Nejste přihlášen/a.
chci od vas nejaké schopné nezory co si pořídit na zahradu na spasani travy a pak mlade na klobasky nebo maso...nejlepši asi by byly ovce ale to jsem slyšel že klobasky jsou velice suche a ne moc dobre(že se to má michat s kralikovým masem a pak dělat klobasky) a zase nějake vietnamske prasata ..nebo divočaka ... nějaký odbornik kdyby rekl co je asi nejlepsi... a taky chcu dva starsi kousky (pár) který bude pres zimu venku a na jare dycky mlade... pak jsou ještě miniovečky a spol...na jaře to chcu mit už doma...neni to semnou jednoduche ale pak pozvu na klobasku :D jo a stará ovca ma mléko jenom když má mlade nebo furt? :D taková doplnujici otazka :D
Koza je koza... Jen pozor na to, abyste si to nepředstavoval moc idylicky: buď bobky sbíráte, nebo se v nich brodíte, všechna ta zvířata potřebují dost velký plac a aby spásala průběžně všechno, musíte je přivazovat tu a onde, nebo kusy vyžerou až do hlíny a jinde nic.
Mléko máte dokud dojíte. Jak na ovce nevím, ale kozy jsou tak mlsné, že vlastní kůzle rády nechají čekat, když je při dojení naučíte na něco dobrého
Tatík má obojí, tak jsem okukovala pilně, a takhle malá zahrada mi připadá... malá Rozhodně malá na to, abyste ke spásání ještě měl vlastní seno. Ale třeba se ozve někdo, kdo má skutečnou praxi. Nicméně kozy nesmrdí, maso rozhodně ne, musíte ji vodit k čistému kozlovi, pak je mlíko i maso v pohodě
Snad tedy ty mini ovce, ty by si mohly vystačit i na takovém plácku...
tak kozy me teda nenapadly...jsou blbé a přeskočí mi plot :D smrdí maso a další veci ne? mám zahradu na spásáni cca50x20metru... tu rozdelim na dva kusy aby jednu spásali a jedna dorustala...ale jsou tam ovocne stromy bojim se hlavne toho aby se nenafukly jak začnou pak žrát ty jabka najednou nebo neco...nebo ví kdy maji dost? asi bych to videl na ty ovce...a jake plemeno?oplotim pozemek...udělám přístřešek a nasušim seno...chleba...stači? pište jsem začinajicí mladý zemedelec :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.