Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali máte někdo zkušenosti s odčerpáváním vody z akvária na zemi. mám z druhé ruky 450l akvárium o rozměrech 150x50x60cm. je na zemi a nemám jej kam dát aby bylo ve výšce. přesto než na něm začnu pracovat bych ráda měla jistotu, že je v pořádku. předchozí majitel sice říkal, že jej zkoušeli, ale já tomu moc nevěřím. nemám k dispozici bohužel žádné čerpadlo pouze odkalovací zvon, což si myslím, že by z vršku jít mohlo možná i tak do poloviny, ale ke konci asi kýblema. popřípadě zdali by to nešlo odčerpat filtrem tetra tec ex 700. možná je tato otázka zcela zbytečná a není jiná možnost než kýblema a na konci možná ždímat hadr, ale i tak mě zajímá zdali s tím máte někdo nějaké jiné zkušenosti než mě napadly. díky moc
doplněno 02.10.12 20:30: jsme ve 3.np panelového domu, bohužel nemám možnost ho někam jinam přenést, prozatím jsem jej napustila do 1/3 a zatím je to dobré, uvidíme ještě co to udělá přes noc, do víkendu bych ho postupně chtěla napustit celé, jelikož pak budu mít i případnou posilu na urychlené odčerpávání. pevně doufám, že to vydrží, při nejhorším využiji nedávno založené pojištění odpovědnosti .
Dělá se to tak, že se při testu postaví nádrž na silné desky "polyše". Měli jste koupit 3 desky 20 cm polyše, dát na ně nádrž a rázem je 40cm na zemí a ještě máte jistotu že bude na rovině. Potom jste z toho polyesterénu mohli vytvořit zamýšlené 3D pozadí.
což o to, zní to i reálně, ale jednak polyš bohužel ještě nemáme koupený a co jsme obhlíželi stavebniny tak všude mají 12cm nejsilnější, navíc si nejsem jistá zdali ten obyčejný polyš unese 1/2 tuny. teď už je to stejně asi jedno, je tam zatím 1/3 vody, akvárko je zatím v poho, v pátek bych ho dopustila co nejvíc to půjde a nechala bych ho tak přes noc nebo dvě, dýl to asi pokoušet nebudu. budu doufat, že první polovinu odčerpám prostě zvonem nebo hadičkou a ten zbytek možná přes vnitřní filtr pomocí hadičky, uvidíme. možná by se k tomu dala použít i ta naše tetra 700 si tedy myslím já.
doplněno 03.10.12 18:52: tak akvárko už nedopustím od tohoto víkendu již na něm začneme pomalu makat, dostala jsem "příkaz" ho vypustit, aby bylo suché a připravené na výstavbu pozadí. tudíž jsem vodu odkýblovala a zbytek vyždímala hadrem, šlo to vcelku rychle takže nakonec pohoda, jinak co se týče toho polyše jako případné vyvýšení akvária tak mi bylo řečeno, že by to prý udržel, tak na to v případě nějakého příště budu myslet. každopádně nám držte palce ať se vše podaří. budeme ho postupně tvořit a já zatím můžu přemýšlet co vlastně tam budu chtít vyloženě chovat
Na to však máte minimálně měsíc čas Jsem zvědavej jak dopadne to pozadí, osobně bych chtěl do dalšího akvária taky nějaké to pozadí, ale nevěřím, ževych byl natolik šikovný. Třeba mě dodáte odvahu:D
Na to jsem taky zvědav,budu to dělat prvně a hned taková ,,dálnice,,Já mám nějakou představu,Drahoslava svojí.No uvidíme co si kdo prosadíme a hlavně co s toho vyleze.
včera jsme začali a musím říct, že to není ani tak těžké jako pracné. zadní část pozadí vyřezáváme a boční stěny lepíme úlomky. přikládám prozatimní foto
tak toto je práce za včerejšek je to trochu náročné na čas a chce to hodně trpělivosti, ale pevně doufáme, že výsledek bude stát za to . jinak já jsem malovala ty kameny a lepila úlomky na boční pozadí, to je ta nejjednodušší práce.přítel "sendihorak" vyřezává, to je ta největší piplačka, hlavně příště bych se vyvarovala nákresu malých kamenů, lámou se
jen bych k tomuto pozadí dodala, při lepení úlomků myslete na to, že to budete natírat, tak aby jste se dostali i do spár, já na to nemyslela a teď si nadávám, chce to zásobu malých štětců a případně i vatový tyčinky se dají použít. zrovna to natírám
viděl jsem 3D pozadí z nastříkané PUR pěny a vypadalo to úžasně, bez řezání a jak byla žlutá, tak celkem zapadla do akvária a dokonce tam majitel ,,zastříkal - zalepil,, kelímky na rostliny, výroba trvala asi 10 minut a den to nechal prosychat v teple.
To není problém dohledat na akvaristických fórech a možná i na You Tube. Já jsem jedno pozadí taky takto dělal, ale je to spíše o náhodě jak moc se kde pěna zvedne. Posejpal jsem to rovnou jemným suchým pískem, takže výsledek byla "pískovcová" stěna, Ale moc mě ten postup nevyhovoval. Prostě člověk konečný výsledek neovlivní tak, jako při "vyřezávání". Je to ,ale jeden z postupů na 3D a vždy bude hezčí než tapeta s kytkama.
viděl jsem to naživo, asi před deseti lety, když jsem ještě aktivně dělal akvaristiku, a ten kluk se to dozvěděl od někoho kdo dělal pozadí z PUR pěny v ZOO někde v Německu, je to super i do terárií
Zdravím, nevím kde bydíte, ale dá se odčerpat obyčejnou hadicí, pokud máte doma nějaký kanálek. Použijete dlouhou hadici a samospádem vyčerpáte téměř všechnu vodu...jinak je to spousta vody...máte pravdu že je nádrž třeba odzkoušet. Nebo ho odzkoušejte tam, kde to bude technicky možné...prádelna ...dvůr...Jinak si pod akvárium pořiďte pořádný podstavec. Akvárko bude vážit téměř půl tuny. Taky zvažte kde bude stát...protože díky své váze je potřeba zvážit zatížení podlahy, pokud je to třeba v podlaží...
hodně zdaru...
jinak, akvárko musí stát na dobré rovině a prohlédnout, zda pod ním není třeba kamínek nebo něco, co by mohlo poškodit dno a tím pádem by prasklo...
Dobrý den Drahoslavo. U akvária, je to stejné, jako když chcete vypustit jakoukoliv vodu v nádržce na zemi. Vzít si dlouhou hadičku, taková, jaká je u vzduchování, ( slabounkou) ústy nasáváte vodu z akvária, ( pozor nenapijte se vody) hadičku mějte až u země. Mějte připraveny kbelíky, kam hadičku dáte. Když potřebujete vodu zastavit, tak hadičku přehnete, zmáčknete. Jen můj názor.
Nemá někdo v okolí starší motorek z ostřikovačů automobilu a nabíječku autobaterií na půjčení? Není to rychlé, ale na finální dočerpání to stačí, pokud nebudete zrovna nikam pospíchat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.