Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moli v kuchyni

Od: 12336544 odpovědí: 8 změna:

V kuchyni se bohužel množí moli. Myslíte, že by pomohlo, kdybych tam přes noc nechal otevřené okno? Při momentálních teplotách by to tam bylo jako v ledničce, zabilo by je to? Nebo by utekli do jiné vyhřáté místnosti?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Spíše kupte takové ty samolepicí štítky na moly, moli se tam přilepí a chcípnou...

hodnocení

0x

Otevřené okno určitě nepomůže. Moli mají rádi staré potraviny... Nemáte v kredenci (špajzu) starou mouku? To moli mají hrozně rádi...;) Doporučuji vyhodit vše staré, prošlé a kredence (skříňky) vytřít Domestosem... Ten "vymlátí" všechny bacily... a "hnízda" molů...

hodnocení

0x

Otevřené okno přes noc nepomůže. Moly máte v potravinách ve spíži. Já bych všechny potraviny (mouku, ale i koření) prohlédla, prosila sítem a silně napadené potraviny vyhodila. Všechno prohlédnuté bych dala nejméně přes noc do mrazničky. Já mám ve spíži pověšené takové mucholapky proti molům, měním je 2x za rok. Jsou i takové lepivé destičky na moly. Na moly platí jen mráz, chladno je málo.

mowla*
hodnocení

0x

Velmi pravděpodobně půjde o některého z potravních molů (viz - skudci.com/... ) - důležité je ´odříznout´ je od potravy (mouky, obiloviny, luštěniny apod. do sklenic či dobře uzaviratelných krabic), důkladně uklízet zbytky (např. pečiva) - jinak se jich nezbavíš...

hodnocení

0x

Jsou rozlezlí ve všech sáčcích. Když se mi tohle stalo podruhé, nasbírala jsem si lahve od mlíka, trychtýř na kompoty a všechno mám izolované v lahvích. Chtěla jsem láhve naskládat do skříňky, ale vejdou se mi nastojato do šuplíku. Jsou průhledné, takže vidím, co kde je a něco mám označené šítkem na šroubovacím uzávěru. Než to koupené vysypu do láhve, šoupnu to na mrazák přes noc. Od mouky, přes luštěniny až po kroupy. ;) Pokuste se všecko naskládat třeba do pekáčku a šup s tím do ledničky nebo na mrazák. Špajz vymýt a fakt otevřít okno. Ale s tím oknem pochybuju. Jetsliže potraviny nebudete izolovat každou zvlášť, ty mrch se budou vracet, zvláště pk, bydlíte-li v paneláku se stupačkama.

nemej
hodnocení

0x

jenže oni se dostanou i přes šroubovací uzávěr :)

taky už s nima více či méně úspěšně několik let bojujeme - když už se zdá, že zmizeli definitivně a je pár měsíců klid, najednou se objeví jeden mol a je jasný, že je opět někde hnízdo - pak následuje obvyklá přebírka potravin, nalezení hnízda a jeho zlikvidování - larvy s oblibou kuklí ve šroubení víček na sklenicích, kečupech apod.

lapače molů taky máme - ale říkám si, jestli je to v létě naopak nemůže přilákat do místnosti. navíc je to spíš jen signalizátor toho, že bude s moly problém, než že by je to vychytalo a byl by klid.

haninka*
hodnocení

0x

Důkladně probrat všechny potraviny. Jsem je měla taky, vše jsem udělala a měla je furt, zapoměla jsem na čokoládu... Probrat, vymýt linku a je to v poho.

majenka*
hodnocení

0x

Otevřené okno v žádném případě nepomůže.

.zjistit kde jsou.Většinou jsou,kde máte uloženy potraviny(mouka,rýže,strouhánka, hrách pustí se i do čokolády,sušenek,oříšků ap.)5 let jsem s nimi bojovala až jsem je udolala. 1.prosít,přebrat a pro jistotu jsem některé potraviny dala na 2 dny do mrazáku,dost jsem toho vyhodila.Koupila jsem uzavíratelné dozy a potraviny do nich uzavřela. 3.Ze skříněk vše vydělat,vystříkat přípravkem proti hmyzu na chvíli uzavřít,pak vymýt a na dvířka dát lepící destičku.Stále sledovat,prohlížet potraviny,protože i po těchto úkonech se jich dost objeví.Ty lepící pásky jsou důležité,protože přitahují sice jen samečky a samičky se nemají jak rozmnožovat.Hlavně to chce trpělivost.Je to běh na dlouhou trať.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]