Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nerad spí na dece

Od: telatko* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám rok starého labradora.Má plastový pelíšek a dávala jsem mu do něj ještě pár dek, aby spal na měkkém a v teplém.Ale ať pršelo, sněželo, vždycky si deku vytáhl ven a spal na tvrdém, studeném plastu.Pes nemá boudu, pelech má na verandě, kde ještě celkem dost táhne a když prší, teče tam voda.Rodiče mi psa v domě zakázali a jiná možnost, kam psa přestěhovat není, bouda také nepřipadá v úvahu.. Prý je jedno, kde pes spí.

Nevím co mám dělat, bojím se, aby mi třeba neonemocněl nebo neměl jiné problémy.

Na internetu jsem našla článek, kde píší, že pes nesnese v pelechu jakoukoli deku.No moc tomu nevěřím.

Uvítám každou radu, jak pejska na deku naučit nebo alespoň nějakou teorii, proč asi deku odmítá.

Moc všem děkuji :)

Telátko (14let)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bože, proč jste si pořizovali psa, když nemá kde spát? Jak by se tobě (rodičům) líbilo spát v zimě a dešti v plastové bedně na verandě? Udělejte mu aspoň tu boudu, panenko skákavá... *sok*.

A rozhodně není jedno, kde pes spí. Pes není superman, taky může onemocnět z chladu...

hodnocení

4x

Také nechápu, proč máš psa, když nesmí do bytu. Ti rodiče by sami potřebovali, aby jim pěkně táhlo v ložnici a tekla jim tam pod postelemi voda. Pak by viděli, jak mu je. Pes může snadno nastydnout.

Jinak, je teprve roční, tak si hraje. A tu deku považuje asi za hračku. Tahá ji, klepe s ní...Možná by pomohlo, kdyby někdo vyřazoval postele a sehnala bys z nich ty matrace. To je měkké, teplé, vysoké, na tom by pejskovi zima nebyla.

Až bude starší, ležet na dece jistě snese. Také jsem měla žlutého labradora, umřel mi, pozítří to bude už 2 roky. Moc Ti toho Tvého závidím. Mějte ho rádi, udržujte ho v teple, ve stáří se pak všechno projeví. A chceš přece, aby Ti dával radost a lásku co nejdéle. Jaga.

borax*
hodnocení

3x

Ahoj telátko :) Rodičům dej přečíst tady tu diskuzi. Pes potřebuje boudu především proto, že si ji svým teplem a dechem "zadýchá" takže mu nevadí ani mrazy, ale v pelechu se mu to nepodaří. Pes nastydne, může mít velké problémy s ledvinama a jak už někdo psal, budou to opravdu velké výdaje za veterináře. Kdyby to byl malamut, dá se to pochopit a labís nemá takovou srst. Nevím jaká je veranda, je zasklená? Uzavřená? Nebo je otevřená ven? Co zimě, přitápíte tam? Neznám psa, který by snesl v boudě deky nebo matrace, všechno vytahají a vyhrabou. Ideální je sláma (ne seno!) tu nevytahá a krásně se v ní zahřeje.

doplněno 07.10.12 20:05:

Teď čtu pořádně, že tam táhne a zatéká, to opravdu není moc dobré...to není vůbec dobré!

daniell*
hodnocení

2x

Kup psovy pelíšek a udělej mu na zimu boudu s pořádným zateplením (polystyrén) proč bouda nepřpadá v úvahu právě naopak je to jediné řešení! Chudák pes ona mu je tam zima a ještě na něj prší kup mu určitě ten pelech normální takový ten polštář ale ten na léto teď na zimu pořádnou boudu. My máme psa doma (Bernský Salašník) je to sice plemeno které vydrží i v horách v mrazu ale spí doma na pelechu v obyváku kde má teplo a vždy se zachumlá do deky. *smich*

hodnocení

2x

Dobrý den, Telátko. Máš svůj pokoj? Nemůžeš požádat rodiče, aby pejsek, mohl být přes zimu, nebo když prší, u Tebe v pokoji? Pes potřebuje nejen jídlo, potřebuje výcvik, kontakt s člověkem, lásku, místo, kde může v suchu a teple spát. O pejska se nemůžeš starat, vyčesávat mu kožíšek, vyčistit mu uši apod.

