Před rokem jsem nechala vykastrovat fenku.Má odebrané jak vaječníky,tak dělohu.Přesto již podruhé hárá.Kde se stala chyba?Na klinice mi tvrdí,že mohl zůstat v těle kousek tkáně a ten hormonální změny vyvolává a že je téměř nemožné ho najít a odstranit,takže se s tímto mám smířit.Nekastrovala jsem fenu proto,abych dvakrát do roka odháněla psy z našeho pozemku
Pokud váš požadavek byl totální kastrace, reklamace na vaší straně musí být uznána. Klinika neodvedla dobrou práci. Buď bych požadovala zdarma revizi toho nezdařeného zákroku, nebo vrátit peníze .
raadek*
Obávám se, že vaječník nenajdou, tudíž je revize i u jiného zvěrolékaře pouze zbytečnou zátěží pro fenku.
bohemica*
Proč u jiného lékaře?S reklamací se snad musí obrátit na toho, kdo nenašel vaječníkya vrátil fenu s tím, že je kastrovaná. A ejhle,ona hárá!
raadek*
Nepíšu o reklamaci, ale o složitosti, nebo vlastně, minimální šanci napravení následků nepovedené kastrace.
skalanda*
Takže Váš názor je,že kastrace opravdu byla provedena špatně? Na klinice mi tvrdí,že nepochybili a že se to prostě "stává"
raadek*
Můj názor: U malých plemen se to stává. Zkuste to ještě zkonzultovat na VFU v Brně.
skalanda*
Já jsem nenapsala,že se jedná o zlatého retrívra...to není malé plemeno
bohemica*
Nenajít při kastraci feny retrívra je vskutku podivuhodné. Pokud fena nadále hárá, nejedná se o zbytek tkáně, ale o funkční vaječník. Rozhodně bych uplatňovala reklamaci na vrácení peněz nebo revizi zákroku (bezplatně).
doplněno 24.09.12 11:38:
omluva- vypadlo mi slovo VAJEČNÍK
raadek*
Především vás měl zvěrolékař před operací seznámit s možnými riziky kastrace, mezi které patří i "pahýlová pyometra". Čím vetší rasa, tím menší riziko. Samozřejmě také záleží na vaječnících, jestli tam nebyla vrozená abnormalita, ale už jsem vám doporučil konzultaci na VFU v Brně nebo jiných klinikách. R.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.