karasky ve vodě ,,schválně jsme udělali hlubší jezírko ,ještě jedno . Ale máme ho cca 80cm a voda nepřitéká. Ryby nám se udusily. Pokud budete jim dělat díry v ledu,tak vydrží. Ale my tam nejsme tak chudinky tak dopadly. Loni jsem měla vanu na balkoně i s rybama. Letos také je musíme vytáhnout a necháme je ve sklepě,kde nezamrzá . Voda vydrží dlouho ..

doplněno 13.10.12 20:02:

,,ryby čím mají studenější vodu tak nežerou. Jsou jakoby napůl živé...nevím jak to napsat. Ale asi tak ..

mil®
hodnocení

1x

Karásky vylovím, dám je do sklepa do dětské vaničky, lehce vzduchuji, občas vyměním část vody a krmím, maj dost v zimě hlad. Toto praktikuji už několik let.

Manžel to praktikuje podobně jako psal Mil. Vyloví, dá do sudu s vodou do garáže, kde je teplota asi 10-13 stupňů, občas okysličí vodu, ale skoro nekrmí. Vydrží v pohodě do jara. To nekrmení nám poradil akvarista, co pěstuje rybičky. Praktikujem to již 4 roky a v pohodě.

momo*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nevím jak je velké jezírko. Ale karas vydrží fakt hodně. Vylovovat je nemusíte, akorát při delším zamrznutí je dobré vysekat led aby hladina vody měla kontakt se vzduchem. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]