Dobrý den,večer.Udelala jsem z polysterenovyho boxu boudu s otvorem,vystlala senem,dala na něj beranovou vyrazenou přikrývku.Kocoura nyní tam nemohu nalákat.Dávám mu tam žrádlo,ale poté zas vyleze.Jde mi o to,že když přijdou mrazy,aby měl teplý ukrýt.Doteď je zvyklý spát v přepravce s letakama pod střechou.Ten box se mi zda jako skvělý nápad.Dokonce jsem ho polysterenem i navýšila,slepila montážní pěnou...aby nebyl tak malý.Dnes rano tam ovšem chápal cizí kocour.Já to pro něj nedělala.Je možné že potom,co se tam zabydli cizí tak ten náš už tam nepůjde!?Jak to ohlídat?Děkuji.
Starou přepravku bych schoval, a přes tu deku bych mu tam položil pár letáků, on si zvykne.
krkovicka*
Je mladý a divý,ale cizí kocour mu v boudě nevadí,ovšem když mu cizí kocour vleze do přepravky,sfackuje ho že zdrhne.Tady mu to asi nevadí.Víte on je naježeny a čumí do díry v boxu-když si má jít do té boudy najíst.Dám mu to až do zadu,jenže on se tak natáhne,že půlka kocoura je venku.Zkoušela jsem ho vzít a do toho boxu ho zavřít-má víko.No a to vystřelil hned ven.Zvykne si?Zkusím mu tam tedy dat něco jeho.Zmínil jste býv.pelech.Dobrá...děkuji.
hanher*
Dejte pryč tu přepravku a zvykne si.
Uvidíte, že si bude brzy i svůj pelech náležitě bránit.
miria*
Teď nemá potřebu spát v boudě, protože je venku teplo. Až bude zima, ještě rád si vleze do sena se zahřát On si poradí, nechte to na něm. Náš kocour má na zahradě taky budku a moc často ho v ní nevídám. Přes léto skoro vůbec.
krkovicka*
Myslím že už má potřebu být v teple.Na večer se začal cpát do baraku a choulí se na rohožce.Pak žalostně mňoukne když ho ženu ven,je pořád naježený,začal i víc jíst(asi už dělá zásoby)Nejde jen o mráz ale i o silný déšť.Aby věděl že tam ten box má a využil jen pro sebe. doplněno 25.09.12 12:04: Musím dat ten box i na místo býv.pelechu nebo je to jedno?
hanher*
Za zkoušku by to určitě stálo.
krkovicka*
Úspěch!Foto-dnes ráno tam spinkal!
hanher*
No vidíte, je to jen o jeho zvyku. Teď už tam žádnou jinou kočku nepustí.
Je to skvělé, že se mu bouda zalíbila. Možná, že byste měla často měnit, prát a větrat textil, na kterém kočičák leží. Přece jen polystyren je velmi neprodyšný materiál a ve vlhku, které dýcháním a ze srsti v boudičce zůstane, se bude dařit plísním a houbám.
krkovicka*
Právě že už mi tady před rokem poradily to s tím senem-drží se v tom minimum bakterií a suprově odvádí vlhkost.V boudě se mu bude dobře bydlet.Je naprosto izolován a vlastním tělem i dechem si to uvnitř vytopí.
To s větráním a výměnou podložky na spaní, mi připomnělo karavan. Větralo se, převlíkalo se, všecko bylo v létě vpořádku. Když jsme ale vyjeli na podzim a větralo se o trošku méně, zvedla jsem molitany na spaní a pod nimi bylo úplně mokro. Objevila jsem to včas, určitě by se tam nastěhovala plíseň. To seno, to je bezva nápad. Když mu ještě teď po to seno dáte ořechové listí, blechy zmizí. Nemají rády ořechové listí. :D
Jde o to, že ta bouda má jen jeden východ a když do ní leze, tak riskuje že mu někdo skrytý uvnitř sekne po čumáku. Ale chválím, že se o macka staráte, já musím chodit otevírat dveře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.