Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nezkoušel jste někdy někdo nějaké antistresové přípravky pro kočky? Feliway, Serene-UM nebo Bachovy esence? Chtěla bych je vyzkoušet, ale nejprve bych ráda věděla zda opravdu fungují, aby to nebyly vyhozené korunky. :/
Já jsem vyzkoušela jak Feliway do zásuvky,tak ve spreji i bachovy kapky na míru a nic nám nezabíralo.Podle mne jsou to opravdu vyhozené peníze.Ono taky asi záleží na tom,proč je kočka ve stresu.Naše potvora nechtěla přijmout zpět kocourka když se vrátil z kastrace.Smrděl jí veterinou a jak se mu měnily hormony byla na něj tak neskutečně zlá...trvalo to 3 měsíce.nakonec nám pomohly tyhle prášky,jsou o hodně levnější a na kočku opravdu působily.Jmenují se Calming.
Díky za radu. Já se před 3 měsíci přestěhovala do nového bytu. Kocour byl 2 měsíce v klidu a před měsícem mi začal značkovat a očůrávat. Přemýšlím nad kastrací, ale nejsem si jistá zda je to to pravé :/ tak bych ráda vyzkoušela i něco jiného.
myslím si,že tady pomůže jedině kastrace.U kocourků je to jednodušší,druhý denuž jsou v pohodě.Ale tomu mému ještě 2,5 měsíce po kastraci čpěla moč jako kdyby kastrovaný nebyl.Ale přestal značkovat hned.Už jenom naznačoval a už ani to dneska nedělá.Teď je to takový mazlivý voňavý klubíčko
A jak je starý? Značkování může (ale nemusí) zabránit včas provedená kastrace. Pokud budete čekat, kocour si může značkování zafixovat a bude značkovat i jako kastrát. Ale aspoň to nebude tolik smrdět. Žádný Feliway značkování nezabrání, protože to není stresové nýbrž normální chování. Pomoct by mohl na nějaký čas implantát Suprelorin, ale jeho cena převyšuje cenu kastrace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.