Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

proč nemohu mít psa?

Od: ev* odpovědí: 27 změna:

Dobrý Den,Už celých 6 let od svých 7let si přeji pejska.Moje rodiče mi ho ale nikdy nechtěli dovolit :( ve škole jsem byla vždycky dobrá,ale ani tohle nepomohlo.Máme doma zakrslého králíčka,a naši tvrdí,že máme králíčka,a psa už ne..!Když se někdz doma zmíním,o tom,že bych si pořídila pejska,nechcou o tom ani slyšet..Ale nevím,jak je přesvědčit o tom,že jsem schopná se o malého Mopsíka postarat.Už jsem se domlouvala s babičkou a s dědem,že bych si jednoho koupila sama, a pak ho prostě mamce a taťkovi ukázala.Dostala bych sice moc vynadáno,ale za to mi o stojí.Myslíš,co dělám správně? co by jste v mé situaci udělala vy? Moc děkuji za pomoc :) Evča

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Hele Evčo, obcházet rodiče není dobré, rozzlobila bys je a třeba by ses pak s pejskem musela zase rozloučit, ublížilo by to Tobě i pejskovi, tohle neriskuj!

A když si tady do vyhledání dáš třeba "chci psa", vyběhne Ti spousta témat od lidiček, kteří měli podobný problém jako Ty...

ev*
hodnocení

Já vím,že tohle není správné,ale už nemohu dále čekat ..Už na něho čekám 7 let :( JE JEDNo co udělám,rodiče mi ho niikdy nekoupí ..

hop®

Evíku, ale tohle opravdu není rozumné řešení! Raději zkus rodiče přesvědčit, můžeš spolupracovat s babčou a dědou, kteří třeba slíbí že s pejskem pomohou. Ale NEDĚLEJ to proti vůli rodičů, věř mi že Ti radím dobře. Třeba teď váhají, jestli jsi dost zodpovědná a uvědomují si že snad ano a že Ti pejska dovolí. Ale tím že si ho pořídíš proti jejich zákazu je asi hodně nase*eš (promiň mi ten výraz, ale je odpovídající) a navíc ztratíš jejich důvěru a podporu.

Nepíšeš nic o tom, kdo by se o pejska staral - nemyslím jen venčení, ale hlavně finance - žrádlo, poplatky, čipování, očkování...

bonnie

Možná to bude znít krutě, ale asi se s tím budeš muset smířit. Rodiče bych neobcházela. Mohla by jsi si tím dost narušit pouta v rodině. Věř mi že vím o čem mluvím.

hodnocení

2x

Ahojky, měla jsem to doma podobné, když mi bylo tolik, co tobě.. Jenže, dokud to byl byt rodičů, kteří mě živili, jejich slovo bylo zákon.. Pejska jsme se se sourozenci dočkali, až když jsme si sami přivydělávali a byli schopní přispět na jeho péči. Pejsek stojí spoustu peněz. Není to jen krmení, ale je to i veterinář a kromě radostí i hodně starostí. Než se podaří štěňátko vychovat, je třeba počítat s tím, že doma něco rozkouše, počůrá.. jsou z něj chlupy (vysávat alespoň ob den), ven musí alespoň 3x denně a nejen když je hezky, musí čůrat i když prší a tobě se ven chtít nebude. Když bude mít v noci průjem a vzbudí tě, budeš muset vstát - spíš rodiče (ve tmě tě těžko pustí samotnou) a jít s ním ven.. Když je mokro, musí se mu po procházce umýt pacičky.. Když budete chtít jet na dovolenou, je třeba počítat i s pejskem a další a další věci. Pokud si všechno tohle uvědomuješ, zkus si o tom s rodiči promluvit jako dospělá a říct jim, že tohle všechno víš a o pejska jsi schopná se postarat.. Ale respektuj, pokud i po rozumné domluvě, pejska chtít nebudou. Pak by byla alternativa mít pejska u prarodičů.

