Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes kouše a škrábe

Od: telatko* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Mám rok a půl starého labradora.Je to taková hračička, ale učí se dobře.Mám ale problém s kousáním a škrábáním.

Když ho chci pohladit, tak se hned ožene a kousne.A to dost silně, mám od něj ruce poškrábané jako od štěněte.Dělá to už dlouho a začíná to být opravdu nepříjemné, když ho nemůžu ani pochválit.A když už nekousne, tak hlavou uhne a odběhne.Zkoušela jsem cokoliv, od rázného NE, FUJ, NESMÍŠ nebo AU, přes slabší i silnější plácnutí.Při tom plácnutí tak se ještě víc rozdovádí a je to ještě horší!*zed*

S tím škrábáním.Když si k němu dřepnu, tak mi pořád tlapká po nohách a škrábe, ne že by jen položil tlapu, on prostě tlape a škrábe, tlape a škrábe.Taky jsem zkoušela NESMÍŠ, NE nebo mu přes tu nohu plácnout.. nic nezabírá.

Moc prosím o radu, je to můj první pes a nechci si ho hned zezačátku zkazit.Nevím si rady, knížky mi nepomohly, ani články na netu.. nic..

Děkuji

Pes kouše a škrábe

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, Telátko. Je hodně pozdě, proč jste nechali Vašeho pejska, tak dlouho bez cvičení. *plac* To jsou základní věci, co se učí štěňátko, když si ho přinesete domů. Hlazení, pochvala hlazením, pamlsek, pohlazení, jak něco udělá správně. To znamená, že jste se s pejskem nikdo nebavil, nemazlil, nevěnoval mu čas a on si dělá, co chce. *sok*

První bych se hned přihlásila na cvičák, to je základ. Když se pes nenechá pohladit, ani nenechá na sebe sáhnout, to je velmi zlé. Nebyl v mladším věku trestán?

Začala bych stravou. Kouše Váš do rukou, tak ho rukou krmte. Nevím, čím krmíte. Když to jsou granule, tak přidejte nějaké maso z konzervy, aby jídlo vonělo. Jídlo nedávejte do misky psa, dejte jídlo do jiné misky, kterou si dáte na stůl, sednete si a budete si lžíci dávat porce jídla, na ruku. Ruku nechte otevřenou, aby si pes, jídlo mohl vzít. Když tam bude šťáva z masa, pes ruku bude olizovat, nechte ho. Pak si dejte další porci jídla na ruku a zase mu otevřenou ruku, nabídněte. Když bude chtít jíst, tak musí z Vaší ruky. Musí si zvyknout, že ruka ho krmí.

Je už velký, bude to chvilku trvat, než si zvykne, že ruka ho krmí a nesmí kousat.

Pes nesmí se ohánět po majiteli, kousat, nebo škrábat. Projevuje se, jako vůdce smečky, to musíte změnit. *cert*

Po celém bytě si udělejte roličky z novin. Jde o to, mít po ruce roličku novin, jak se ožene po ruce, tak musíte, rozhodně říci nesníš, a plácnout do ruky novinami. Když to nepomůže, tak klepnout přes čumák. Jen můj názor.

borax*
hodnocení

3x

No dělá si z vás vrtuli. Mějte ho na vodítku aby neodběl, psa pohlaďte, jakmile chňapne nestačí plácnutí, ale ZAŘVAT NE! a psa na vodítku pořádně vycukat, podmínka je řetízkový obojek, nikoli kožený. Musí pochopit, že je to trest a ne se ještě rozdovádět! Na to ale potřebujete dost síly, nevím kolik je vám let. Stejně tak u toho druhého problému. On prostě není vychovaný, budute muset být důsledná a každé takové chování potrestat. Sama vidíte, že po dobrém to nešlo. Pak bude stačit jen rázné ne! a jakmile přestane pochvalte.

johanka*

Takhle toho psa zkazíte ještě víc. Ztahovací obojek a vycukat?... no, to snad ne...tady jde o zdraví... Náš pejsek to dělal taky, přestal kolem druhého roku. Nepomáhaly návody od odborníků. Hodně jsme ho hladili a mazlili se s ním a když chtěl kousat, dostal hračku, do té se kouše... a teď stačí říci nekousej, protože někdy má ještě chuť si nás okusovat, když má radost a vyběhne adrenalin... tak jen tak žužlinká... Žádný trest..jen mu vysvětlit, že se to prostě nedělá...

skye*
hodnocení

0x

Za začátku zkazit? To se ptáte po roce a půl? Pes se musí základům naučit od štěněte, jakmile se začne projevovat. Moje sestra má 8 TÝDENNÍHO krysaříka (a to je houby pes, je velký jako rohlík *smich*) a už s ním byla u cvičitele. Nechce bůhví co, jen základ. Myslím si, že vy sama už ho převychovat nedokážete, to bude chtít odborníka, objednejte se k někomu nebo na cvičák. Každopádně už to bude PŘEvýchova, ne výchova.

polinek*
hodnocení

0x

tady soused má také z útulku křížence labrador s něčím a také je nezkrotný ,,v bytě prý ničí. V kolikati je labroš dospělý,,přece nebude si hrát stále.

Mi to dělá ta má čivava jak jji chci lupnout a pohrozím,tak to bere z HRU. Ale je ještě malá ,,začíná jí 4 měsíc.Také nemohu jít normálně ohryzuje mi paty a nepomáhá nic. Asi ti naši jsou ještě mladí.

jokr
hodnocení

0x

Tak si myslím, že to co dělá jste ho v podstatě naučili... Jsou to jeho reakce na podněty, Měli jste začít s výchovou psa u sebe... Co nyní? Začněte u sebe, vyvarujte se nějakého hlazení a pleskání (s vyhlazováním zvířat zkušenosti nemám) a že je nutně pro zvíře hlazení příjemné, to asi jak kterému... U rotvíků se může vyskytnou vysloveně bručoun...

martinaa*

99% psů čeká na pánovo pohlazení a na jeho zájem.

artik*
hodnocení

0x

a plácneteho rukou , že? :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]