Nejste přihlášen/a.
Naše kočka má 5 koťat,letos už po druhé.V prvním případě bylo vše v pořádku,ale nyní je znát,že nemá velký zájem.Nechává je často samotné.Už je i přikrmuji od 3 týdne.Nyní mají 4 týdny dnes jsem jim zkusila dát už i mléko s piškotama a docela to jde.Chci se poradit kdy nejdřive bych je mohla dát novým majitelům?Minule jsem je dávala v 6-8 týdnech.No nevím jestli to zvládneme ještě tak dlouho.Vím,že jsme neměli nechávat tolik koťat,ale máme zájemce.
Naaše kočka na chalupě má koťata 3 a co tam jdeme někde londá, koťata jsou sama ale je vidět, že prospívají. Teprve když měla 7 týdnů začala je kočka vodit ven a k misce s jídlem v této době jim také lovila myši a nosila jim je živé na hraní. Mléko je špatně to vám řekne každý chovatel. A dobrý chovatel kotě dává ve 12-13ti týdnech na vesnici ovšem tak v 7-8. ale to máte s kočkou pak jen práci.
přikrmujte koťata - mlíko s piškotama je dobrý, nebo uvařit neslazenou krupicovou kaši, kapsičky (konzervu), nebo maso s rýží apod. od mámy si mlíka jenom cucnou a zahřívají se samy, tak se nemusíte bát, jste z nejhoršího venku
a nechte je zatím doma. Aspon 6 týdnů, to je minimum, lepší 8 a nejlíp 12, ale chápu, je to složité.
rozhodně nedávejte nikdy v životě koťátkům zakoupené mléko (ani ohřáté) do 1 roka minimálně nesmí.! Kočky po něm umírají a nebo se začervý a následkem zemřou. Určitě bych doporučila zakoupit si sušené kočičí mléko, prodávají ho skoro ve všech zvířecích potřebách např (beaphar- Kitty Milk 169,-) je naprosto skvělé!. Já osobně měla úplně stejný problém, ale kočka mi ke koťatům vůbec nešla a neměla o ně ani malinkej zájem (prvorodička). Při porodu absolutní nezájem, všechny koťátka jsem musela odblanit, rozmasírovat, jedno i oživovat (vysát z něj plodovou vodu, atd..) vše pod dohledem veterináře, protože mi už strašně dlouho přenášela, přijel se na ni podívat a v tu chvíli to začalo 12hodinový porod čtyř koťátek. Naštěstí si vet. nic neúčtoval, ufff.. Každopádně kočička mi o ně začala mít zájem až po dvou měsících, kdy koněčně měla snahu je omývat, kojit, takže se ji znova vytvořilo mléko a pak už jsem měla svatý klídek Prdelka to nechala všechno na mě, do toho mi den před tím porodila druhá britka, takže jsem tu měla na starost 10 koťat, druhá kočička měla všechny u sebe, ale bohužel se ji nestačilo tvořit mlíčko a dopláceli na to i její vlastní koťátka, takže moje dokrmování zakoupeným sušeným mlíčkem byla absolutně na místě, také to rpo mě bylo vyčerpávající každé dvě hodiny krmit, akord těm mimínům to trvá
ale zvládla jsem to a jsem pyšná že jsem odchovala toilika koťátek najednou
pak už to byla jen jedna velká radost než mi odešli do nových domovů
Určitě ale musíte koťátka nechat u kočky minimálně do toho třetího měsíce opravdu minimálně.! Chovu koček se věnuji už skoro od počátku mého vlastního života, a věřte či ne, zkušeností mám velmi. Proto dřívější prodej nedoporučuji a to mlíčko, je opravdu kvalitní a dostatečně koťátka zasití a podporuje jejich zdravý růst jak má být
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.