Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala naše kočka se počůrává sestře 13 let do postele. A je vykastrovaná,jídlo berem to drašší a jen pití. nevím co máme dělat děkuji za radu. Lucka
Lucinko, kočičky se nepočurávají. Ony, potvory, chodí někam čurat. V tom je rozdíl. Počurá se někdo, kdo čurání neudrží a pustí někam, kam nemá. Ale vaše kočička chodí cíleně čurat sestře do postele. A o to to je horší. Už nějakou chvíli hledám článek o tom nešťastném kočičím čurání. Dr. Žertová má toto: hanazertova.cz/...
Vy ale takový problém nejspíše nemáte, vaše kočka neignoruje záchod, ona cíleně chodí na sestřino. Pokusím se ten článek najít. Ale pamatuji si, že ¨se tam píše, že kočka čurá mimo záchod proto, protože je s něčím nespokojená. Jestliže někomu z rodiny počurává věci, postel, boty, tak se mu mstí a dává najevo to, že jí pije krev. Tedy tvoje sestra musí přijít na to, proč se tak děje. Buď se s kočkou mazlí, když ona nechce nebo nemazlí, když kočka chce nebo dělá něco, co kočce vadí.
Asi nejspíš, když na to ségra nepříjde a pokoj zavřete, kočka počurá nějaké jiné její věci. Dokud neodstraníte to, co jí tak vadí.
To tedy musí být mňamka, spát v pelechu, do kterého se chodí kočka systematicky venčit. Nechci tu být za nepřítele zvířat, sami máme a vždycky jsme měli kočku, nebo kočky. A nikdy se dětem v posteli neválely, natož aby se tam venčily. Možná to bude tím, že do baráku smí jen příležitostně, převážnou část dne jsou venku. Pro mě jsou totiž děti podstatně vyšší prioritou než jakékoliv zvíře, stačí, že kočka je sama o sobě dost alergenem, natož aby se vyvenčila v domě.
Tomu nerozumím: Vy jste kočce dovolili, aby si z postele Vaší sestry na celých 13 let udělala záchod?
doplněno 29.09.12 22:08:Hanher® , to musí upřesnit tazatelka...
Dobrý den, Lucinko. Doufám, že sestře je 13 let. Kočka si udělala z její postele záchod. Kde má kočička záchod, má ho čistý, co se změnilo u Vás doma? Když kočičce se něco přestane líbit, tak začne značkovat byt. První se to chce zaměřit na čistotu jejího WC. Pak uzavřít pokojíček, kde jsou postele. Všechno z postele vyprat. Kočičce nechat jen její místečko a WC. Jen můj názor.
možná vás vaše micina nenápadně upozornňuje, že je tady a že se jí máte víc věnovat. Mě jedna z našich koček několikrát počurala monitor, než jsem zjistil, proč to dělá. Chtěla, abych pořád kamsi nečučel, abych si jí všiml, abych si s ní pohrál a abych s ní poschůzoval. Kočky skutečně pořádají schůze. Sednou si, dívají se na sebe, mrsknou ocasem doleva, doprava, pak zase doleva a občas si k tomu mňouknou. Možná že právě toto vaší micině chybí.
Možná je to žárlivost a nebo jí sestra nemá moc ráda. Kočky se rádi mstí. Nám to taky jedna dělala. A bylo to proto, že jí dcera neměla ráda. Kočku jsme museli pořádně hlídat.
Naše kočka nám začala čúrat do postele a po gauči, když jsme pořídili koťatko. Asi žárlila nebo jí prostě chyběl její klid... Vyskoušela jsem Feliway, difuzér do zásuvky. Jsou to kočičí feromony, které kočky uklidňují. Pomohlo. Po měsíci se nám už nemstila. S kocourem síce kamarádka není, ale žije si v klidu po svém Používali jsme to půl roku. Jedno balení vydrží asi měsíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.