Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy očí u psa

Od: pegy* odpovědí: 8 změna:

Naše 8letá fenka kokršpaněla,měla problémy s očima už od mala.Má po operaci vniřních víček.Celou dobu pak nebyly vážnější problémy,až letos v létě se mi zdá měla víčko občas zvětšené,ale samo se to zase zpravovalo.Nyní měla poslední dobou často zalepené oči,ale myslela jsem,že je to z prachu.Včera ráno měla oči dost zalepené a všimla jsem si,že i hodně zkalené.Začla jsem ji kapat kapky na zánět spojvek,ale nezdá se to lepší.Má někdo zkušenost,budou stačit jen kapky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den, Pegy. Nejsem odborník, jen chovatel. U pejska, který měl už operovaná očička, bych nenechala léčbu, jen na sobě. Píšete, že již delší dobu, má pejsek očička zalepená, nyní i zakalená očička. Zašla bych raději k vetovi, častěji zalepená očička musí pejska bolet. Očička jsou důležitá. Jen můj názor.

Naprostý souhlas s Viky *palec*Ta zakalená očička mohou znamenat zákal. Nevím jestli zelený nebo šedý, ale zákal to je. Tohle vidívám u starých pejsků a slyším diagnozu. Moje fenenečka takhle vypadala, když jí zákal začínal. Je třeba zajít k vetovi.

drejdl*
hodnocení

0x

Neupřesňujete, po jaké operaci pejsek je. Domnívám se, ýe po operaci třetího víčka, tzv. mžurky? Pak tam jsou poměry lehce změněné, že slzné kanálky neodvádějí dobře slzy do nosní dutiny, slzy se hromadí, infikují a pak to oko je zahnisané, zalepené. Bude třeba přeléčit infekci antibiotikem, doporučoval bych oční kapky Floxal - nejsou drahé a jsou velmi účinné. Zkuste si je nechat napsat od lékaře (nemusí být oční) na recept se zaškrtnutým Hradí pacient. Dávejte 5 x denně do obou očí, po 3-4 dnech by měl být znát výsledek. Septonex a podobné antiseptické kapky jsou na toto příliš slabé.

pegy*
hodnocení

Má po operaci třetího víčka.Kapky mám antibiotické Kanamycin,tak to by měl být podobný účinek .

marenka*

Ty antibiotické kapky vám dal veterinář? Mám mopse a na užívání kapek jen tak od boku bych byla opatrná. Může jít o zánět rohovky, nebo spojivky, o cokoliv. Některá antibiotika oko vysušují, tam pokud neaplikujete s odstupem cca hodiny po podání antibiotik do oka i zvlhčující gel, nebo umělé slzy, může rohovka popraskat a koledujete si o rohovkový vřed i "prasknutí"oka.

Další z rizik spojených se zákaly může být zelený či šedý zákal. Jednou jsme měli náběh i na tento problém a pamatuji si, že nám veterinář dal zároveň kapičky na snížení pnutí v oku. Hodně informací se dá pohledat na internetu, např. vetcentrum.cz/... , ale s tím bych opravdu zašla. Pejsek ještě není tak starý, aby se musel několik let trápit přece.

drejdl*

Kanamyciin je antibiotikum jiné řady. Ofloxacin je chinolon, má daleko širší spektrum. Pokud vám ale kanamycin zabírá, ponechte jej.

polinek*
hodnocení

0x

jak zakalená záleží: Ale doktora určitě,

bohemica*
hodnocení

0x

*srdce* Naprosto souhlasím s @marenka, já jako dlouholetá chovatelka plemen, která májí problémy s očima takřka na denním pořádku bych se vyhnula jakékoliv samoléčbě a domácí laické diagnostice a navštívila veta. *srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]