Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat se stále mňoukající kočkou?

Od: hilary odpovědí: 3 změna:
Moje sestra má miminko a rozhodli se, že by potřebovali pohlídat kočku. Když k nám dorazila okamžitě se zabydlela a všehno prozkoumala, prostě v pohodě. Jenom teď pořád za náma chodí, a mňouká.
Nevíme co chce, jídla má plnou mističku, vody má dost...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Může se jí stýskat, domáhá se pravděpodobně pozornosti, která jí byla v minulosti věnována - chce mazlit, hladit, šolíchat... kočky mají rády, jsou-li středem pozornosti a pokud se jim to podaří, začnou občas dávat najevo své nálady...

hilary
hodnocení

DĚKUJU, ZKOUŠELI JSME TO A POMOHLO TO.:)

lilu*
hodnocení

0x
Zdravím...
Tak na stále mňoukajíci kočici mám několik rad :). Opravdu ale záleží zjistit"proč"mňouká...jde o to, že, chodí li za vámi a otírá li se o nohy, může to být jen že chce pomazlit (hlazení, drbání..jako u dětí :) a nebo má hlad... Někdy to je reakce na nemoc, ale to by nechodila a byla by shoulená v klubíčku v pelíšku a viditelně smutná... Jestliže píšete že všeho má dost, tak jí kupte nějakou hračku, at se zabaví...možná se jí stýská...u zvířat je změna"přestěhování"mnohem složitější a citlivější než u lidí. Ze zkušenosti vím, že jeden kocour (ale týraný) se u mě zabydlel až po několika letech.. . Dle mého názoru se jí bud stýská, nebo potřebuje pomazlit..každopádně mazlením nic nepokazíte a naopak jí přesvědčíte, že to s ní myslíte dobře...:) Protože ona si myslí, že se jí původní panička zbavila..to není jako u psa, který teskní a nepřipustí si, že se ho majitel vzdal..kočka má povahu bližší lidské...proto ona si vše bere jakoby osobně :) tedy...prostě mě nechtěli. Znala jsem případ kočky, které to"zlomilo"srdce...jednoduš pro ní potom život ztratil smysl.. Takže mazlení a trochu rozmazlování...(záleží také kolik kočičce je...) ale předpokládám, že bude mladá...je to jak u dětí do 3 let věku mazlit čím více tím lépe..pak už sami příjdou kdy budou chtít a mňauknou si...každopádně je vědecky dokázané, že hlazení jemné srsti zvířat má ozdravující účinky...:)
Uf..to bylo náročné. Když tak napište, zda zabralo :)
Příjemný den
Kateřina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]