Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Máme ročního pejska německého ohaře a má jen jednu kulku.Na veterině nám řekli že je nutná kastrace,já jsem ale slyšela že existují nějaké injekce,díky kterým kulka sestoupí.Neví tu někdo nějakou bližší informaci?děkuji
Dobrý den, Pub.
U psa musí sestoupit varle do 12 týdnů života, jinak už nesestoupí a jedná se o, kryptorchidi, to je těžká dědičná vada. Pes by se neměl připouštět.
Kastrace se doporučuje, aby se zamezilo, možnosti rakovinového bujení. Tím, jak zůstalo varle v břišní dutině, zahřívá se, je možné onemocnění, ale také nemusí být. Jen můj názor.
Prosím, přečtěte si odborné vysvětlení:
Je to přesně tak, jak píše Viky. Na bonitaci jsem toto viděla a řešilo se to, protože to byl nadmíru krásný pes s úžasným původem. Ale řešní to nakonec mělo jen jedno. Kastrace.
Chovaletům dějte vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.