Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes nebo zítra si jedeme pro nové kotátko. Ptali jsme se paní, která nám kotě dáva a prý, že krmí Friskies Junior Chtěla bych kotěti koupit kvalitnější granule než je toto.
Poradte, prosím! Co mám dělat? Mám koupit Friskies Junior nebo hned nějaké lepší? Vím, že kotě je na ně naučené, ale ráda bych mu dopřála o moc lepší stravu než Friskies. Bohužel ho budu muset koupit.
Krmíte někdo Friskies? Jak kotěti prospívá? Mají kotata po něm nějaký problém? Nejraději bych to vůbec nekupovala! Mám dobré zkušenosti se zverimexy ve kterém Friskies vůbec neprodávají. Jenom v 400g. Co byste dělali kdyby jste byli v teto situaci?
Děkuji za odpovědi
Dobrý den, Anetko. Zítra si jdete do porodnice pro miminko, půjde od maminky, kde je zvyklé na určitý druh stravy, záchodu, bydlení.
Nyní chcete miminko přenést do jiného bydlení, kde nic nezná, neví, kde má záchod a ještě mu chcete vzít to jediné, co zná, jídlo. Stane se z něj sirotek a může se stát, že bude chodit po bytě a značkovat, vše kolem.
Nechte koťátku stravu, kterou má, než si zvykne na nového pánička, nové bydlení. Postupně mu můžete kupovat pamlsky, když se Vám nebude líbit kožíšek, tak přejít na jinou stravu. Chce to ale čas. Jen můj názor.
Sohlasím s vámi Jenže pořád mě trapí ty Friskies. Ale jak říkáte vy, musím kotátku nechat tuto stravu. Jak si zvykne na domov, záchod, nových lidí a na mého druhého kocoura tak letím do zvěráče a kupuji jen tam. V žádném Tescu, Albertu, Kauflandu!
Chudák kotě! Že mu to vůbec chutná Nechci nijak měnit téma, ale chci se zeptat jak kotě naučit na kočičí záchod? Jinak diskuze je pořád o Friskies Junior.
Druhý kocourek doma: Když máte doma druhého kocourka, může se stát, že se domácí kocourek nebude chtít kamarádit a bude trucovat. Nechte jim čas a klid na seznámení.
Anetko, taky jsou nějaké rady, co udělat, aby si koťátko zvyklo, chodit doma na svůj WC.
koupila bych to co uznám za vhodné - tudíž kupte co chcete a dejte to kotěti. Lepší mu bude vždy chutnat líp...
Takže do zverimexu a vybíejte...
Trošku bych nesouhlasila s tím, že lepší bude chutnat víc. Ono dost často (mám tedy zkušenost se psy) jedou právě ty nejhorší granule a pamlsky, protože jsou přesolované a chemicky dochucované/aromatizované. Zvířátku to vůbec neprospívá,ale více jim chutnají
Máme také kotě,byli jsme s ní na kastraci a když jsem před veterinářem řekla značku Friskies nebo Whiskas,tak se zhrozil.Čím více komerční značka,tím hůře-alespoň to tvrdil. Není nad značky jako je Purina nebo Brit. Od té doby jsme přešli na méně komerční značky a kočičce chutná a podle veterináře i prospívá.
Mám podobnou situaci beru si kotě koncem září a je naučené na whiskas, ale já chci krmit super premiovými granulemi. Koupila jsem 400g whiskas (kote toho moc nesní) nejdrív jeden den budu dávat jen whiskas pak to na tri - 4 dny budu míchat s perfect fit ( jsou to granule podobnější whiskasu, ale o neco lepsí - mají 28%masa coz je oproti 4%ve whiskasu zlaté) a po čase budu z perfect fit míchat s mojí vybranou zanckou.
Máme doma kotátko! Koupili jsme silikátové stelivo a chodí na něj! Kotátko se nejdřív vykakalo na podlahu do rohu. Vzala jsme lopatku a hovínko hodila do záchodu, kotátko tam vlezlo a zahrabávalo. Potom se znova vykakalo a zase zahrabalo. Myslíte si, že od tedka bude pravidelně chodi na kočkolit? Já si myslím, že ano. Ale ted se vracím k Friskiesu. Koupila jsem 1,5kg a kotě to vůbec žrát nechtělo! I když ji ty granulky zaliju vodou. Nic! Zbytečně vyhozený peníze! Já věděla, že to jsou granule na nic! A k tomu mi paní říkala, že je mám koupit! Vytáčka jak nic! Musím kotátko taky odblešit, protože jsem zahledla jednu blešku. Jinak kotátko je opravdu nádherné!
