Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čůráni do bytu

Od: katt* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Mám sedmiměsíční štěně irského vlkodava, který mi neustále doma čůrá. Ale vždy v intervalech, například měsíc sem od něj měla klid, pak opět začal. Sledovala jsem, kdy se počůřá do bytu a je to jen tehdy, když je doma můj mladší bratr. Vždycky si řekne jak chce jít ven, vždycky příjde a zakňučí, když mu člověk nevěnuje pozornost, tak si lehne a počká. Ale když je doma bratr, neřekne si, prostě si čupne do jeho pokoje a vyčůrá se doprostřed, i když třeba byl venku před chvíli, nebo na dlouhé procházce. Nedávno mu počůral postel a rozkousal polštář. Po bratrovi nevyjíždí, spíš si ho nevšímá, ale neustále dělá tyto naschvály. Nevíte proč? Jestli ho nemá rád, nebo z jiného důvodu? A hlavně, dá se ho to nějak odnaučit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Takové chování vypadá, jakoby se psék dotyčnému mstil za nějaké ´příkoří´ z dřívějška (příkoří, které člověk provede, aniž je třeba vůbec vnímá). Pokud by si vymezoval postavení ve smečcě, pravděpodobně by se choval jinak - dominantně vůči "bratrovi" (navíc je v sedmi měsících na dominanci poněkud mladý)...

Ať se s ním brácha zkusí více seznámit, trochu jej rozmazlovat, hrát si s ním...

buss
hodnocení

0x

Už jsem se lekl, že někdo vám chodí čůrat do bytu, ach ty přeměty, ale bylo to tu zcela nedávno řešeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]