Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka nespí a budí nás

Od: tomina* odpovědí: 17 změna:
Ahoj,
jak byste prosím řešili problém, když by vaše kočka ráno v 5 hodin začla mnoukat a dobývat se k vám do pokoje, podotýkám, že jsme všichni v rodině od ní za zavřenými dvěřmi, protože když je otevřeno, hope po nás a hraje si a to se nedá vydržet. Už jsem vážně přemýšlel o útulku,jelikož neznám,co je to spánek.Přes kočka spí,ale také si hraje.Nejhroší je to, že spí i kolem 20-22.00 kdy jdem spát a když jdem my spát,tak se probouzí,neustále jí budíme,jenže ona se prostě někam schová a tam spí dál. Je to kocour,který nemá ani rok a má záchvaty hravosti a kousání,už mě to s ním nebaví!Myslíte si,že po kastraci už bude spát normálně?Jsem připraven ho dát do útulku,ale jak jsem slyšel o jejich zacházení,tak bych ho radši zanesl na injekci k veterinářovi...
Děkuju za radu a prosím zkuste pochopit vážnost situace...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

1x
Teda že by jste se nestyděl, dát kocoura utratit jenom kvůli tomu, že nespí! Nehledě na to, že by to žádný veterinář neudělal, to není důvod , nespavost. Měl jste si to rozmyslet dřív, než jste si ho pořídil, kočičák je ještě malý a potřebuje se vydovádět. S tím nic nenaděláte, takové prostě kočky jsou ... My máme doma dvě kočky a protože bydlíme v rod. domku, jsou zvyklé neustále courat ven a zpět, a to i v noci. A pěkně sólo,ne najednou! Takže každou noc chodím kočky různě vpouštět a vypouštět podle toho, jak potřebují, ale nikdy by mě nenapadlo zachovat se tak jak o tom uvažujete vy. Dejte si inzerát, že darujete mladého kocourka, uvidíte, že si ho někdo rád vezme a vy si pořiďte rybičky, ty jsou potichu!
malvinka*
Kočka je osobnost , nedá se vychovat jako pejsek. Ale zase ta rána kdy se jde tulit kolem nohou a vykulí očka a mňáká si prostě vyžaduje společnost. Přijde mi houklé skočit a poté říkat hop... Každé zvířátko má své potřeby což jejich chovatel má zohlednit ještě před jejich pořízením. Trošku mi přijde jako by příspěvek psalo dítě. Hračka přestala bavit pryč s ní...
tomina*
hodnocení

PRosím vás, kocourka jsem zachránil před jistou mrtí u nás na chalupě,kde se o něj jeho matka přestala starat a nedávala mu kojit, neměl jsem srdce ho nechat umřít hladem,proto jsem si ho vzal, bylo už ovšem pzdě a hodně lidí mě varovalo,jelikož kocour už poznal svobodu a hlavně zahradu se stromy,v bytě samozřejmě trpěl,ale nyní si zvykl,jen neustále každý den ráno v 5 hodin začně hlasitě mnoukat a dožadovat se abysme ho pustili, vy to asi zřejmě nechápete,nebo jste na pracáku?! Jak chcete chodit do práce,když vás kočka nenechá vyspat a vy díky ní se každý večer nadrogujete práškami na spaní,to není život.
Do útulku ho dávat nechci,jelikož zacházení se zvířaty je u nás ve městě katastrofální, kocourka by za živa vykastrovali a do půl roku,pokud by nebyl zájem by mu píchli injekci,to mu můžu udělat rovnou a sám v klidu.
binka*

Komu není rady ...

mrtommy*
Ne,nejsem na pracáku,pouze na volné noze...
malvinka*
Nerada bych byla ža poťouchlíka, *stop*ale něco mě přece jen napadlo. Co třeba zkusit inzerci např. v regionálním tisku? Daruji do dobrých rukou malého rozmazlence... Vypodobnit jej a čekat...
tomina*
hodnocení

taky o tom uvažuji,jenže dnes je kočka pořadné zvíře oproti psovi. A vím jak se ke kočkám chovají na vesnicích. Kamarád mi doporučil akustický senzor, že jakmile se bude chtít přiblížit do ložnice,tak to vydá kočce nepříjemný ton,nemáte s tím někdo zkušenost?
binka*
Jak se ke kočkám chovají na vesnicích?
jantar1*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @clayman z důvodu porušení pravidel poradny. ]

jantar1*
To víš, že nemyslím... je to reakce na některé ne zrovna rozumné příspěvky... snad každý ví které...:D
tomina*
hodnocení

