Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour zvrací

Od: jaria odpovědí: 7 změna:

Zdravím,můj kocour(kastrovaný)-který je od malička zvyklý být doma čas od času(tak 4x do roka?) zvrací...trvá to asi týden...nežere a jen zvrací.Možná to má spojitost s tím,že žere nestravitelné věci a já nevím PROČ! Jako např.igelit,různé folie,třásně a nitě,umělé květiny,papír atd...snažím se všechno podezřelé z jeho blízkosti odstranit,ale vždy si najde něco jiného.Zkoušela jsem mu dávat trávu- na vyčištění-nepomohlo a možná to bylo ještě horší...kupovala jsem mu různé pasty nebo granule proti bezoáru-nepomáhá...byla jsem u veterináře-krčí rameny...prosila jsem o radu veterináře na NETu-neozval se mi...Dostává na jídlo jen kočičí kapsičky a granule Steril,mléko nepije-jen čistou a čerstvou vodu.Proto bych prosila o radu někoho z vás-kdo má s něčím podobným zkušenosti a rád by mi pomohl-tak jak je to mezi chovateli dobrým a milým zvykem.Děkuji všem a budu moc ráda za vaše rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikola171280*
hodnocení

0x

Takový případ jsme už řešila.Nejsem na to sice expert,ale pomohlo to.Pokud pije mléko a jí folie a papír,tak je to tím mlékem.Nevadí když občas sežere folii a jiné sjarajty,ale když se pak napije mléka(může být čerstvé nebo prošlé)žaludek to nevydrží a většinou potom zvrací.Pokud nepije potom co sní třeba papír mléko,tak je to tím,že toho co sežral bylo moc...Nejlepší je aby jste mu třeba 3 dny dávala pouze pít vodu.A pak mu dávat granule nebo čím ho to krmíte.Na internetu nenajdete většinou dobrého zvěrolékáře,někdy jo ale můžou to být lidi,kteří prostě napíšou že jsou zvěrolékaři a třeba chodí ještě do školy.To je vše co vím.

Problém je právě v tom, že kocour mléko nepije...

hodnocení

0x

Já si myslím, že vet by ho měl šoupnout pod rentgen. Kočičák se něčím ucpal. Když už jste byli velmi opatrní a dali z jeho dosahu všecko nebezpečné pryč, může to být smotek chlupů které spolyká při mytí, který ho ucpal. *cert*Máte pravdu jeden náš siamák také žere igelitové sáčky. Když už nic jiného nenašel, ožral kolem odpadkového koše pytel, který čouhal kolem obvodu. Jsou to blázni!

hodnocení

0x

To že kocour žere zdánlivě nestravitelné věci, svědší většinou o tom, že mu ve výživě něco chybí.

Píšete, že jí pouze kapsičky a granule. Vy by jste byla spokojená, kdyby jste každý den, celý život jedla to samé, pořád dokola?

Problém je prostě ve stravování a v tom, že občas si kousne opravdu něčeho takového, co už žaludek nepobere a naštěstí zapracuje příroda a žaludek pročistí.

bohemica*
hodnocení

0x

*srdce*Nevidím chybu ve výživě kocoura. Zvířata nejsou rozmlsaní lidé a stereotyp v krmení jim nevadí, naopak problémy bývají se změnami v krmivu. Chuťové buňky zvířata mají velmi málo vyvinuté oproti lidem a celkem bez problémů můžou celý život být na jednom typu stravy, pokud jim vyhovuje po nutriční stránce.*srdce* Váš kocour má prostě zlozvyk a buďte ráda, že to pokaždé zatím prošlo tak, že vyzvracel nepoživatelné věci. Pokud se vám podaří vychytat spojitost s požíráním nevhodných věcí a zvracením, máte napůl vyhráno. Píšete, že zvrací několik dní několikrát v roce. Kdyby se mu ten neřád dostal do střev, musel by možná být operován. Píšete, že si vždy najde něco jiného, to je možná psychická záležitost. Zkuste se poradit s odborníkem na poruchy chování zvířat, pokud budete mít zájem nebo budete mít problémy s jeho vyhledáním, mohu vám někoho doporučit s ohledem na místo vašeho bydliště.*srdce*

kejki

Zvířata nejsou rozmlsaní lidé a stereotyp v krmení jim nevadí,

Tak ten byl dobrej *haha*

kejki
hodnocení

0x

pro jaria - zkuste různé nezvyklé pochoutky - můj kocour je neodbytný, pokud nedostane kousek z vařeného květáku, to je větší zločin, než nedat mu ochutnat kousek masa. Miloval olivy, teď už to není takové, jen je trochu olizuje, ale dřív to byla scénka pro film: Miluji olivy! Někdy když šmejdí mu dám lžičku zakysané smetany a občas mu nastříhám kousek přemraženého kuřecího křídla (jeho parťák mohl syrové denně, ale co není, tak to omezuji). Pak existuje vitamínová pasta pro kočky Probican, obsahuje i užitečné bakterie vhodné po léčbě ATB.

A s tou trávou - venku si vybírají pýr a podobné, ne každá jim vyhovuje. Třeba se šáchorem jsem vůbec neuspěl. Někdo dělá osení z pšenice. Je hezké, že chcete kocourkovi vyhovět, určitě na něco přijdete. I když to u mne má smutný tón, protože největší baštič trávy mi odešel, nádor na plicích mu utlačoval orgány a je možné, že to bylo od začátku příčinou jeho opatrnosti v jídle a baštění trávy. Ach jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]