Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci vytrávit potkany, ale mám psy

Od: gabca* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer,

kolem baráku se nám usadili potkani.

Manžel se je nejprve snažil vychytat do takové klece,ale

je jasné,že tímto způsobem to nezvládneme.Je jich víc a víc.

A tak uvažujeme o použití jedu.Jenže máme dva pejsky.

A tak bych se ráda zeptala,jestli se může otrávit pes tím,že sní

otrávenou myš či potkana?

Moc děkuji za pomoc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, Gabčo. Když u našich sousedů se objevila krysa, tak jsme použili jed. Protože také máme pejsky, tak jsme to řešili košíkem. Protože zahrada je velká a pejskové mají volnost, tak pokaždé, dostávají košík. Mohou být venku, jak dlouho chtějí, štěkáním Vás upozorní, když nějaká mrtvola, je na Vašem pozemku. Jen můj názor.

hodnocení

2x

Můj nebožtík taťka potkany střílel vzduchovkou. Měl mušku jako Vinnetou. Ale často dlouho a dlouho tiše seděl /zvláště vpodvečer/, než začali vylézat ven. Jaga.

doplněno 25.09.12 13:17:

V železářství se také koupí velká past na potkany, je na stejném principu, jako na myši /péro, návnada.../, ale bývá kovová. Pokud ji někde nalíčíte, přivažte ji drátem k nějakému sloupku, skobě apod. Často se stane, že zraněný potkan ještě někam uteče i s pastí a schová se. Past už se nenajde.

Jinak při použití jedů opravdu pozor na pejsky.

hodnocení

Všem moc děkuji za rady.Dnes jsou psi celé odpoledne puštěný a mám v plánu je nechat co nejdéle.

Snad ten menší neuteče.Těch jedů se opravdu bojím,proto doufám,že se psi budou snažit.

lidus*
hodnocení

2x

Gabčo osvědčil se manžel se vzduchovkou a baterkou (musí být bezhlučná) a ještě měl večerní zábavu na několik týdnů. Také jsem se bála jedů abych neotrávila kočky.

bena*
hodnocení

0x

Pro psa to může být nebezpečné. Zrovna jsme dělali deratizaci a deratizační firma mě upozornila na toto nebezpečí a na dveře nalepili upozornění, ať si lildé dávají pozor na děti a zvířata.

mowla*
hodnocení

0x

Nebylo by jednodušší pustit na potkany psy?

krkovicka*
hodnocení

0x
Uvařte sladkou krupicovou kaši a do ní nadrťte sklo.Nejlépe tenké a slabé/například ze žárovek.Nechte jí tam kde máte potkany.Určitě je máte někde schovaný než jen venku-kulna,sklep,garáž... Ony tý potvory poznají že granule jsou jedovaté.Zabijete pouze jednoho potkana a to posla,který je musí sníst jako první než ostatní jedinci.Se psama poradím jen to aby jste je na den-dva daly pryč.Než kaše bude snězena:) do mrtvého potkana už nekousnou a do otraveneho už vůbec ne.Poznají to.

bohemica*
hodnocení

0x

*srdce*otázka problematiky s potkany (myslím, že se někdo ptal na krysy) tu byla nedávno řešena celkem podrobně. Najděte si v odkazech těchto stránek patřičné odpovědi.*srdce*

hop®
hodnocení

0x

Ano, může, buďte velmi opatrná!

stek*
hodnocení

0x

Mám stejný problém, mám na zahradě fenku a ta někdy nesní granule, tak když si jde lehnout tak se ke granulím připlazí potkan a jí je, jednou se stalo že se poněm fenka rychle ohnala, ale stejně ho nechytila. Teď pojedem na tři dny pryč s fenkou, tak na místo kde dojídal potkan granule, dám místo granulí jed na potkany. No tak uvidím co se chytí esi kolem pobýhajicí myši, nebo ten potkan

hodnocení

Ahoj všem,tak "kluci" byli úspěšní.Hned ten první večer,krátce po setmění jednu potvoru dostali.

Jenže během okamžiku ji roztrhli a kdyby tam nešel manžel,tak ji snad snědli.No fuj-hrůza!

A to je právě to,čeho jsem se bála.Oni totiž i když chytí myš ,tak jí sní.

Co myslíte,mohli se ty potvory stáhnout ze zahrady pryč?Už tu nemají klid,když jsou psi puštěný.

hodnocení

Dobrý večer,to bych ani nevěřila,že bude ptkan tak drzí.

Ale tím,že dáte jed do granulí a odjedete pryč ...no to teda nevím,jestli něco vyřeší.

A nebojíte se toho až se vrátíte,aby vaše fenka nenašla přiotrávenou myš nebo potkana?

Já teda nevím co máte za rasu,ale naši psi (jezevčík a foxteriér) by si nejspíš kousli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]