Nejste přihlášen/a.
Dobry den,jak mam vycvicit stene aby mne poslouchalo?
Dobrý den. Chce to trpělivost, důslednost a spoustu času. Začít jednoduchými povely, aby si je štěňátko osvojilo. Chválit, odměňovat, když něco udělá správně. Nezlobit se, netrestat, když se nebude hned dařit. Pojměte výcvik jako hru z počátku. Nespěchejte na nic. Máte spoustu času na to, aby se štěně naučilo tu spoustu věcí pochopit, vnímat Vás jako svého pána a poslechnout Vás. Dávejte mu spoustu lásky a pozornosti. Vrátí Vám jí dvojnásobně. Vy vycvičíte štěně a ono zase Vás, nebojte se....Těch diskuzí na toto téma zde již bylo hodně. Pokud máte chuť, mrkněte do některých. Ať se Vám i štěněti daří!
Budu mít mopse, a ten rozhodně není na nějaký cvičáky,,to je např.:Švýcarský salašnický , nebo nějaká velká foga,ale ne MOPS!
Opravdu? To je mi novinka (Bože kolikrát jsem tento blábol slyšela) Aby jste tady za rok nepsala, že si se psem nevíte rady, protože vám přerostl přez hlavu jen protože máte pocit že "není na nějaký cvičáky", evidentně nevíte o čem mluvíte. Vy chcete vycvičit štěně, nikdo vás nenutí dělat obrany nebo stopy, ale máte psa a je jedno jestli je to mops, ovčák nebo doga. Princip výcviku je stejný u všech a o to jde, aby vám na cvičáku ukázali jak na to. Co nedělat a co dělat. Nemusíte se hlásit natrvalo, spousta cvičáků dělá jen kurzy pro začátečníky a nebo štěňata.
doplněno 23.09.12 19:18:..nebo nepsal...
Dobrý den,koukám,že se vyznáte v pejskách,tak jsem se chtěla zeptat,ja bych si pořídila mopsíka,ale chci si ho vycvičit,s tím,že mám možnost s ním chodit přes známe pejskaře na cvičák,tak se chci zeptat,mopsík se dá vychovat a vycvičit stejně jako každý pes?měla jsem dva boxery kdysi,ale to se dalo,tak se chci zeptat prosím,jestli s mopsíkem problém nebude? a je jen na mě jaký bude mít přístup k lidem,když nebudu chtít ať si ho všichni hladí?
(děcka jak budu venčit) a chci s ním také dělat stopu,kousat nemusí,ale tu stopu bych ho chtěla naučit,jestli to zvládne? předem děkuji za odpověď
Majki, vloudila jste se do otázky 2roky staré. Jestli to, co píšete, postavíte jako samostatnou otázku, dozvíte se mnohem více. Ale musíte si uvědomit, že mopsík je maličký molosoid. To znamená, že je těžky, méně pohyblivý, zadýchává se, špatně dýchá, protože má krátké a měkké zadní patro. Fofr, který na cvičáku je, tento pejsek neodběhá a neudýchá. Je to pro něho naprosto nemyslitelné a nepřípustné. Naučíte ho všechno, co budete pro klidné soužití s ním potřebovat, ale bez přílišného pohybu.
Pejsek na videu je mimořádný, vybočující z normálu. A je úžasný!
Jasně,omlouvám se,já nekoukala na datumy,až jak jste napsala jsem zjistila,že je to dva roky staré :D ... děkuji mnohokrát za odpověď,já vím,a slyšela jsem o tom,ale tu stopu bych ho pak naučit chtěla a u toho běhat ani nemusi,naštěstí tolik a budu dávat tedy na něho pozor,hlavně ať je poslušný a zdravučký.. Děkuji Vám za radu
K tomu hlazení, jaký máte důvod aby ho nikdo nehladil? Ono je to důležité kvuli socializaci. Měl by mít možnost zjistit, že lidé nejsou zlí a nic mu od nich nehrozí. Pokud to nezjistí, může mít z lidí strach. Aspoň jako štěně bych ho hladit nechala, pokud bude už větší, tak pochopitelně nemusíte nechat na psa sahat. Jinak mopsi milují lidi.
