Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes kňučí když potkáme jiné psy. Co s tím?

Od: martina0* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám problém a nutně bych potřebovala poradit. Mám rok a půl starého jacka russella. Vždy byl hodně závislý na jiných psech (všechny si musel očuchat, pohrát si...) ale v poslední době je to k nevydržení. Když potkáme psa, jakéhokoliv, i když ho nikdy neviděl, začne jančit. Tahá za ním, dokonce kňučí a poštěkává si. Jsou chvíle, kdy se za něj opravdu stydím. Nevím co s tím. Zkoušela jsem ho zaujmout na pamlsek, hračku, pískátko a nic... Nemáte nějakou osvědčenou radu, co zabírá? Momentálně to řešíme tak, že si ho přitáhnu k noze opravdu na krátko jdem kolem a říkám "nesmíš",jenže to jaksi nepomáhá... Potkáme dalšího psa a je to tu zase...

Děkuji za jakoukoli radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Chce se slušně řečeno přátelit ,

najděte mu nevěstu .

martina0*
hodnocení

Ráda bych, ale jelikož máme bezpapíráka a má i pár vad, moc se mi nechce šířit jeho geny... V krajní možnosti přemýšlím spíše o kastraci ale nejradši bych se tomu vyhnula... Nechci mu brát jeho přirozenost a kdoví, jaký by byl potom...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Náš pes dělává něco podobného. Kňučí, jančí - chce se kamarádit. Trestat ho nemá cenu. Držím ho na krátko, jako Vy. Když je možnost, střetu s jiným psem se vyhnu. Mám zkušenost, že ho to zase přejde. Jsou to jen taková období. Vykastrovat bych ho určitě nenechala. I já bych se bála, že se změní jeho povaha. Sousedi mají stejného psa, jako my. Necháme je občas proběhnout se spolu. Jsou pak oba klidnější, spokojenější.

martina0*
hodnocení

Trestali jsme ho zezačátku, ale pouze hlasem, on je na to šíleně citlivý. Většinou stačí tvrdší tón a už se mi válí u noh. Ale venku to na něj nezabírá, jakoby měl klapky přes oči i uši... Já bych mu strašně ráda dopřála proběhnutí, ale bohužel u nás je povinnost mít psa na vodítku a proběhnout volně se může pouze na louce. Jenže my máme problém s tím, že malé psy nebere jako sobě rovné a rovnou si to štráduje k velkým (fenky miluje se psy se pral - to se nám naštěstí podařilo odbourat). A velcí si zase nechtějí hrát s ním. Doufám, že ho tyhle nálady brzo přejdou jinak už vážně pomýšlím, že ho někam odvedu a nechám tam :D (samozřejmě si dělám legraci:))

bohemica*

*srdce*Zažila jsem na zahraničních výstavách, že štěňata různých plemen a různého věku ( a samozřejmě různých majitelů) byla vpuštěna na ohrazenou plochu stadionu a za přítomnosti všech majitelů se seznamovala. *srdce*Váš pes dospěl a chybí mu vlastní společnost. Pamatuji si, že když jsem chodila na cvičák, největší odměna pro psy byla, když si mohli navolno hrát (samozřejmě někteří měli náhubky) a dovádět. Pokud váš pes nemá kontakt s jinýmipsy, chybí mu to. Dopřejte mu psí společnost na cvičišti nebo v parku, kde se domluvíte se stejně "postiženými" majiteli.*srdce* Vaše úvahy o kastraci bych podpořila, pokud není tak vyjímečný aby po sobě musel zanechat potomky, nechte ho vykastrovat. Vám i psovi, kterého nebudou obtěžovat návaly hormonálních vlivů, se uleví. *srdce*

martina0*
hodnocení

No, já ho nechávám vyběhat vždy s jeho "kamarády", ale ty ne každý den potkáme. A pak začíná jančit, protože i když si s ním na louce hraju já, není to prostě ono a tu energii na psy mu nevybiju :) Můj pes je vyjimečný (ostatně to si o svém miláčkovi myslí každý majitel :D), ale jen povahově. Fyzicky má málo zubů, uši nahoru a je takový hubenější a větší než by měl být:) Já bych si jeho štěně hrozně ráda vzala, ale co ty zbylé uzlíčky? teď je russellů tolik, že bych se bála aby neskončili ve špatných podmínkách...

Váš pejsek je nesmírně temperamentní, společenský a kamarádský. Chybí mu lítání s kamarády. Vyvádí, když někoho potkáte, je radostí celý bez sebe, že jste někoho potkali a že bude legrace. Musíte najít místo a kámoše. pak už takhle vyvádět nebude. *hej*Nemá to co dělat se sexem a krytím. To je úplně o něčem jiném. To je pro toho radílka, který pindá o nevěstě. Protože ikdyž tu nevěstu najdete, ta bude hárat 2x do roka a pes bude krýt 1x 2x? A pokud nehárá, pes o krytí zájem nemá. Takže o čem je řeč?!*cert*

martina0*
hodnocení

Děkuji za reakci:) budu se ho tedy snažit vyběhávat co nejčastěji a najdem ještě více kamarádů :) Do budoucna přemýšlím i o druhém pejskovi, říkám si, že utvoří maličkou smečku a vystačí si spolu... Doufám :D

Potkávala jsem takovou "smečku", když jsem ráno šla hlídat dítě. Paní měla asi o půl metrů delší pravou ruku, jak házela míček oběma dvěma čubinkám. Ale ony se tvářily spokojeně :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]