martina0*
hodnocení

1x

Ahoj :)

já jsem na tom v tvém věku byla podobně - chtěla jsem pejska od malička, chodila venčit do útulků, hlídala po známých... Nakonec jsem si v jednadvaceti letech pořídila štěňátko, až jsem se osamostatnila. Teď, když se k tomu vracím, jsem rodičům skoro vděčná za to, že mi ho nedovolili... V tvém věku ještě nevíš, kam půjdeš na střední školu, na vysokou, případně do práce. Během všech školních výletů, tvých nemocí se o pejska budou muset postarat vaši. Případně tím budeš hodně omezená ty, že nikam nebudeš moct chodit, protože si prostě chtěla pejska a rodiče budou stávkovat a budeš se muset starat jen ty... Je to i hodně finančně náročné, zvlášť pejsek jako je mopsík (má spoustu vrozených nemocí, problému - samozřejmě je mít nemusí ale člověk nidky neví :)). Já být tebou bych počkala aspoň do těch 15 až si začneš vydělávat nějakou brigádou a můžeš rodičům ukázat, že to všechno nebude jen na nich...

Já si jednou asi kolem 14 dovedla domů maličké štěňátko srnečky (krysařík), taky jsem si myslela jak bude moct zůstat, když se naši podívají do těch očiček... no a musel z domu (kamarádka měla štěňátka, takže to bylo jen na zkoušku, s tím. že se dalo bez následků vrátit)

krkovicka*
hodnocení

0x
Dokud bydlis s nimi psa neporizuj ani jako ukázku že se slituji.Dost možná je budeš k smrti nenávidět až psa nakopnou a poletí do útulku.Vím o čem mluvim.Jediné východisko je poridit si ho u babičky.Záleží na domluvě.Nebo počkat dalších sedm let a poridit si pořádnou smečku abys rodičům dokázala jak byly krutý! :-D Nikdy nejednej za zády rodičů a už vůbec ne o tak závažném kroku jako mít psa.Pes není hračka,potřebuje pohyb,jídlo a veterináře(máš na to?).
doplněno 12.09.12 22:57: Je spočítáno že pes průměrně vyjde na jeden tisíc měsíčně.Za předpokladu 15ti let...

seznammih*
hodnocení

0x

A zjišťovala si, proč ti rodiče nechtějí povolit psa? Důvody můžou být různé - pes není levná záležitost a taky to není nějaká hračka, která když už tě nebude bavit, tak ji odložíš do kouta. Navíc pořád se jedná o šelmu psovitou a pokud psa vycvičíš špatně, může se obrátit proti tobě a může tě i zranit. Dále důvod může být ten, že jseš ještě mlaďounká (doufám, že nevadí, když tykám) a můžou si myslet, že je to nějakej tvůj úlet.

Babička s dědečkem jsou na tvojí straně. A rodiče ti teda řekli opravdový důvod, proč ti nechtějí pořídit psa? Dále zkusila bych se domluvit s prarodiči, aby si promluvili s rodičema a mohli byste udělat dohodu, že by pejsek přebýval u prarodičů a ty by jsi k nim chodila starat se o něj. Ale vše za vědomí rodičů!

Nebo pokud ještě počkáš tři roky, tak budeš mít možnost najít si brigádu a pak si můžeš psa platit sama. Pokud po psovi opravdu toužíš, tak ty další tři roky počkáš a pak budeš mít psa na dalších 15 let v průměru. Nejčastější důvody k tomu nekupovat psa jsou peníze a čas. Pak ještě alergie.