Co se týká stopování, tak žádného mopsího stopaře neznám, to ovšem neznamená, že to nemůžete zkusit, stejně tak rozlišování předmětů. Je to pes a nos má dobrý Jen je třeba dávat pozor na horko (ale to u mopse u všech aktivit) Jinak můžete klidně zkusit zkoušku ZOP nebo ZZO a nebo cvičit agility, tanec se psem. To zvládne, měla jste boxery, jistě jste nějaký výcvik prováděla, takže víte jak na to. Jen se musíte připravit, že mops není a niky nebyl pes určen k práci. Je to hold společník, takže nemůžete očekávat rychlé, přesné provedení cviku, tak jak to šlo právě boxerům, kteří byli pro práci šlechtěni... I když...jestli mrknete sem
Mops je pes, který rád lenoší a je to pes, který bude milovat aktivity se svým pánem. Takže bych se vůbec nebála přihlásit na cvičák a dát se směle do cvičení, sama uvidíte co vás oba nejvíc nadchne. Cviky jako sedni, ledni, zůstaň, fuj a hlavně přivolání, zvládne každý pes (a spoustu jiných cviků) jen je třeba najít správnou motivaci. Držím palce při výběru štěňátka.
Souhlasím s tím, že mopsík není pejsek, který bude skákat přes překážky a zadržovat figuranta. Ale neodsuzujte cvičák, je tam spousta rozumných instruktorů, kteří Vám poradí jak pejska cvičit, jak ho učit základní povely, jak a za co ho odměňovat. Pokud s výchovou pejsků nemáte zkušenosti, běžte se tam poradit!
Dobrý den, Monty.
Mops je pejsek, který se chová výhradně v bytě. Je to nesmírně přátelský pejsek ke všem kolem. Bezmezně miluje svého páníčka.
Jak ho vycvičit? Za prvé láskou, trpělivostí, odměnou, když poslechne, věnovat se mu každý den. I když něco udělá, pokárat hlasem, nikdy netrestat.
Mops se nehodí na sportování, nebo nějaké pracovní výkony, je to milý společník pro domácnost. Je to velmi nenáročný psík, stačí mu krátké procházky, za tepla, má problémy s dýcháním a je náchylný k přehřátí. Potřebuje pravidelně čistit ouška. Jen můj názor.
doplněno 24.09.12 05:20:"Monty,"aby jsi neměla na svého miláčka při cvičení, přehnané nároky, podívej se prosím, na tento odkaz:
Na každém solidním cvičáku dělají pravidelné kurzy pro štěňata a psy bez výcviku. Je to nejlepší, protože, jak už bylo psáno, pokud s tím nemáš letité zkušenosti, velice snadno výcvik skazíš a pak dá několikanásobnou práci dostat to do normálu. Výcvik pro štěňata je určen pro všechny rasy, velikosti, barvu a jméno. Mopsík, Krysařík nebo brazilská doga, všichni se učí stejně, ale chce to rady od lidí, kteří tomu rozumí.
Mopsík asi nemusí umět chodit předpisově u nohy, přinášet aport a trhat rukáv. O stopování ani mluvit nemusím :D Mont, jen si rozmyslete, co od pejska chcete a to ho pak naučte v klidu, hezky a hlavně laskavě. Pejsek musí jít k vám radostně, ne proto, aby dostal vyhubováno. Nejspíš budete chtít, aby poslechl na přivolání. Tedy přivolávejte tak, abyste byl stále přitažlivější a zajímavější, než to, co zrovna očuchává. Nejlépe když je to zvuk tleskání, volání mazlivým hlasem a jídlo. Čtvrtka piškotku postačí. Nejdříve musíte zavolat jméno a pak povel. A pak si ještě rozmyslete, co chcete aby uměl a pomalu ho to naučte. A také se učte vy. Pozorujte ho, jak se tváří, jak nese nebo vrtí ocáskem, jak klopí uší nebo je staví dopředu nebo dozadu, co mu dělá srst na páteři. Podle toho si zvyknete poznávat jeho náladu a také dopředu odhadovat jeho úmysly.:D Pejskovi přeji krásný život s vámi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.