Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
kolem baráku se nám usadili potkani.
Manžel se je nejprve snažil vychytat do takové klece,ale
je jasné,že tímto způsobem to nezvládneme.Je jich víc a víc.
A tak uvažujeme o použití jedu.Jenže máme dva pejsky.
A tak bych se ráda zeptala,jestli se může otrávit pes tím,že sní
otrávenou myš či potkana?
Moc děkuji za pomoc.
Dobrý den, Gabčo. Když u našich sousedů se objevila krysa, tak jsme použili jed. Protože také máme pejsky, tak jsme to řešili košíkem. Protože zahrada je velká a pejskové mají volnost, tak pokaždé, dostávají košík. Mohou být venku, jak dlouho chtějí, štěkáním Vás upozorní, když nějaká mrtvola, je na Vašem pozemku. Jen můj názor.
Můj nebožtík taťka potkany střílel vzduchovkou. Měl mušku jako Vinnetou. Ale často dlouho a dlouho tiše seděl /zvláště vpodvečer/, než začali vylézat ven. Jaga.
doplněno 25.09.12 13:17:V železářství se také koupí velká past na potkany, je na stejném principu, jako na myši /péro, návnada.../, ale bývá kovová. Pokud ji někde nalíčíte, přivažte ji drátem k nějakému sloupku, skobě apod. Často se stane, že zraněný potkan ještě někam uteče i s pastí a schová se. Past už se nenajde.
Jinak při použití jedů opravdu pozor na pejsky.
Mám stejný problém, mám na zahradě fenku a ta někdy nesní granule, tak když si jde lehnout tak se ke granulím připlazí potkan a jí je, jednou se stalo že se poněm fenka rychle ohnala, ale stejně ho nechytila. Teď pojedem na tři dny pryč s fenkou, tak na místo kde dojídal potkan granule, dám místo granulí jed na potkany. No tak uvidím co se chytí esi kolem pobýhajicí myši, nebo ten potkan
Ahoj všem,tak "kluci" byli úspěšní.Hned ten první večer,krátce po setmění jednu potvoru dostali.
Jenže během okamžiku ji roztrhli a kdyby tam nešel manžel,tak ji snad snědli.No fuj-hrůza!
A to je právě to,čeho jsem se bála.Oni totiž i když chytí myš ,tak jí sní.
Co myslíte,mohli se ty potvory stáhnout ze zahrady pryč?Už tu nemají klid,když jsou psi puštěný.
Dobrý večer,to bych ani nevěřila,že bude ptkan tak drzí.
Ale tím,že dáte jed do granulí a odjedete pryč ...no to teda nevím,jestli něco vyřeší.
A nebojíte se toho až se vrátíte,aby vaše fenka nenašla přiotrávenou myš nebo potkana?
Já teda nevím co máte za rasu,ale naši psi (jezevčík a foxteriér) by si nejspíš kousli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.