artik*

takže za 3roky , půjde na brigádu , bude chodit do školy a kdo se o psa postará? No přece rodiče a to je ten důvod , proč ho nechtěj

ev*
hodnocení

Děkuji moc za rady,ale zkoušela jsem už všechno .. =) Jsem si na 100% jistá,že by rodiče psa nevyhodili,ale jen by byli nějakou chvíli hodně naštvaní,ale moje mamka sama má moc ráda psi,má v oblibě Mopse, a ráda by jednoho chtěla..ale taťka je nesnáší.. ale nedovolila bych,aby ho vyhodili,to by si troufli už moc..Babička a děda psa si k sobě natrvalo vzít nechcou,pak by to všechno prý leželo jen na nich , a už jednou psa měli , a měli s ním tolik práce atd.. Ještě se s nimi ale domluvím, a nějaké řešení spolu určitě vymyslíme :) moc vám děkuji jste skvělé :) *srdce*

xart*

Taky mám psi rád, ale nechci žádného. Právě z těch důvodů co přesně popsala coklit®. Je to velká starost, co stojí dost peněz a potřebuje řádnou péči a ne každý to může zvládnout. Nejhůř pak dopadají psy, které dětičky moc chtějí, slibují jak se o ně budou starat pod. a po pár týdnech až měsících zjistí, že už je pejsek omrzel a že je vlastně nebaví chodit s ním několikrát denně ven, ráno vstávat dřív, aby ho mohly vyvenčit ať je venku -10 C nebo prší atd. ... takový psi pak končí v útulcích *stop*

Pořiď si psa až povyrosteš a budeš mít vlastní život a pes bude jen a jen tvoje zodpovědnost. ;).

hodnocení

0x

ev, někteří lidé prostě psa nemusí. Nebo někdo nemusí kočku nebo nějaké jiné zvíře. A když už ho domů dostanou, nikdo neví, jestli se v nich něco zlomí a pejska si zamilují a nebo ne. Je pak smutné, koukat se, jak s neláskou s pejskem pak jednají. :( Nesměla jsem mít psa a když už jsem byla velká a měla odrostlejší děti a pejska si pořídila, bolelo mě u srdce, jak můj taťka s Andym jednal, když jsme byli u nich na návštěvě. A to byl pejsek vychovaný, měl zkoušky z poslušnosti, nepřekážel a na zahradě chodil po cestičkách. Nesmírně mě to bolelo.*sok*

buss
hodnocení

0x

Proč? Protože jsou rodiče proti, ve svém domě ho nechtějí..

polinek*
hodnocení

0x

NO,musíš počkat,až budeš svou paní a také zjistíš,co pes vyžaduje. Není to legrace jen chození na vodítku se psem. Je Ti 13 a myslím,že pes Ti dá či veme cca13let života.Co se může za tu dobu odehrát. Bude ti 26let. Vydržíš to? Řekla bych,že králíček Ti v tom věku plně stačí. Můj názor.

Také pes není pořád zdravý...

artik*
hodnocení

0x

ve 13letech , nejsi schopná se o psa postarat.

- Kdo ho bude venčit večer po 20hodině?

- Kdo s ním bude jezdit po doktorech?

- Co budeš dělat , až půjdeš na nějakou školu?

- Co kroužky , učení?

- Až budou chtít rodiče na dovolenou , tak co se psem?

Pes je velká radost ,ale i velká starost a omezení

ev*
hodnocení

Dobře dobře,stačí mi říct jednou,že prostě psa asi mít nikdy nebudu,né tolikrát,to zase bolí mně...

martinaa*

Co to plácáš, prosímtě? Kdo tady psal, že psa mít nikdy nebudeš?

Akorát ho nebudeš mít třeba do té doby, co budeš s rodiči. Až budeš bydlet sama, tak si psů pořiď třeba deset, to už je tvoje věc. Ale když rodiče na psa řekli ne, tak to respektuj. Je to jejich dům/byt, a rozhodují oni. Psa chce hodně dětí. Jenže už za dva měsíce děti nebaví psa venčit brzy ráno, nechtějí dávat peníze na veterináře a žrádlo atd. A půlka psů končí na bedrech rodičů.

borax*

Já tě chápu, sama jsem na tom byla stejně. Chodila jsem aspoň venčit psy sousedům. Vlastního psa jsem si přivedla v 18. Takže neboj, dočkáš se i ty. Vím, že ti to připadá neskutečně daleko, ale uteče to jako voda...bohužel.

