Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám rok a půl starého labradora.Je to taková hračička, ale učí se dobře.Mám ale problém s kousáním a škrábáním.
Když ho chci pohladit, tak se hned ožene a kousne.A to dost silně, mám od něj ruce poškrábané jako od štěněte.Dělá to už dlouho a začíná to být opravdu nepříjemné, když ho nemůžu ani pochválit.A když už nekousne, tak hlavou uhne a odběhne.Zkoušela jsem cokoliv, od rázného NE, FUJ, NESMÍŠ nebo AU, přes slabší i silnější plácnutí.Při tom plácnutí tak se ještě víc rozdovádí a je to ještě horší!
S tím škrábáním.Když si k němu dřepnu, tak mi pořád tlapká po nohách a škrábe, ne že by jen položil tlapu, on prostě tlape a škrábe, tlape a škrábe.Taky jsem zkoušela NESMÍŠ, NE nebo mu přes tu nohu plácnout.. nic nezabírá.
Moc prosím o radu, je to můj první pes a nechci si ho hned zezačátku zkazit.Nevím si rady, knížky mi nepomohly, ani články na netu.. nic..
Děkuji
Dobrý den, Telátko. Je hodně pozdě, proč jste nechali Vašeho pejska, tak dlouho bez cvičení. To jsou základní věci, co se učí štěňátko, když si ho přinesete domů. Hlazení, pochvala hlazením, pamlsek, pohlazení, jak něco udělá správně. To znamená, že jste se s pejskem nikdo nebavil, nemazlil, nevěnoval mu čas a on si dělá, co chce.
První bych se hned přihlásila na cvičák, to je základ. Když se pes nenechá pohladit, ani nenechá na sebe sáhnout, to je velmi zlé. Nebyl v mladším věku trestán?
Začala bych stravou. Kouše Váš do rukou, tak ho rukou krmte. Nevím, čím krmíte. Když to jsou granule, tak přidejte nějaké maso z konzervy, aby jídlo vonělo. Jídlo nedávejte do misky psa, dejte jídlo do jiné misky, kterou si dáte na stůl, sednete si a budete si lžíci dávat porce jídla, na ruku. Ruku nechte otevřenou, aby si pes, jídlo mohl vzít. Když tam bude šťáva z masa, pes ruku bude olizovat, nechte ho. Pak si dejte další porci jídla na ruku a zase mu otevřenou ruku, nabídněte. Když bude chtít jíst, tak musí z Vaší ruky. Musí si zvyknout, že ruka ho krmí.
Je už velký, bude to chvilku trvat, než si zvykne, že ruka ho krmí a nesmí kousat.
Pes nesmí se ohánět po majiteli, kousat, nebo škrábat. Projevuje se, jako vůdce smečky, to musíte změnit.
Po celém bytě si udělejte roličky z novin. Jde o to, mít po ruce roličku novin, jak se ožene po ruce, tak musíte, rozhodně říci nesníš, a plácnout do ruky novinami. Když to nepomůže, tak klepnout přes čumák. Jen můj názor.
No dělá si z vás vrtuli. Mějte ho na vodítku aby neodběl, psa pohlaďte, jakmile chňapne nestačí plácnutí, ale ZAŘVAT NE! a psa na vodítku pořádně vycukat, podmínka je řetízkový obojek, nikoli kožený. Musí pochopit, že je to trest a ne se ještě rozdovádět! Na to ale potřebujete dost síly, nevím kolik je vám let. Stejně tak u toho druhého problému. On prostě není vychovaný, budute muset být důsledná a každé takové chování potrestat. Sama vidíte, že po dobrém to nešlo. Pak bude stačit jen rázné ne! a jakmile přestane pochvalte.
Takhle toho psa zkazíte ještě víc. Ztahovací obojek a vycukat?... no, to snad ne...tady jde o zdraví... Náš pejsek to dělal taky, přestal kolem druhého roku. Nepomáhaly návody od odborníků. Hodně jsme ho hladili a mazlili se s ním a když chtěl kousat, dostal hračku, do té se kouše... a teď stačí říci nekousej, protože někdy má ještě chuť si nás okusovat, když má radost a vyběhne adrenalin... tak jen tak žužlinká... Žádný trest..jen mu vysvětlit, že se to prostě nedělá...
Za začátku zkazit? To se ptáte po roce a půl? Pes se musí základům naučit od štěněte, jakmile se začne projevovat. Moje sestra má 8 TÝDENNÍHO krysaříka (a to je houby pes, je velký jako rohlík ) a už s ním byla u cvičitele. Nechce bůhví co, jen základ. Myslím si, že vy sama už ho převychovat nedokážete, to bude chtít odborníka, objednejte se k někomu nebo na cvičák. Každopádně už to bude PŘEvýchova, ne výchova.
tady soused má také z útulku křížence labrador s něčím a také je nezkrotný ,,v bytě prý ničí. V kolikati je labroš dospělý,,přece nebude si hrát stále.
Mi to dělá ta má čivava jak jji chci lupnout a pohrozím,tak to bere z HRU. Ale je ještě malá ,,začíná jí 4 měsíc.Také nemohu jít normálně ohryzuje mi paty a nepomáhá nic. Asi ti naši jsou ještě mladí.
Tak si myslím, že to co dělá jste ho v podstatě naučili... Jsou to jeho reakce na podněty, Měli jste začít s výchovou psa u sebe... Co nyní? Začněte u sebe, vyvarujte se nějakého hlazení a pleskání (s vyhlazováním zvířat zkušenosti nemám) a že je nutně pro zvíře hlazení příjemné, to asi jak kterému... U rotvíků se může vyskytnou vysloveně bručoun...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.