Tak přátelé vyřešeno. Veterinář říkal, že u vesnických kocourků vládne hyperaktivita oproti těm šlechtěným "ležákům" takže kočík dostal pastu, po které e trošku sklidní a za dva měsíce jde na kastraci, hormony s ním cloumají a veterinář říkal, že kočky všeobecně velmi trpí, když si nemůžou ehm zasouložit. Kočka, která není oplodněná je neustále v říji, a to jí vysiluje, takže v kastraci nevidím nic negativního...
bibin
Máš recht Jantare...ale do té"arénky"bych dala Tebe...protože to by mě teprve uspokojilo :)) flaška, pitbul, a foták...kamaráde...to by mě konečně možná vytrhlo z přemýšlení o tom, kde se v lidech bere ta bezbřehá"blbost, bezcitnost a nevědomí":)
Jestli jsi to myslel vážne...o čemž pochybuji...(ale jako vtip to bylo..promiň"nízké až malé";)...tak sis měl zvolit jinou ikonku než"panda"...ke svému Nick name :) . Možná bych Tě do té arénky dala s pandou, nebo kamaráde, s vyhladovělými prasátky...protože nic jiného..myslel li jsi to vážně..si nezasloužíš. Dle mého názoru, by lidé, kteří toto vůbec vyřknou měli být souzeni. Protože to svědčí o tvém podvědomí a tom, že jsi narušený. Trochu úchylný zdá se...dělá li Ti dobře pohled na týrání.i o tom mluvit či psát...kamaráde..dle mého názoru, bych Tě dala na pokusy, místo těch zvířat..Všechny tyhle týpky jako jsi ty...hmmm. Koukáš viď... Doufám, že se myšlenky zhmotňují a Ty na vlastní kůži zažiješ, že by jsi měl pobrat trochu rozumu a dost...už Ti nevěnuji ani minutu svého času. Za to lidé (myslel li jsi to vážne :) jako ty..nestojí...Dej si řízek a pomalu směřuj k neodvratnému cíli i se svou tupou nevědomostí, bezcitným cinismem a hloupou namyšleností. Labrujt..Lachaim a good night.. :)
příjemný den
Bibi

dagma*
hodnocení

0x

Jak se chovámé k zvířatům,tak i k lidem...je to živý tvoreček a má taky všechny smysly...jak může být někdo tak bezcitný,aby ublížil zvířeti...které se ani nemůže bránit...?-reakce na článek výše...-

Taky máme doma kočku i králíčka,ale ten se naučil náš stereotyp...kočku mám kastrovanou,ale ne kvůli spaní,ale protože moje minulá kočička "neuhlídaně otěhotněla" a pak to v ní umřelo a ona měla otravu krve...

Tahle kočička (nevím,jestli se zklidnila po kastraci...) taky v noci budila-a to chodíme všichni do práce a do školy...zregulovali jsme to tak,že ji hlavně večer pouštíme ven a pak celou noc spí (nebo je aspoň hodná)-my jsme ale v rodinném domku...

Když mám ranní,přešně ví,že v ji v 5 ráno pustím...a když ne a chci spát...mňouká,ale když si ji nevšímám..pak dá pokoj...má pro sebe celý obývák a chodbu a hlavně záchodek a všechno jídlo a pití...a taky si potřebuje obrušovat drápky...to se dá koupit...

Hlavně je to krásný tvor a rádi se o ni staráme...já vím co ona chce a ona rozumí,co jí říkám...nejhezčí odměnou je její mazlení a spokojenost v očích..

Kočka nespí a budí nás

lilu*
hodnocení

0x
Dobrý den..
Přesně vím o čem mluvíte...a myslím si, že pro vás, nemáte-li čas se zvířetem pracovat a jeji postupně vychovat, což je časově dlouhodobý proces..prosím ho nafotte a třeba na bazosu se pokuste mu najít někoho, kdo by o něj stál..
Příjde vás to levněji než zvíře usmrtit a i nebudete mít výčitky svědomí...protože upřímně...to si nebudete moci pořídit ani děti...protože prvních pět let je opravdu"velmi náročných"...každopádně záleží, co ke zvířeti cítíte.. Zabít ho můžete nechat, ale jestliže je mladý a hravý...a prostě jen je v kočičí pubertě a zkouší co dokáže...nebo chce jednoduše jen spát u vás v posteli... Po kastraci se kočka stává hravější, jen jí"otupíte"rozmnožovací pudy...u kocourů je to značkování, u kočiček ..mrouskání... Jde o to, že máte doma kočičí mimino, které je hravé...a zdravé... Nemáte li chuť se pokusit si ho vychovat...občas to chce i křiknout, nebo plesknout (ne moc..jsou drobní..není pravda že mají několik životů :) .. Nemáte li k němu vztah jako ke svému dítěti...nebo nejste hold člověk, který toto chce podstoupit...darujte jej někomu, kdo po tom touží a se do toho pustí...a budte oba spokojeni...
Nebo si kupte kočku v Japonsku...jsou na baterky a dají se vypnout :)
Je to tak... hlavní je, že hledáte možnosti a upřímně jste napsal co zamýšlíte...někteří jsou schopni jednat bezcitně, egoisticky a krutě.
Zvažte co pro vás to zvíře znamená...a podle toho se rozhodněte...a držím palce, případně písněte co a jak...
Příjemný den
Kateřina
PS. Rozhodnete-li se s ním žít a být s ním (kocourkem) v dobrém i ve zlém...nejen v tom dobrém.. :) pak se mi ozvěte, můžu vám poradit, mám mnohaleté zkušenosti..ale jak říkám..je to běh na dlouhou trať...výchova je stejná všude ... jak u dětí, tak u zvířat :)
Jinak se přimllouám k tomu .. vybrat mu náhradní rodinu... zkuste ty"kočky on line"...určitě se vás tam někdo ujme a poradí..
Příjemný den..
Kateřina
tomina*
hodnocení

