Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka odmítá koťata

Od: ell* odpovědí: 7 změna:

Naše kočka má 5 koťat,letos už po druhé.V prvním případě bylo vše v pořádku,ale nyní je znát,že nemá velký zájem.Nechává je často samotné.Už je i přikrmuji od 3 týdne.Nyní mají 4 týdny dnes jsem jim zkusila dát už i mléko s piškotama a docela to jde.Chci se poradit kdy nejdřive bych je mohla dát novým majitelům?Minule jsem je dávala v 6-8 týdnech.No nevím jestli to zvládneme ještě tak dlouho.Vím,že jsme neměli nechávat tolik koťat,ale máme zájemce.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wanesa*
hodnocení

2x

Ježíš to je hrozně brzy.Koťátka potřebují být u mámy do tří měsíců,jinak budou nemocná,protože nebudou mít dostatečnou imunitu.

Chovatelé prodávají koťátka taky až po třetím měsíci věku.Nechte je ještě u mámy.

lidus*
hodnocení

2x

Naaše kočka na chalupě má koťata 3 a co tam jdeme někde londá, koťata jsou sama ale je vidět, že prospívají. Teprve když měla 7 týdnů začala je kočka vodit ven a k misce s jídlem v této době jim také lovila myši a nosila jim je živé na hraní. Mléko je špatně to vám řekne každý chovatel. A dobrý chovatel kotě dává ve 12-13ti týdnech na vesnici ovšem tak v 7-8. ale to máte s kočkou pak jen práci.

hodnocení

1x

Určitě ještě nechat doma. Ale s tím, čím dokrmovat, bych se poradila s veterinářem. Piškoty a mlíko, to není úplně to nejlepší, co koťata může potkat. *hej*Když už budete s vetem mluvit, zeptejte se na podmínky a cenu při kastrace kočky.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nechte je ještě alespoň 2 měsíce u kočky. Jen je přikrmujte, je jich opravdu hodně. I kočku krmte více a vydatněji, než jindy. Potřebuje to, má-li uživit tolik koťat.

myse*
hodnocení

0x

přikrmujte koťata - mlíko s piškotama je dobrý, nebo uvařit neslazenou krupicovou kaši, kapsičky (konzervu), nebo maso s rýží apod. od mámy si mlíka jenom cucnou a zahřívají se samy, tak se nemusíte bát, jste z nejhoršího venku

a nechte je zatím doma. Aspon 6 týdnů, to je minimum, lepší 8 a nejlíp 12, ale chápu, je to složité.

elisme123
hodnocení

0x

9.-13. týden. Ldyž nejsou u maminky dostatecne dlouho nemusí se naucit hygienickým návykům

kikinkaaa*
hodnocení

0x

rozhodně nedávejte nikdy v životě koťátkům zakoupené mléko (ani ohřáté) do 1 roka minimálně nesmí.! Kočky po něm umírají a nebo se začervý a následkem zemřou. Určitě bych doporučila zakoupit si sušené kočičí mléko, prodávají ho skoro ve všech zvířecích potřebách např (beaphar- Kitty Milk 169,-) je naprosto skvělé!. Já osobně měla úplně stejný problém, ale kočka mi ke koťatům vůbec nešla a neměla o ně ani malinkej zájem (prvorodička). Při porodu absolutní nezájem, všechny koťátka jsem musela odblanit, rozmasírovat, jedno i oživovat (vysát z něj plodovou vodu, atd..) vše pod dohledem veterináře, protože mi už strašně dlouho přenášela, přijel se na ni podívat a v tu chvíli to začalo 12hodinový porod čtyř koťátek. Naštěstí si vet. nic neúčtoval, ufff.. Každopádně kočička mi o ně začala mít zájem až po dvou měsících, kdy koněčně měla snahu je omývat, kojit, takže se ji znova vytvořilo mléko a pak už jsem měla svatý klídek :) Prdelka to nechala všechno na mě, do toho mi den před tím porodila druhá britka, takže jsem tu měla na starost 10 koťat, druhá kočička měla všechny u sebe, ale bohužel se ji nestačilo tvořit mlíčko a dopláceli na to i její vlastní koťátka, takže moje dokrmování zakoupeným sušeným mlíčkem byla absolutně na místě, také to rpo mě bylo vyčerpávající každé dvě hodiny krmit, akord těm mimínům to trvá ;) ale zvládla jsem to a jsem pyšná že jsem odchovala toilika koťátek najednou :) pak už to byla jen jedna velká radost než mi odešli do nových domovů :) Určitě ale musíte koťátka nechat u kočky minimálně do toho třetího měsíce opravdu minimálně.! Chovu koček se věnuji už skoro od počátku mého vlastního života, a věřte či ne, zkušeností mám velmi. Proto dřívější prodej nedoporučuji a to mlíčko, je opravdu kvalitní a dostatečně koťátka zasití a podporuje jejich zdravý růst jak má být ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]