Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odčervit kotě?

Od: anetka123* odpovědí: 9 změna:

Co mám nejprve udělat? Odčervit kotě nebo jít s ním k veterináři? Já bych ho nejdřív odčervila.*hi*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Já bych ho nechal odčervit u veterináře. ;)

andrea1*
hodnocení

0x

Veterinář vám prodá specielní přípravky pro kotata na odčervení. Sama nic nedělejte. A řekne, kdy se má odčervení opakovat, dá vám očkovací průkaz atd. Přpravky se dávají podle váhy zvířete.

anetka123*
hodnocení

My máme doma Stronghold. Naše kotě má ušní svrab, já nevím co mám nejprve udělat.*nevi*

pb®

Nepíšete, co to je za kotě. Jestli maličké nebo takové, které nikdy nebylo odčervené a je riziko velkého začervení, pak Stronghold není vhodným řešením. U malých nebo hodně začervených koťat se doporučuje použít takovou účinnou látku, která červy nezabije, pouze je ochromí a ti živí ale paralyzovaní odcházejí z těla ven. Mrtví paraziti totiž vylučují neurotoxiny a pokud je kotě hodně začervené, nemusel by takový nápor jeho organismus zvládnout. Pro malé kotě můžete použít třeba Banminth pastu. Pokud to kotě už máte déle, bylo odčervené, máte Stronghold pro koťata a pokud kotě odpovídá svojí váhou dávkování, tak dejte Stronghold. Opravdu není nutné s každým odčervením chodit na veterinu a cpát veterinářům peníze do chřtánu. Ončervení by mělo být zhruba 14dní před očkováním.

elisme123
hodnocení

0x

Nase kote melo take svrab, na lidi to neni prenosne. Bezte na veterinu, da vam vodicku, kterou budete koteti vitirat usi a po casu to vylecite :) Ni strasneho to neni:)

anetka123*
hodnocení

Kolik ta vodička stojí?

raadek*
Je to drahé, ale nepotřebujete celé balení. Veterinář vám to natáhne do injekční stříkačky a to bude stačit na léčbu. Odhadem 50,-kč?

elisme123
hodnocení

0x

No to si moc nepamatuju neco okolo 130kc, ale te vedocky je hodne ze ji mám jeste ted a to uz mi kocicka umrela, ale hodí se i na jiné věci. Protoze nám ji jeste prodal jiný vet na pejska, ale uz si nepamatuju co s ím bylo že jsme ji kupovali. ... rozhodne to zato stojí ez aby se porád drbala a svrab vám vsude roznášela a pokud náte i jiné kocky tak ty to od ní chytili... jinak doporucuju kote vzít na veterinu a ríct at vám doporucí odcervení vet, je dobrá taková pasta že jí prásek nepácíte až do krku rukama, ale vstríknete jí pastu do pusy a ona ji spolne, protoze neni nijak chutove hnusná. Jinak jeste by bylo dobré ji ockovat, alespon na vzteklinu aby ji nechytila treba od potkanů, kterí so hojní prenaseci. My je máme treba na zahrade proto je to více jak nutné.

PS: Pokud jí budete poustet z baráku i na zahradu tak je fajn ji ockovat na kocicí rýmu ( na tuto vakcinaci si priplatíte 100Kč)kocce pak ani v zime kdy chodí z vyhrátého bytu na zahradu a chodí po studeném snehu, jí netece z ocí a nosu.

hodnocení

0x

Jděte dřív k vetovi, on vám dá přípravek na odčervení koťat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]