Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice, zrní, pšenice, kde to kupujete?

Od: viky® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, zdravím všechny rádce. Prosím, potřebuji poradit. Naše sousedka na chalupě, má pět slepiček, je to stará paní, která má jedinou starost, jak každý den, nakrmit slepičky a kočičky, jediné zvířátka o které se stará. Není to proto, že vajíčka potřebuje, ale drží jí to při životě, že se má o koho starat. Protože nemá, kdo by jí krmivo před zimou sehnal a dovezl, nabídla jsem se, že jí pšenici a nějaké zrní seženu. Můžete mi prosím poradit, kde něco podobného nakupujete, pro své slepičky? Za jakou cenu? Dá se někde sehnat levnější pšenice? Děkuji všem. Viky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

3x

Dobrý den, Viky.

My kupujeme pšenici pro slepice hned po žních (i teď je ještě ta správná doba) přímo v Zemědělském družstvu u nás ve vesnici. Letos jsme koupili 1 q za 380- Kč. Je to dle mého názoru rozumná cena, viděla jsem i nabídky za 500 Kč za 1q. Nechávají nám levně i slámu na podestýlku do kurníku.

doplněno 20.09.12 20:09:

Není zač.

hodnocení

" Ron," moc děkuji, za nápad. Je škoda, že mi to vůbec nenapadlo. Přitom statek je tady ve vedlejší vesnici. Zítra se zajedu zeptat, zda by jeden pytel pšenice, byl možný odkjoupit. Výkup, kam nás napadlo jít, tam pšenice jeden pytel, stojí 380,- Kč. To si paní nemůže dovolit.

uska*

viky - pro jeden pytel nemá cenu jezdit, za chvíli pojedete pro druhý, třetí ... Slepice potřebuje 110g krmiva na den, je v tom započítané i zelené krmivo, prostě vše. Zeptejte se paní, co má doma za krmivo /rohlíky, brambory ...) a podle toho dopočítejte spotřebu do dalších žní. Již kolem vánoc ceny obilí budou někde jinde.

hodnocení

" Usko," děkuji. Paní má 87 let. Má sud z PVC, kam se jí vejde pytel zrní. Má jablíčka, staré brambory, nějakou směs, co jí někdo podomní nabídl a ona si jí koupila, špatnou směs. Vypadá to hrozně, proto bych chtěla to obilí sehnat já, aby bylo dobré. Nechci, aby jí zase někdo napálil. Obdivuji jí. Ráda bych se dožila tolika let, a tak činná.

hodnocení

2x

U nás ještě vloni jí prodávali v Baumaxu. Prodává se v Hornbachu. U nás byla volně sypaná v takových boxech, kde si každý lopatkou nabral do sáčku kolik potřeboval. Mají jí i v chovatelských potřebách. Já jí dokonce kupovala v jednom semenářství, prodávají tam i granule pro králíky, slunečnici pro ptáky, ječmen. Snad se vám jí podaří sehnat.

doplněno 21.09.12 23:04:

V hornbachu to najdete kde prodávají zvířátka a krmiva pro ně. Chodí jim to v pytlích, takže po domvluvě s obsluhou vám určitě přivezou ze skladu celý pytel. Zkuste na váhu přibrat třeba jenom hrst "vojtěžkových úsušků", nebo tak nějak se to jmenuje. Jsou to takové větší zelené granule. Babička je může vyzkoušet rozmočené přidat do žrádla. S nákupem pšenice neotálejte, cena má jít nahoru.

doplněno 22.09.12 12:31:

babajaga - starou pšenici poznáte vzhledově. Letošní zrno je "pěkně plné" a starší vypadá jako "zeschlé", scvrklé, menší. Nevím, jak to správně napsat.

stribrnak*

Viky,pro tu paní se slepičkma stačí na rok 2pytle pšenice,jinak je lepší dávat ráno vlhčenou míchanici se šrotem,popř,nstrouhat mrkev,drcenné!spařené skořápky,vymačkné předem namočené rohlíky, smozřejmě trávu,pokud nemají výběh,poté doporučuji obden dát slepičkám směs pro nosnice,dá se koupit v obchodech se zvířátky nebo kde prodávají jiné krmivo.

ještě přikládám toto :zde

hodnocení

" Stříbrňáku," také děkuji, za rady. Malý problém je, nechci radit, jak má starší paní, krmit 5 slepiček. Já jí jen chci koupit pytel pšenice, aby jí, zase někdo nedoběhl a neprodal jí nějaký šunt. Ona má ty slepičky a kočičky pro potěšení a také jako každodenní svojí práci.

hodnocení

"Bruni," děkuji, chodíme tam často, nikdy jsem se na podobné věci nedívala. Nyní se polepším.

doplněno 22.09.12 03:43:

Děkuji, stavíme se a podíváme se, i na tu vojtěšku - úsušky, nikdy jsem to neslyšela.

verona1963*
hodnocení

0x

moje kamarádka kupovala ve zverimexu pro slepice pytle s granulema ale nevím za kolik

hodnocení

0x

Pšenici pro své "holky" kupujeme přímo u nás od místního pana sedláka, či zemědělce. Dnes je módní podle Émeriky říkat od pana FARMÁŘE /ne, prosím, faráře/. Metrák za 300 Kč.

Hlavně, aby byla letošní. Nevím ale, jak se to pozná. Před několika lety jsme si koupili starou a slepičky to nechtěly. Od té doby mu pokaždé říkám: CHCI LETOŠNÍ.

Vhodné je přikoupit v prodejně pro zvířata směs pro nosnice, jsou v tom vitamíny, slepice jsou lépe opeřené, zdravější.

Teď mi ještě poraďte, jak poznat pšenici letošní od loňské a moje slípky budou spokojené. Díky - Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]