Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuju poradit. Mám zakrslého králíčka, samičku. Hrozně mě poslední dobou štve. Okousává klec, leze tam kam nemá- i když ví, že tam nemá chodit, nenená se chytit, škrábe a kope kolem sebe. Už vážně nevím co s tím. Celkem dost mě štve, jak se můj miláček chová... Máte nějakou radu, aby to nedělala? Třeba nějaký "trest"? Jak mám udělat aby tyhle věci nedělala?... Děkuju za odpověď, Simona.
Je to králík, ne pes. On neví, že někam nemá chodit a ani to vědět nebude. Stím se musíte smířit, nemá takový mozek aby to pochopil a pokud ho budete trestat, nikdy nebude ochočený. Klec kouše, protože je to normální, potřebuje obrušovat zuby a asi se i nudí. Chce to do klece nějakou větev, třeba z jabloně aby měl co hlodat. Nevím jak dlouho ho máte, ale potřebuje čas, škrábe protože mu asi není příjemné, že ho berete do rukou a bojí se. Musíte pomalu, hladit a krmit z ruky a brát pomalu a opatrně, zvykne si.
Ahoj Simajdo,
stěžoval si mi Tvůj králíček, že ho moc zlobíš. Že ho zbytečně zavíráš do klece, nenecháš jít kam chce, pořád ho chytáš a muchláš. A říkal, že by Tě měl moc rád jako kamarádku, kdybys mu nechala trošku volnosti v jeho životě, kdyby sis uvědomila že je to živý tvor a ne plyšák. Že nechce od Tebe abys ho cvičila a trénovala, že se s Tebou chce kamarádit a přitom si žít svůj králičí život.
Slíbil jsem mu, že Ti to vyřídím...
mám stejný problém ,, s tímto souhlasím necháám ho být má svůj svět a když se chce nechat pohladit tak se necha a nmusim ho chytat .. chce to jenom cas..
Problém je pryč.. jenom nemaj radi kdyz je tahas atd.. ja ho jen nchavam pobihat a kdyz chce tak prijde sam necha se hladit nëjaky ten jetelicek dycky dostane
a kdyz uz nechce hladit... proste odhopka.. ono kralicek je roztomily ale neni to hracicka... a rozhodne netrestat fyzicky! jen zakricet..!
Dobrý den, Simajdo.
Moc se pleteš, když chceš, aby králíček Tě poslouchal. Králíček, může tě mít rád, když Ty ho budeš mít ráda, budeš se s ním mazlit, budeš mu dávat dobroty, co má rád, necháš ho každý den proběhnout. U králíčka, to máš to samé, jako bys chtěla, aby Tvá panenka, Tě poslouchala.
Oni králíčci nejsou zas tak hloupí! Kdeco se dovedou naučit... Okusování klece mě taky rozčilovalo, tak jsme si nechali udělat klec tady: www.anibox.cz a je po problému, už neni co okusovat teda krom toho, co jim tam za tím účelem dáme
Ahoj,
je úplně normální,že okusuje klec . Nudí se,proto kouše klec.. Já mám králíků šest,pět venku a jednoho doma.
Honzík okusoval klec z toho důvodu,že věděl,že ho pustím ven.. Takže teď běhá po celý den a spí se mnou v posteli.. Bude mu asi 6 měsíců ... Je čistotný,hodný no až na to,že mi okusuje učení...
tak chovu zdar!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.