Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme fenku Lhasa apso 5 let starou. Pan veterinář nám poradil krmivo značky Hills. Kmili jsme s tímto krmivem delší dobu a teď když jsme chtěli pořídit nové balení, tak nám nezávisle na sobě ve dvou obchodech řekli, že tato značka obsahuje málo masa. Nyní váháme, co koupit. Máte někdo zkušenosti s jiným druhem krmení u této rasy? A dali byste svou fenečku kastrovat? Pan veterinář říká, že je to naše rozhodnutí, ale nemáme zkušenosti s chovem, je to náš první pejsek a nechtěli bysme jí ublížit. Děkuji za odpověď. S.
Kastrace je na vás. Máte problémy když hárá? Mívá falešnou březost? Pokud nemáte problémy, tak je to asi zbytečné. Jinak co se týká krmiva, poku vaší fence vyhovuje a prospívá, nevidím důvod to měnit. Ale můžete koupit třeba Acanu, jedno kilo pro začátek a uvidíte. Ono každému psu sedí něco jiného. Ono v těch granulích toho masa obecně není... Můj kamarád krmí Delikanem, pes jak víno. Koupila jsem to mojí feně hubla a hubla, taky měla moc velké hovínka. Takže jsme zpátky na Chicopee, které jí sedí.
Já jsem kastraci prodiskutovala s vetem, který si vede statistiku vykastrovaných a nevykastrovaných fen, u kterých je výskyt rakoviny, hlavně mléčných žláz, mnohem nižší. Ženské hormony rakovinu podporují neuvěřitelným způsobem. Já, za sebe a za jorkinku Dorotku a kníráčku Bubu, hlasuji všemi deseti pro kastraci.Ohledně granulí, koukněte se na nějaký e obchod s krmivy a tam se dočtete složení granulí. Někdy je to v procentech, někdy ne. Jestliže ve výčtu surovin je maso na prvním místě, je tam masa více. Proč ale chcete granule měnit. Jestliže je pejsek zdravý, dělá pevná hovínka, nemáte důvod cokoliv měnit. Vyhovují mu tyhle. Až bude ještě starší, kupujte granulky pro starší psy. Já Roylkama krmím už 6 let, Dorotka má 7 let. Do roka jem krmila štěněcími. Veta známe jen na očkování a mimořádky, které většinou řeším po telefonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.