Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zdali můžou být u sebe v akváriu halančík gardneri a parmička černopruhá. chtěla bych tam dát tyto parmičky kvůli řase na rostlinkách a nerada bych o ně případně přišla (o ty parmičky) proto se raději ptám. děkuji předem za vaše odpovědi
Dobrý den. Parmička černopruhá, je potřeba aby měla společnost, chce to chovat nejméně 3 kusy. Když vyrostou, jsou dost velké a potřebují prostor, to znamená, čím větší akvarium, tím lépe. Přes 100 litrů je výborné. Rybičky jsou klidné, prohánějí se v akváriu společně, ostatních ryb si nevšímají. Spolehlivě Vám vyčistí akvárium, od řas.
Halančík Gardnerův, když ho dáte do společného akvárka s jakoukoliv menší rybou, pak je po ní. Sežere, na co přijde, nebo ožere.
Nechala bych v akváriu, jestli máte velké akvárko nad 100 litrů, více kusů, Parmičky černopruhé. Jen můj názor.
doplněno 09.09.12 10:12:Ptáte se, jak akvárko vyčistit. Co děláme u nás. Ve velkém akváriu, dát síťku, kde nechat volnost Halančíkům. Do malého akvária, dát Parmičky černopruhé a když je nebudete moc krmit, akvárium bude vyčištěné za chvilku.
Chtělo by to zamyslet se, proč v tak malém akváriu je hodně řasy. Nemá to akvárium hodně světla. Nesvítí tam sluníčko? Jen můj názor.
Jak velké máte akvárium? Parmička by se neměla vůbec dávat do menšího jak 100 litrů. Halančík by si na dospělou parmičku troufnout neměl, útočí na menší ryby a vadí mu i dlouhé ploutve rybek (jako závojnatky). Ale obě ryby jsou agresivní, tak jistě nevím. Nejlépe bude, když se zeptáte tady: http://rybicky.net/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.