Mám kočičky dvě.. jednu jsem si brala jako úplně maličkou kuličku a druhou o dva roky později jako půl roční. Vůbec jsem neřešila, na co jsou zvyklé nebo ne a rovnou krmila Royal Canin. Tu první už od Baby Cat, později Kitten a teď mají obě dospělácké. Jednou mi došly a koupila jsem jim na přechodnou dobu jiné.. nevěřila bych, jak to bude znát.. Kromě toho, že jim moc nejely, byl najednou hrozně cítit záchod! I když byla hovínka tuhá, byla to vůně vážně nelibá :D Po návratu zpět ke kvalitním granulím bylo opět vše o.k.
Já už nikdy ty friskies nekoupím. Kotě má někdy po tom průjem a nebo mu pěkně smrdí bobíky
Myslím že bude, nejdříve asi si nebyl jist kam si má dojít a těď už vím a líbí se mu tam... granule nevím jak ho přinutit jíst, neni jen možné že jste si toho nevšimla? jestli má plnou misku tak si treba jen zoblo a videt to skoro nebylo. ...Jinak chápu že je to k naštvání když má kotě blechy já doporucuju Frontline combo- moje předchozí kote kdyz jsem ho privezla domů je taky melo a po kapicce jsem je videla na srsti mrtvé. Jinak doporucuju chlupáčkovi zkontrolovat uši jestli nemá svrab(tento neni přenosný na lidi).
Proboha jenom nedávejte tuhle značku Friskies kočce!To nemá nic společného s potravou.Samá soja a umělotina.Pokud chcete,aby vám koťátko prospívalo,tak mu dopřejte granule s vitamíny,výživné aspoň do roku života.Ani se nedivím,že to nejí.Nejlepší pro koťátka je Royal Canin Kitten.Neznám kočku ani koťátko,které by odmítlo tyto granulky.Nejenom,že krásně voní ale dají prckům všechny potřebné vitamíny co potřebují.A moje kočky vyrůstaly na Royalkách a na konzervičkách Brit Care.jsou sice dražší ale říkala jsem si,aby v době dospívání měly normální zdravé jídlo.Tyto konzervičky mají krásné opravdu kuřecí masíčko s rýží,nebo krocaní ,tuňáka s rýží a vše je pravé,žádné jako vypadá v kapsičkách.Navíc jsem jim jako koťátkům vařila kuřecí,krůtí nebo i hovězí s rýží a mrkví,Jako koťátka to jedly,teď už by ohrnovaly nos
Jinak stránky,kde se dají levně nakoupit tyto grAanulky bez poštovného jsou tady:
zoofast.cz/... - máte kilo granulí za cca110kč a koťátku to vydrží půl roku.
Jsem pejskař, ale u granulí to platí snad stejně - byla jsem ve zverimexu upozorněna, ať si dávám hlavně pozor na zemi původu granulek a to i u Royalek. Stejně jako je to u mnohých lidských potravin, tak i u granulí jedné značky najdete dovoz z Polska a třeba z Německa. Německé je dražší, ale lepší. Takže bych si dala velký pozor na velmi výhodné ceny a žádala e shop o sdělení původu
JJ máš pravdu..našla jsem celkem zajímavý článek o tom, jak vybírat krmivo.. docela mě to začalo zajímat, tak si o tom najdu ještě více informací a poohlédnu se na trhu.. saloncoton.cz/... Zajímavé je, že se tyto konzervanty používají i pro konzervaci potravin pro lidskou spotřebu a v kosmetice..
Když jsem si přinesla pejska Dorotku domů, naprosto odmítala granulky, které mi dala chovatelka. Mám pocit, že to byly K9, ale nejsem si jistá. Šla jsem do zverimexu a koupila po trošce z každé lepší značky. Malá našla zalíbení v Royal. A tak je objednávám celý pytel. Vím, je to pes, ale vy to s kočičkou nemůžete takhle udělat? Dceřin kocour Sajmonek dostal předepsanou dietu a ty granule od veta vůbec nechtěl. Rozhodl se, že raději umře, než toto vzít do huby. Dcera koupila kapsičku, trošku z ní vymáčkla do misky, zalila několika kapkami horké vody (kapsička byla v ledničce) a nasypala granulky a promíchala. Kočičák baští s chutí. Už i bez kapsičky!
Těch kapsiček je spousta a různých značek, za srandovní peníz. Kapsička mu vydrží týden. Musíte najít způsob, jak ne kočičku, co na ni platí.
Můžete-li, dejte fotku.
pppetra, děkuji za radu. To mě vůbec nenapadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.