Mám křížence NO ve věku 11,5 roku. Nikdy neměl zdravotní potíže. Až teď před silvestrem jsem se domnívala, že prodělal koliku. Měl problémy s koordinací pohybu a silně kňučel, byl nafouklý. Po dvou hodinách běhání po venku se pořádně vyprázdnil. Přičítala jsem to jeho neřesti, že se nažral starých spadaných jablek, které k vůli velké plochy zahrady nesbíráme (ve stolici byly jadýrka z jablek). Nikdy před tím to nedělal, ale přišli jsme na to, že je s chutí požírá možná už od loňského října. Zdál se nám takový pomalý, apatický. Mívá volnost na zahradě celý den. Mysleli jsme si že to je tím věkem. Dnes a včera se stalo,co jsem ještě nikdy u psa neviděla. Pes se převrátil na bok, začal pohrabávat ve vzduchu nohama, nevstanul. Slabě dýchal a hodně slimtal. Po čtvrt hodině co jsem ho převrátila a zvedla hlavu, tak se najednou zvednul. Po chvilce začal kolem nás běhat. Měl podivné chování, vyžadoval si pozornost skákáním a otíráním na nás. Pohyby byly koordinované, ale byl zmatený. Reagoval na povely jako by je ani nevnímal. Nevím, jestli špatně odhaduji, ale připadalo mi to jako epileptický záchvat. Nebo problémy se zažíváním, jiný záchvat? Setkali jste se s něčím podobným? Chci chvíli vyčkat, než pojedu na veterinu a vysledovat jestli má pravidelnou stolici a tak. Dávám mu teď Carbosorb (černé uhlí s detoxikací při otravě). Zvýšili jsme i krmení - častěji a nižších dávkách, vláčné ne suché. Chuť k žrádlu má. Zkusím přidat nějaké vitamíny. Můžete mi prosím poradit? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Kdyby to byl mlady pes, typovala bych to na epilepticky zachvat, takhle to vypada spis jako nejaka mozkova prihoda...kdyby se to opakovalo, urcite bych s nim na veterinu sla...resi se to praskama (zapomnela jsem jak se jmenujou, ale nejak to zlepsuje prutok krve mozkem nebo tak neco) Ta kolika pred silvestrem vypada jako torze zaludku, a to jste meli celkem stesti - dost casto to byva smrtelne a tam je problem v tom, ze se pes moc nazere a pak nejak blbe skoci a zaludek se mu prevrati a nemuze se vyprazdnit, vetsinou se to musi operovat - to se deje vetsinou jen velkejm psum, malejm vyjimecne, a davat mu zrat vickrat denne v mensich davkach je proti tomu nejlepsi prevence...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.