Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže kastrace?

Od: norecek odpovědí: 10 změna:

Ahoj, mám doma kocourka, je mu 5 let, je zvyklý pouze doma, ven nikdy nechodil. Teď jsme se z domu přestěhovali do bytečku a začal mi značkovat :( dříve to nedělal, tak nevím proč začal teď? První 2 měsíce byl v klidum a teď z ničeho nic mi značkuje a jjá z toho šílím. Nevím jestli tu něco cítí z chodby? Sousedé o patro níže mají kočku. Nebo jestli mi to dělá na truc, že jsme se přestěhovali :( Musím ho dát vykastrovat, ale nevím jestli to zabere. Někde jsem se dočetla, že ani kastrace nepomůže a kocourek může očůrávat dál. Jaké máte zkušenosti? Zabrala vám kastrace?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wanesa*
hodnocení

1x

Značkuje si svoje nové území:)Kastrace pomůže,já měla domaten samý problém.Akorát,že mi kocour začal značkovat v únoru,kdy byly ty největší mrazy a špatně se větralo.To byl šílený puch.Ještě skoro 2 měsíce po kastraci mu šíleně smrděla moč,než se mu vyplavily hormony z těla.Dneska je krásně vo%navý a o hodně přítulnější:)

norecek

Tak to jste mě trochu uklidnila. Dneska ho na kastraci objednám, a doufám že to zabere. Z toho smradu jsem už zoufalá. Stále větrám a větrám a stírám podlahu.

hodnocení

0x

mně kastrace pomohla... vlastně se divím, že dřív neznačkoval...

hodnocení

0x

Dobrý den, Norečku. Doma máme kočičky i kocourky kastrované. Nic neznačkují. Kocourkovi se nelíbí v novém bytě, tak značkuje. Jen můj názor.

norecek
hodnocení

Právě toho se bojím, že ho vykastruju a on bude stejně dál trucovat, že jsme jinde a vymyslí jinou lumpárnu :( Mate mě ale to, že první měsíce v novém byl v klidu, až teď začal blbnout :/

pb®

A značkuje, tedy čůrá ve stoje proudem na věci a doprovází to třepotáním ocásku, nebo jen čůrá vedle? Ono chození mimo může znamenat problém s močovým ústrojím. I když kastrace nemusí pomoct od značkování, moč kastráta není tolik cítit, jako moč nekastrovaného kocoura.

norecek
hodnocení

Přímo značkuje. Například jde do bedynky na písek na záchod a pak jde a označkuje mi dveře, zeď, židli, ...:(

pb®

Pak vykastrovat a doufat, že přestane. A vykastrovat zavčasu, dokud si svoje chování nezafixuje.

bohemica*
hodnocení

0x

*srdce*Nechci vám brát iluze, ale kastrace ve věku pět let je docela pozdní na to aby kocour zcela změnil svoje chování. Jedinou výhodou bude, že po čase nebude jeho moč tak zapáchat.*srdce*

norecek

KOcouroj je sice 5let ale nikdy dřív neznačkoval až poslední měsíc, tak si myslím, že to nemá až tak moc zažité :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]