Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zeocarb - náplň

Od: odpovědí: 2 změna: zhlédnuto: 134x
Zjistil jsem, že do vnitřního filtru Elite Jet Flo 75 se obtížně shání orig. náplň ZEOCARB. Náplň Zeocarb je přitom k dostání pod zn. Fluval ve větším balení: Parametry Náplň zeo carb 450g (101-1490) Obsah: 450g Objemová kategorie: Do 500g Popis Náplň zeo carb 450g (101-1490) Odstraňovač amoniaku a nečistot do vnějších filtrů Fluval. Bylo by sympatické pořídit toto balení a postupně je dávat do původního filtru Elite, ale obávám se toho, že v citované nabídce tohoto většího balení se uvádí, že nápln je určena do vnějších filtrů Fluval. Na druhé straně si myslím, že složení ZeoCarb by mělo být jednotné a že je tedy jedno, zda bude ve filtru vnitřním nebo vnějším. Prosím o odborný názor a zkušenost. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Zdravim do Brna. Né,že by se nenechala sehnat náhradní nápň heureka.cz/... , jak jsem psal v minulém vláknu, pužívat aktivní uhlík je absolutně zbytečné a navíc to ani nepomůže. Ten se dává opravdu jen na odstranění zbytku léčiv a nebo pokud voda "smrdí"(tam je ,ale potřeba odstranit příčinu).

Je lepší si koupit malé balení zeolitu a tím naplnit origo kartuš do filtru. Ten zeolit vždy stačí jen propláchnout a dát zpět do filtru. Není potřeba ho měnit. Přitom jako filtrační medium je daleko lepší. Je velmi pórezní a dobře se v něm zachytí nitrifikační bakterie.

Popřípadě i jílové kuličky jsou dobré.

rataj-spk.cz/...

rataj-spk.cz/...

hodnocení

To: "ar".

Děkuji. Pochopil jsem snad už dobře: zeo carb je směs zeolit + uhlík, zatímco zeolit je bez uhlíku. Pokud tedy nenastala nějaká mimořádná situace s akvarijní vodou, není třeba používat zeo carb, ale pro běžný provoz stačí zeolit, který má i tu výhodu, že jej lze recyklovat nebo čistit.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]