Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám už 5 měsíců zakrslého králíka,ale od té doby co ho máme tak brácha pořád kýchá já mám rýmu a mamka má vyrážku.. Já ho mám moc ráda,proto bych ho nechtěla dát pryč,ale taky nechci,aby z toho jsme měly ještě asi 7 let problémy.. Taky mám strach z toho,že kdyby byl třeba nemocný,že by jsme to chytily my i náš pes. A kdybych ho dala pryč,tak zase se bojím že půjde do špatných rukou,kde se o něj nepostarají.. Nebo nebude lepší mu třeba koupit klec ven a kdybych ho dala do takové hopodářské budovy? Už nevím co dál.. Můžete mi prosím nějak poradit.? Předem díky za odpovědi..
Vypadá to na klasickou alergii - to kýchání a vyrážka jsou docela jasným příznakem. Králík má poměrně silné alergeny.
Bohužel ti nezbyde, než dát králíka pryč, uleví se tobě, bráchovi i mámě. Pokud nechceš, aby šel do špatných rukou, nejdřív se poptej kamarádů, známých (i rodiče se mohou poptat), jestli si někdo králíčka nevezme.
Také jsem bohužel kvůli alergii musela dát pryč štěně, ale to je život
Nemusíš se ho hned zbavovat, jestli máš možnost ho dát do té hospodářské budovy, tak to udělej. Ale do klece je třeba mu dát domeček, nevím jáká je tam zima. Protože je doma není nachystaný na venkovní pobyt. Od jara může být klidně v králíkárně a pokud tam bude celou dobu, bude i připravený na příští zimu venku. Klidně mu můžeš koupit i morče ať má společnost.
Jak bude pryč, uvidíš jestli se to mamce a bráchovi zlepší, pokud ne bude příčina jinde. Ale je třeba to zkusit. Držím palce.
Určitě tam je zima velká,protože není nějak zateplená.. A od Jara ,to nevím,jestli ještě tolik vydrží mamka i brácha..A zvířátko jsem nechtěla kupovat už další..Ale jinak děkuji za odpovědi...
Pokud mu uděláte boudičku do klece, ne moc velkou aby si ji zadýchal s malým vchodem a řádně mu budete nastýlat, aby nebyl ve vlhku, mohlo by to fungovat. A co sklep? Ten nemáte?
doplněno 09.10.12 19:15:A co teřba kamarádka nebo babička, tetička? Nemohl by být do jara u nich?
Sklep máme,ale taťka ho tam nechce! Kamarádky si ho nevezmou a babička bydlí s náma v domě..Z rodiny by se o něj nikdo nepostaral.. To je jeden velký háček..
V tom případě ho odnes do Zverimexu nebo prodejny se zvířaty, tam se takových zvířat většinou ujmou a prodávají je dále.
Pokud nevyřešíte problém kam s králíčkem, tak já bych se ho ujala. Bydlím na ostravsku. Zvířata mám ráda a zkušenosti s chovem také.
Dobrý den.Já mám taky zakrslého králíčka čenobílého a pořád mám neustále rýmu ale prvně pujdu na alergické testy králíč
ka ani morčátko pryč každopádně nedám.Králíček se jmenuje Šmudlík a morčátko Nufík
Dobrý den.Chci se ještě zeptat jak se pozná alergická rýma někdy mám rýmu žlutou někdy bílou ale nekýchám.
Panebože,co chceš za radu?Fofrem se ho zbav,zdraví je přece přednější,ne?Člověk jen vynalézá jak trápit zvířata,zavírá je do klecí a tím mučí.
ty budeš asi typ člověka, kterýmu záleží jenom na sobě, viď? Jinak nevím, asi bych ho teda dala ven, taky mám králíka-zhruba tak dlouho a kdybych ho měla dát pryč... ani náhodou!
Nemyslím,že by králíček byl štěstím bez sebe, když bude ve sklepě nebo ve stodole. Zakrslí králíčci, žijí-li s lidmi, zvyknou si na společnost a samotou budou strádat. Je potřeba rozlišovat, jedná-li se o hračku nebo jídlo. Králíčka prodej. Když víš, že ho budou mít rádi. Dej ho za symbolickou cenu, třeba 10 kč. Lidé si neváží toho, co dostanou zadarmo. Dají-li peníze, je to jejich majetek a o ten sestarají. Zadarmo ho nedávej!
Dobrý den, Mere. Ty máš rýmu, tak je jasné, že alergii bude roznášet králíček dál, když se o něj budeš starat, ať je kde je. Podívala bych se kolem Vás po starších lidech, babičce, nebo dědečkovi, které jsou sami, dej jim králíčka, pro potěšení.
Nesmíš ale říkat, že máte všechny doma alergii na něj, protože nikdo ho nebude chtít.
Nedivím se, že nikdo z kamarádů ho nechce, kdo by chtěl doma králíka, který roznáší alergii. Věnuj ho starším lidem pro potěšení, bez toho, že budeš o alergii mluvit. Pro někoho jiného bude bez problémů. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.