Nejste přihlášen/a.
dobrý den, tvoříme 3D pozadí do akvária 450l, již jsme asi tak v polovině a přemýšlíme jak by se dalo ono pozadí ještě spestřit. natřela jsem ho černou a hnědou barvou, ale zdá se mi to takové fádní "jednobarevné" možná bych tam ještě mohla třeba pomocí otisků stětce přidat ještě jinou barvu, třeba zelenou nebo červenou. zajímal by mne váš názor na náš výtvor a nějaké nápady, než pozadí dokončíme.
plánujem jej ještě natřít vrstvou epoxy, posypat žlutým nebo oranžovým pískem a ukončit ještě vrstvou epoxy.
děkuji moc za vaše nápady a názory. foto přikládám
chtěla jsem se ještě zeptat pro představu jakou barvu to bude mít s tou řasou, jelikož bych to ještě ráda posypala žlutým pískem, avšak přítel mi říká, že by ta řasa měla být žlutozelená takže bych toho efektu měla dosáhnout též. já bych hlavně chtěla aby to vypadalo pokud možno co nejvíce přírodně, tak nevím. když třeba vidím na momentálním 160l akva vzadu na skle tu řasu, vypadá to jako tenká vrstva "prachu", což není moc. jen nechci aby to vypadalo až příliš plasticky pokud je to tedy možný ještě něčím vylepšit, jinak to případně nechám asi tak jak to je. díky
"Žádoucí" řasa by měla být krásně zelená, pouze přisedlá ,podobná jako na foto. Pokud bude barva hnědá, je málo světla nebo moc "odpadu". Ruduchy, žabí vlas atd. je taky problém.
díky moc tohle přesně jsem chtěla vědět .
písek nakonec dávat nebudem, necháme to takhle a o víkendu to natřeme dvěma vrstvama epoxy.
jinak jsme dneska přivezli i ten štěrk "kačírek" jen si neumím představit takové množství byť třeba postupně převařovat, nestačilo by to propláchnout horkou vodou normálně z kohoutku? nebo nějakou dezinfekci v čem bych to proprala? nebo i jiné možnosti?
díky
Mysím, že je právě důležité proprat štěrk vodou vroucí. Voda z kohoutku má mít správně maximálně 60° nebo možná dokonce jen 55°C aby nedošlo k opaření. Přesně si to už nepamatuji. Takže možná voda z konvice, přesto ale po zalití konvicí se voda okamžitě ochladí... Takže nejspíš nezbyde nic než provařit. Nebo nasypat na plech a do trouby.
takhle k tomu vypadají boky, o nichž ale přemýšlím, zdali je nezměním na vyřezávané, stejně tak jako zadní část pozadí. toto jsme vymysleli díky menšímu manipulačnímu prostoru mezi nosnou lištou a boční stěnou akvária (pouhých 5 cm)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.