Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Halančík gardneri a parmička černopruhá

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zdali můžou být u sebe v akváriu halančík gardneri a parmička černopruhá. chtěla bych tam dát tyto parmičky kvůli řase na rostlinkách a nerada bych o ně případně přišla (o ty parmičky) proto se raději ptám. děkuji předem za vaše odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Parmička černopruhá, je potřeba aby měla společnost, chce to chovat nejméně 3 kusy. Když vyrostou, jsou dost velké a potřebují prostor, to znamená, čím větší akvarium, tím lépe. Přes 100 litrů je výborné. Rybičky jsou klidné, prohánějí se v akváriu společně, ostatních ryb si nevšímají. Spolehlivě Vám vyčistí akvárium, od řas.

Halančík Gardnerův, když ho dáte do společného akvárka s jakoukoliv menší rybou, pak je po ní. Sežere, na co přijde, nebo ožere.

Nechala bych v akváriu, jestli máte velké akvárko nad 100 litrů, více kusů, Parmičky černopruhé. Jen můj názor.

doplněno 09.09.12 10:12:

Ptáte se, jak akvárko vyčistit. Co děláme u nás. Ve velkém akváriu, dát síťku, kde nechat volnost Halančíkům. Do malého akvária, dát Parmičky černopruhé a když je nebudete moc krmit, akvárium bude vyčištěné za chvilku.

Chtělo by to zamyslet se, proč v tak malém akváriu je hodně řasy. Nemá to akvárium hodně světla. Nesvítí tam sluníčko? Jen můj názor.

brunclik*
hodnocení

0x

Jak velké máte akvárium? Parmička by se neměla vůbec dávat do menšího jak 100 litrů. Halančík by si na dospělou parmičku troufnout neměl, útočí na menší ryby a vadí mu i dlouhé ploutve rybek (jako závojnatky). Ale obě ryby jsou agresivní, tak jistě nevím. Nejlépe bude, když se zeptáte tady: http://rybicky.net/

zakovadrahoslava*
Mam 160l a tam mam parmicky a zivorodky pak mam 54l a tam mam ty halanciky a k těm jsem chtěla dat ty parmicky kvůli řase.jak to vypadá dle odpovědi to asi nepůjde.existuje tedy nějaký jiný způsob jak se te řasy zbavit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]