Nejste přihlášen/a.
Pro začátečníka mohu doporučit zebřičky nebo chůvičky. Zebřičky jsou nenáročné na péči chovatele, za potravu jim slouží proso. Nejsou hlučné, vydávají zvuky podobné trumpetce. Nevýhodou je, že zůstávají plaché, při přiblížení se ke kleci poplašeně poletují. Chůvičky jsou rovněž nenáročné: amadina-gouldove.com/...
Pokud se chceš potěšit pěkným zpěvem, pořiď si kanára - samečka. Dá se i ochočit, sedá na prst. Více zde: hobby.blesk.cz/...
Ahoj, mám doma papoušky a tím myslím, že jich mám 30 ve volierách. Pravda není to mnoho, když sem měl více času, měli sme doma až 80 papoušků. No a zebřičky se dají také ochočit, trvá to déle , ale dají. No a jestli by si měla zájem o něco většího než kanár a neřve to, tak jedině kakrik červenočelý, spíše jeho zvuky připomínají slabě mečící kozu, ohromně se ochočí snadněji než korela či andulka. Velikostí je podobný korele. Není hlučný a ani není velký letec. Všechno vlastní zkušenost . google.cz/...
A pokud ani to ne, tak ještě vřele mohu doporučit Rýžovníky
Šťastný výběr
Já zas nemohu vystát uřvané rodiče - šup s nimi do klece! Nemají soudnost, když si představují ptáčka, který bude jen tiše šveholit! Chachá!
Syn má Džeka už 5 let, je to modrý andulák. Je tichý, hodný, jen občas vyhází něco z klece. Pokud ale dostává klas prosa, zmocní se ho takové nadšení, že dárce mohutně poklove. Nemůže za to, dělá to z radosti. Když přijdeme na návštěvu, pokaždé si vyprosím jeho vypuštění a on nám střídavě přistává na hlavách.
Každé zvířátko projevuje svou radost zvuky, snad kromě želv a rybiček.
Kdyby maminka dostala od tatínka novou octávii nebo sadu zlatých šperků, také nebude jen tiše šveholit, ale ŘVÁT RADOSTÍ. A tak si kup ptáčka, který se Ti bude líbit a bude Ti dělat radost.
Tak by to mělo být!/jen doufám, že to nebude pštros/ Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.