Nejste přihlášen/a.
Nejspíš škrkavky ne? Pokud u zvířete, pak opakovaně odčervit preparátem vhodným pro daný druh zvířete. Pokud u člověka, pak navštívit lékaře, protože pro lidi žádná volně prodejná antihelmintika nejsou.
jo šrkavky ,,spletla jsem se.díky.U lidí mi říkal doktor ,,česnek také .
doplněno 19.09.12 13:22:Liduš,byla jsem ...děkuji
doplněno 19.09.12 19:22:má známá měla kočku a ta měla břicho jak těhotná a čili bylajako-by dobře živená a po podání léku ,měla volnou plachtu.
u škrkavek se nehubne ,to není tasemnice ..
Pokud myslíte u lidí( škrkavka dětská), tak navštivte lékaře, předepíše Vám účinný sirup. Na česnek bych nesázela, zřejmě jim nebude příjemný, ale určitě je nezahubí.
Jak u lidí tak i u zvířat je nejlépe navšětívit lékaře. Pokud jde o psa či kočku a jste si jisti, že má škrkavky tak je ani nemusíte brát sebou. Veterinář vám rád nějaké tablety prodá. Je jich více druhů podle výrobce.
bnagi, máte pravdu. Vet nemusí psa ani vidět, ale musí naprosto přesně vědět, kolik pes váží, jak je starý a jaká to je rasa. S česnekem bych byla u psa velmi opatrná. Mohl by to odnést žlučník a játra. Zvláště pak u malé rasy.
A pečlivě vyslechnout poučení. Některé odčervovací tablety se dávají na hladný žaludek. A navíc, dovede to být velice vleklý problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.