fram
hodnocení

0x

Dokud nevyděláváš, nepřispíváš domů...nemáš takzvaný "rozum"...prostě rodičům věř a neobcházej jejich rozhodnutí. ...Pes je závazek na plný úvazek na cca 11let a nikoli hračka. To strašlivé chtění se snadno změní, když bude pejsek potřebovat ven za každého počasí - jinak to je týrání zvířat. ...což rodiče velmi správně tuší.

trixie*
hodnocení

0x

Hele,i já si přeji pejska.Moc se mi líbí Velký Švýcarský Salašinský pes.Jenže je to velké plemeno.Rozhodla sem se že bych si pořídila něco menšího jako je třeba Mops.Hele,ukáž rodičům jak se umíš starat o králíčka a oni brzo pochopí že by si pejska opravdu chtěla,nebo taky můžeš použít nějakou dobrou taktiku ;)

ev*

Mopse sháním..O králíčka se starat nemohu , je tak závislý na mamce, že se od nikoho nenechá pohladit a tak.. takže je to mamčin mazlíček... =(

pecenkav*

O toho kralika ses mela starat uz od zacatku a nebyl by zavisly na mame, coz naznacuje i to, ze by ses za chvili uz nestarala ani o toho psa, takze bych ti ho taky nepovolil.

trixie*

po tvojí poslední odpovědi,musím souhlasit s "pecenkav".Pokud si se neuměla pořádně,od začátku postarat ani o králíčka,je mi jasně proč ti psa nepovolí ;)

anetka123*
hodnocení

0x

Taky jsem si přála pejska. Kdysi jsme měli Jezvčíka Bennyho, ale bohužel nám zemřel na otravu a ted mi už rodiče psa taky nedovolí*nevi*. Mamka a já jsem si chtěli pořídit kočičku domácí, ale tadka nechtěl. Po době boje se tatka rozhodl a máme kočičku Julinku a tatka ji zbožnuje:-P. Zkus o pejskovi rodičům pořád mluvit a po čase ti to možná dovolí, ale jak psali ostatní: Pes není jen krmení. Musíš chodit na procházky, jednou ročně zajít pejska naočkovat a halvně mít hodně času na venčení a procházky. Je velký rozdíl mezi domácím a venkovním psem. Nebo si pořidte kočku, tu nemusíš venčit (má svůj záchodek), ale taky musíš chodit k vetovi na očkování a tak. Moje mladši sestra si přeje Zlatého Retrívra a to je úplný prcek, tak nevím ja tohle dopadne...*smich*

Hodně štěstí a hlavně porozmýšlej o péči psa, není to plyšák ani křeček!*stop*

jaja17let
hodnocení

0x

mám stejný problém, u nás je to ale deda kdo nechce v dome psa.. tata moc dobre vi ze bys se o neho starala a ze jsem zodpovedna.. priserne me to sere!musim to rict takhle, já sním o československým vlčákovi, zvládla bych ho mam zkusenosti s pejsky takze at se nikdo nic takoveho nepise..vim co vse to obnasi hergot! delaj vsichni ze me blbce.. soucítím s tebou, u me doma vim ,ze dokud bude na svete deda,tak ze psem mam smulu..ALE rodiče neobcházej.. (jinak mopsici jsou fajn) ale je to velmi nákladná rasa co takhle nejakeho voriska? ty bejvaji prevazne pres svuj zivot zdravy, mpsíci mají potize hlavne s dychanim.

jaja17let

jinak taky mam kralicka, ale ja potrebuju chodit ven s pejskem, s kralickem to opravdu nejde preci jenom je to maly tvorecek vyplaseny a okolo nas je spousta psu.. takze ho poustim jen doma, le ta pece neni takova to ano :) zviratka miluju ale pejsek je pejsek..

dolphin*
hodnocení

0x

zkus vasim nabídnout ze budes kazde rano chystat misku, cistou vodu a chodit ven s vodítkem, tak jim muzes ukazat ze se o pejska skutecne postarat muzes, kdysi jsem mela stejny problem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]