Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stehovani zavedeneho akvaria

Od: solomon34 odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

ceka me stehovani a s tim je spojena i ta nejtezsi cast stehovani a to prevest me zarizene akvarium s rybickama. Akvarium je na 120 litru a stehovat se chystam v ramci Prahy. Zajima mne zda mate nekdo nejake tipy ci zkusenosti se stehovanim.

Uvazoval jsem nad tim, ze vetsinu ryb, zejmena vetsich jako jsou skalary z akvaria vylovim a prevezu v prepravnim sacku a umistim provizorne do maleho akvarka, ktere jiz bude nejakou dobu na miste zalozene.

Nasledne vypustim 2/3 vody a doufam ze ve 2 lidech pujde akvarium unest. Pocitam ze Vaha by mela byt 50 - 60 kilo. Akvarium bych snad nalozil na zadni sedacky auta a prevezl.

Problem je ale s tim co se zbyvajicima rybkama, treba sekavce nebo krevetky nemam moc sanci vylovit. Je mi ale jasne ze dno po ceste v aute asi bude kompletne prebudovane. A take nevim co s kytkama, kterych tam mam velmi mnoho ...

Nebo neexistuje nejaky specialni prepravce ktery se prevozem akvarii zabyva?

Predem dekuji za tipy a rady ...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

1x

Přesně tak jsem to stěhovala taky, sice jen 90l. Vodu jsem si odčerpala do barelů abych větší část vrátila. Taky do druhého akvária jsem dala vodu z původního. Oni ti skaláři jsou háklivky. Sekavci a ancistrusi tam hold zůstali i s kytkama, o ty bych se nebála vůbec. Kořeny a větší kameny byly taky zvlášť. Autem jsme jeli velmi pomalu. Ztráty žádné :)

hodnocení

1x

Dobrý den Solomon. Stěhování akvária. Vodu z akvária odčerpat do 3 litr. sklenic, tak, aby tam mohl být skalár, nebo jiné rybičky. Tří litrovek, může být víc a převezou se v přepravce v kufru v autě. V přepravce na dně, je deka. V akváriu nechat vodu jen tak, aby kytky ležely. Zbytek vody, přečerpat do kanystrů. Po umístění akvária na nové místo, se do akvária vloží PVC pytel a voda se lije na pytel. Pytel musí být tvrdý, aby se písek zbytečně nezvedal. V tří litrovkách, je potřeba občas dát vzduchování. Jen můj názor.

solomon34
hodnocení

0x

Dekuji moc za tipy ... Budou se urcite hodit ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]