Nejste přihlášen/a.
Dobry podvečer mužou se dat do jednoho teraria dva hadi konkretně Užovka červená a hroznyšovec duhovy? bylo by možne spařeni?
Dohromady je rozhodně nedávej!
Mám doma právě tyhle dva haďouše a problém je v tom, že každý potřebuje něco jiného. Gutka vydrží skoro vše, je jí jedno, jestli bude a štěpkách, pilinách, kamenech. Ale pro cenchrii je potřeba nějaká kokosová drť a dobře rosit, což gutka moc nemusí. Tyhle dva druhy by se vůbec spolu chovat neměly, a s nějakým pářením - to fakt nepočítej.
A že by cenchrie sežrala gutku, to jsem ještě neslyšela... ale monžá právě proto, že málokterého chovatele napadne dát dohromady zcela odlišné hady.
doplněno 09.09.12 19:18:"možná"
A pokud uděláš hloupost a dáš je dohromady (a to hloupost fakt je, zeptej se kteréhokoli chovatele - ale skutečného, co tomu rozumí), tak je krm odděleně. Jinak se ti může jednoduše stát, že větší had zadusí toho menšího.
Choval jsem dohromady (zprvu nouzově, protože mi prasklo terárko, později už to tak nějak ´zůstalo´) červenou a černou (bylo to lepší, než jednu z nich dát dohromady s krajtou tmavou ) - byly zhruba stejně dlouhé - ale to je tak jediné, co měly společného (biotop, povaha)...
Bez problému skoro rok, než černá poněkud vyrostla a tak jsem ji dal do nového.
Je ale pravda, že terárko bylo dost velké, takže si vzájemně nelezly ´do zelí´, červená měla svůj kout sušší, černá vlhčí...
Dát dohromady hady z dotazu považuju taky za nouzovku - hroznýšovec dorůstá cca dvojnásobku... Jako nouzovka ale - proč ne?
doplněno 09.09.12 19:57: Jo jo - zatímco červená by se klidně nechala i zauzlovat, černá na vyrušení reagovala jako bláznivá pružina zkřížená se sršní...
Jojo, gutka a obsoletka spolu docela sedí, obě jsou užovky, obě mají podobné nároky. Obsoletu jsem mívala taky, mrcha jedna:D Kousala a kousala jako zběsilá... frisejka mi utekla a už ji nikdy nikdy nenašel, prostě miláčci:D
Jako nouzovku to beru, praskne terko, nějaký problém, atd., to je jasňačka
Ale dlouhodoběji to fak není dobré. A s tmavkou? To už vůbec ne
Pružina křížená se sršní? Jojo, s gutkou si můžu dělat, co chci...
Pokud budou zhruba stejně velicí, je možné je dát dohromady... Ale s potomstvem určitě nepočítej...
A bude-li jeden z nich větší (stačí cca 20 - 30 %), může sežrat menšího - i když ani užovka červená ani hroznýšovec nejsou typickými hadožrouty...
doplněno 09.09.12 18:48:BTW - krmit je musíš ´do kousnutí´, jinak se ti poperou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.