Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes a veterina

Od: legenda* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
máme asi deseti roční fenku. Je to kříženka opravdu neznámého původu. Už hodně dlouho má problémy se srstí a kůží. Řešíme to s vetrinářkou a poprvé když se to objevilo, dala antibiotika. Bohužel nám neřekla co by to mohla být plíseň, jen dala prášky a šli jsme.
Vzhledem k tomu, že se to fence vrátilo a musela jse před týdnem nechat utratit fretku, přijela k nám domů a opět jsme se jí ptali, jak by se to dalo řešit. Řekla nám, že nám dá nějakou hojivou mastičku s anitbiotiky a nasadí jí antibiotika. Udivuje mě to, jak prostě jen mrkne a hned všechno ví. Přeci jí nemůže jen tak dát nějaké léky jen protože se na to podívala. Správně by měla udělat nějaké stěry, nebo třeba odebrat krev, ale takhle to s ní bohužel nefunguje. Mamka to naprosto ignoruje, už asi 50x jsem jí říkala, že ta veterinářka se mi nelíbí, podle mě by to prostě takhle fungovat nemělo. Zdá se mi, že ordinuje "od stolu" a prostě jen předepisuje léky. Bohužel rodiče na nic neslyší, podle nich je to v pořádku a tím to končí ..
Úplnou korunku tomu madam dodala, když mě začala poučovat, že se ani nediví, že byla fretka nemocná, protože prý v přírodě by jí bylo líp. No pokud vím, tak fretka je domestikovaný tchoř a bez člověka by venku jen těžko přežila. ( s fretkou jsme samozřejmě chodili jinam)

Teda k problému. Fenka má jakoby velké lupy a někde až roj lup. Stačí jí podrbat jakoby nad kořenem ocasu a lítají z ní bíle " stroupky", neustále se nám drbe a má jakoby krvavé vydrbané fleky, právě v oblasti toho " roje lup".
Nevíte někdo, jak jí nějak "neodborně" pomoct, dokud rodiče nepřesvědčím, abychom zašli k jinému veterináři?
Ještě možná zkusím vyfotit jak to vypadá, ale nevím jestli to bude ještě dneska.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V první řadě bych konzultovala u více veterinářů.

Už jsem to zde jednou psala - můj pejsek měl jakousi svědivku, v kůži byly viditelné lupy. Veterinář tehdy řekl promastit zvenčí i zevnitř, zevnitř i za cenu krátkodobého průjmu.

Promašťování zvenčí jsem vzdala po prvním pokusu, zevnitř pomohlo. Nasadila jsem slunečnicový olej do každé stravy. A už na základě vlastních odposlouchaných informací od starých koňáků jsem začala přidávat do stravy ovesné vločky. Oves se vždy dával koním pro krásnou a zdravou srst. Vzpomínám, že jsem o vločkách četla i jako o doporučené stravě pro kožní problémy u lidí (akné). Prostě jsem servírovala maso posypané vločkami a polité slunečnicovým olejem (tak nějak řepkový nemám ráda) a v krátké době se svědivka i lupy ztratily. Nejenže se ztratily problémy, ale můj dlouhosrstý pejsek na slunci svítil jako stříbro a, ač vořech, budil svou krásou pozornost. Zkuste ty ovesné vločky. Já jim na základní kožní problémy u lidí i u zvířat věřím bezmezně. Zkazit se s nimi nedá vůbec nic.

pt®
hodnocení

0x

A jak to má dlouho? Má tmavé skvrny až do velkých ploch? Má větší břicho? Žere víc než dříve? Přečtěte si "Cushingův syndrom". Nemusí to být, ale koukněte na Google i na obrázky. - pt

legenda*
hodnocení

Dobrý den,
je to asi měsíc. Určitě to nejsou velké plochy, většinou tak 2cmX2cm a je pořád stejná, takže opravdu nevíme co by to mohlo být

nikulka*
hodnocení

0x
Dobry den,urcite bych zmenila veterinarku. A kdyz se podivate,"nepohybujou" se ty lupy? U kraliku je tento parazit jmenem dravčik. Nevim jestli se objevuje u psu,ale ty priciny k tomu trosku sedi.. Ma tam v nekterych mistech holou kuzi bez srsti? Jen muj nazor! Doufam ze jsem alespon trochu pomohla.
doplněno 05.10.12 21:01: tak u psa je taky dravčik..
www.nornik.cz/dravcikp.htm
Tady si o tom prectete.
legenda*
hodnocení

Dobrý den,
pokud by záleželo na mě, okamžitě jdeme k jinému veterináři. Bohužel jde o to, co řeknou rodiče a přesvědčit je není zrovna lehké, ale opravdu intenzivně na tom pracuju.
O dravčíkovi už jsem slyšela, ale ty lupy se nepohybují, prostě jsou to jen lupy, které mají občas velká ložiska a když se to jakoby "rozrdrbe" (jen prstem, ne nehtem) tak je pod tím normální bílá kůže. Jen jednou jsem si všimla, že u toho byl krvavý flíček (1cmX1cm).

legenda*
hodnocení

Jinak tohle má na tlapce. Je to taková šedivá, hodně drsná kůže.
Bohužel srst se mi zatím nepodařilo vyfotit, za umělého osvětlení je to v celku nemožné.
Narozdíl od druhé kříženky, která je naprosto zdravá, bez potíží a to je starší (12,5let) ta má srst jemnou, delší a příjemnou na dotek.

Fenka o které zde píšu má srst mastnou, hrubou takovou celkově nepříjemnou ...

Pes a veterina
pt®

Určitě zajděte k jinému veterináři. Víc hlav víc ví. Za pomoc pejskovi to stojí. Držím palečky a posílám pacinku. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]