Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit kočičce zuby

Od: sisa77 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jak kočce vyčistit zuby,děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

1x

Pokud nemá nějaké konkrétní potíže, tak nijak.

Pokud má a je k tomu důvod, rovnou by vám měl veterinář ukázat jak na to, protože, předpokládám, že to sebou ponese specifika té nemoci - třeba mastičku a podobně...

A pokud se ptáte proto, že kočce smrdí z pusy, slintá a má zoubky viditelně špatné, tak neuvažujte o čištění, ale uhánějte k doktorovi co nejdřív. V krajním případě se musí zuby vytrhat - nic moc vzhledem k následné doživotní dietě - ale možná to ještě prášky zachrání.

itan71*
hodnocení

0x

Jako malému dítěti nebo u veterináře popř.u nějaké firmy

kejki

U dospělé jedině v narkoze a u profíků. Ovšem zvážit rizika narkózy proti zubnímu kamenu.

Zánět dásní a žaludku se u koček léčí ATB, je to tak na 10 dní, podle stádia mají zarudlé okraje dásní, páchne jim z tlamy, hodně sliní a až nemůžou jíst pro bolest.

hodnocení

0x

Ony se kočce čistí zuby? Máme kočky už přes 30let a žádné jsme je nečistili - asi mi něco uniklo... :)

hodnocení

0x

Zvirata si ve spouste veci dokazi poradit i bez cloveka. Do cisteni zubu bych se jim tedy neplet.

itan71*
hodnocení

0x

To je ta dnešní doba co se pořád něco zdokonaluje a stojí to za prd.ZLATÉ staré dobré časy.Za nějaký čas budeme čistit zuby i třeba sarančatům jako domácímu mazlíčkovi

hodnocení

0x

No já měla kočičku takovou polovičně angorskou, byla tříbarevná a krásná. Najednou jí začalo zapáchat z pusy, já pitomec nevěděla proč, protože jsem se blíže nepodívala. A pak, jednou, když jsem ji chovala, všimla jsem si, že má v předních dolních zubech namotány chlupy, které jí tam hnily v dásních. Jak se lízala, tak jí to tam zůstávalo. Vzala jsem pinzetu a chlupy jí ze zoubků vytahala a byla jako nová. Protože jsem to už věděla, tak jsem ji hodně často kontrolovala a chlupy uvízlé v dásních jí tou pinzetou vytaháhla. Pak mi ji přejelo auto...

Koukněte se jí na spodní přední zoubky. S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]