Takže vyřešeno,přestavěli jsme kompletně byt,kdy jsme zakoupili klasické letiště a tak celá jedna půlka je kocourka,je spokojený a spí do té doby,než otevřu oči a dám najevo,že se bude vstávat,zakoupil jsem také ovčí vlnu,ve které spí jak nemluvně a připomíná mu to jeho maminku,protože co jsem vypozoroval,tak neustále hledá cecinky :D
Jinak je to asi týden a na kocourka už jdou hormony,je jak smyslů zbavený,absolutně se nemazlí,již dvakrát mě hodně pokousal,když jsem ho chtěl učesat,na což byl zvyklý,tudíž jsem po konzultaci s veterinářkou přistoupil na kastraci,pak se prý kocourek zklidní a bude jako dříve.
Jinak řeknu vám,ta jejich pářecí nálada je děsná,kocourek neustále křičí,má tendenci utíkat a skákat z okna,jinak dělá věci,které dříve nedělal,pije napřiklad saponát,což dříve nedělal...kastrace bude dobrá jak pro mě,tak hlavně pro něho..přečetl jsem si v knize,že kočky v přírodě,když mají svojí náladu,bojují s dalšími kocoury,obtěžují a kopulují s kočkami a pak to prohodí dalším soubojem...no řeknu vám,život nic moc..hodně kocourů při bitkách zahyne..
Tedy nemějte strach,utrácení se konat nebude,nemám na to povahu..
tomina*
hodnocení

Takže vyřešeno,přestavěli jsme kompletně byt,kdy jsme zakoupili klasické letiště a tak celá jedna půlka je kocourka,je spokojený a spí do té doby,než otevřu oči a dám najevo,že se bude vstávat,zakoupil jsem také ovčí vlnu,ve které spí jak nemluvně a připomíná mu to jeho maminku,protože co jsem vypozoroval,tak neustále hledá cecinky :D
Jinak je to asi týden a na kocourka už jdou hormony,je jak smyslů zbavený,absolutně se nemazlí,již dvakrát mě hodně pokousal,když jsem ho chtěl učesat,na což byl zvyklý,tudíž jsem po konzultaci s veterinářkou přistoupil na kastraci,pak se prý kocourek zklidní a bude jako dříve.
Jinak řeknu vám,ta jejich pářecí nálada je děsná,kocourek neustále křičí,má tendenci utíkat a skákat z okna,jinak dělá věci,které dříve nedělal,pije napřiklad saponát,což dříve nedělal...kastrace bude dobrá jak pro mě,tak hlavně pro něho..přečetl jsem si v knize,že kočky v přírodě,když mají svojí náladu,bojují s dalšími kocoury,obtěžují a kopulují s kočkami a pak to prohodí dalším soubojem...no řeknu vám,život nic moc..hodně kocourů při bitkách zahyne..
Tedy nemějte strach,utrácení se konat nebude,nemám na to povahu..

sandra347*
hodnocení

0x

Kocky jsou zive v noci vetsinou proto, ze se s nimi pres den nikdo nehraje. Tipovala bych, ze jste rodina, ktera rano brzo odchazi a vecer se pozde vraci. Pokud se nekdo vraci driv - nezabyva se kockou.

Kocka pak cely den spi a v noci ...

Pomuze jen zmenit program. Kocka potrebuje dostatecnou - zivou - zabavu. I zvirata maji psychiku! Casto pomuze poridit druhou kocku nebo alespon psa. Vypada to jako protimluv, ale je to tak. Nebo ji dat pryc, coz je ale hrozne pro ono zvire. Nemuze prece za nic. Byli jste to vy, kdo si ji - pravdepodobne bez dukladneho rozmysleni - poridili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]