Když rodiče milují Tebe, určitě pro Tvého pejska, najdou také špetku slitování. Musíš jim jen ukázat, jak na to. Záleží jen na Tobě, jak moc máš ráda pejska. *hej*

Moje rada: Běž do knihovny, můžeš si půjčit knihu o psech. Ne, jednu více knih. Požádej paní, co půjčuje knihy, aby Ti poradila, chceš si přečíst, jak se starat o psa. Tam se nejen dovíš, jak a co má pes jíst, ale také, jak máš o psa pečovat. První si určité pasáže musíš přečíst sama, pak můžeš rodičům ukázat, co dělají špatně, pro svého psa. To je jediná rada, když to nepomůže, věnujte pejska někomu, kdo ho bude brát, jako přítele a živého tvora. Jen můj názor.

Tro Tebe, když máš internet. *slunce*

psitlapka.estranky.cz/...

emous.blog.cz/...

pt®

Milí rádcové a rádkyně, kdybyste věděli na co denně koukám z okna, tak by vám srdce zatrnulo. Psík denně venku, vlétě, v dešti, pořád. Boudičku má novou koupenou, ale nemožně umístěnou a pro psíka malou. prší mu do misky se žrádlem i s vodou. Je mi těžko, když to píšu, ale co dělat, když někdo se chová ke svému pejskovi hůř, jak bezdomovec. Věčně je tam sám, zahrádka je mimo domek. Už jsem to tady jednou psala, je to víc jak rok. Při tom si majitelé žijí dobře, nevím jestli jim to nedochází, nebo je jim to jedno, ach jo...

telatko*
hodnocení

Svůj pokoj mám.Pejsek tu se mnou byl první měsíc, potom jsem ho musela dát ven, protože mi ho tu zakázal i starší bratr (27).. Už jsem všechny párkrát prosila alespoň o to "ubytování" v zimě, v suchu a teple.. Nic mi neprošlo :( Ale budu to zkoušet dál :)

Děkuji za rady

hodnocení

0x

myslím, že bouda možná "nepřipadá v úvahu" proto, že se rodičům na verandě nebo u domu nelíbí, je to tak? pak ale nechápu, proč ti psa dovolili, když ti nedovolí se o něj pořádně starat... zkus jim vysvětlit, že v zimě pes může nastydnout a pak by museli platit dost peněz za veterináře - třeba to na ně zafunguje a dovolí ti ho vzít dovnitř aspoň přes zimu... ale abych tě uklidnila - tvůj pejsek nemusí nutně nastydnout, náš pes sice má boudu, ale nejraději spí i v zimě venku na lavici (ta je ale měkká a teplá) - nemůžeš mu sehnat nějakou starou matraci, aby byl izolovaný od studené země? poptej se kamarádů, kolikrát mají lidi podobné věci ve sklepě...

hodnocení

0x

Tohle nedělá jen váš pes. Drtivá většina psů, kteří spávají venku, nechce pod sebou ani deku ani madraci. Už tady párkrát o tom někdo psal a známí také říkali. Je to tak a nic s tím neuděláte. :D Jak si ustele, tak si lehne. Zajímavé je, že si ani na tu deku mimo pelechu nelehne.*sok*

ladaadal*
hodnocení

0x

No my máme pro psa krásnou zateplenou boudu. Samozřejmě v ní měl matraci, na ní deku a co myslíte? Hned první noc vše vytahal, rozkousal po zahradě a lehl si na tvrdý. Leze tam, jen když v zimě fičí a je tak kolem -25°C, jinak s sebou plácne na zahradě do sněhu a je mu to jedno. Ale pochází z kraje Sibiře a měl by "být dělaný" do -50ti, tak nevím. Ale na verandě ve vodě a chladu. Když už, tak by měl mít možnost vybrat si, kde si lehne. Zavírání na verandě není dobrá volba. Měl by mít možnost vlízt si do sucha a zadejchat si svoji teplotu. Když ti rodiče dovolili psa. měli by ti dovolit i starat se o něj a tohle je základ. Zkus se pozeptat, jestli by si ho někdo hodný nevzal, u vás mu moc dobře nebude.

hodnocení

0x

Myslím, pokud to je opakovaně, že ten pes moc dobře ví proč to dělá. Nejspíš je mu na té dece horko.

hodnocení

0x

poradte.cz/... odkaz sem dávám pro fotku od promona. Určitě pes má svou boudu a přesto si vybral spaní na lážkách před domem, v padajícím sněhu. Kdyby mu bylo zle, nastěhoval by se určitě jinam. :D jako maje Dorotka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]