Nejste přihlášen/a.
Dobry den moudre hlavicky,
Obracim se na Vas, zda mate nekdo nejake zkusenosti a pripadne tipy kam jit k veterinari v Brne co se tyce narkozy a cisteni zubu laiserem, nebo ultrazvukem nejsem si jista, ktere z toho je spravne. Mam 2leteho jorskirka Rockyho a mame problem se zoubky. Presto, ze je pravidelne cistime kartackem I sprejem a davame ruzne cistici kosticky na zoubky a maso, mame zoubky dost osklive a strasne nam uz zapacha z pusiny. Byly jsme u veterinare a ten nam rekl, ze u techto malych plemen je to bezne, ze maji tyto problemy. Ze je dobre ze mu zoubky cistime, nicmene toto se pry vyresi pouze odstranenim "laiserem nebo ultrazvukem". Ja se ale bojim, aby vse probehlo v poradku a nezustal mi Rocky " na stole ". Nerada bych o nej prisla, protoze je to pro mne pravoplatny clen rodiny a beru ho jako sveho maleho prcka
Proto se obracim na Vas, abych zjistila kde je to " nej " a kde bude take vysledek, ktery za to bude stat, ne ze mu to poradne nevycisti a ja budu umirat starchy, aby vse dopadlo v poradku. Predem Vam vsem moc dekuji za rady a tipy.
Hanca
Dobrý den, Haničko. Nemám zkušenosti s čištěním zoubků laserem u pejsků. Pejsků jsme měli hodně a máme. Náš veterinář říká, že je lepší dát pejskům, syrové kostičky, které jim zpevňují dásně a svaly kousací, a čistí zoubky, než jedna narkóza. Na zoubky musí být syrové kostičky. Jestli není pozdě, vyzkoušejte to. U našich psů, nejsou problémy se zuby. Jen můj názor.
Kosti psovi nepodávejte!
Na prevenci proti zubnímu plaku a zubnímu kameni se vyrábí tyčinky se speciálními drážkami, které jsou přímo k tomu určené a které zakoupíte v každé chovatelské prodejně. Kosti mohou nemocnému psovi velmi ublížit a tomu dosud zdravému od plaku nepomohou, ale navíc mohou způsobit zranění dásně, zánět ústní sliznice ap. Toto vám potvrdí každý osvícený veterinář a dočtete se v každé novější chovatelské příručce. Je pravda, že malá plemena jsou zatížená tímto problémem více než střední a velká plemena, ale důležitá je správná prevence a pravidelná domácí péče o chrup.
Proč hledat kováříčka, když máte k dispozici kováře? V Brně je vyhlášená veterinární klinika Jaggy, kde vašeho pejska problémů se zubním kamenem zbaví. Tento zákrok se provádí ultrazvukem v narkoze. Pro vás musí být důležitá hlavně informace, že zde používaná inhalační narkoza je mnohem šetrnější a není běžně k dispozici v každé ošetřovně, která provádí chirurgické zákroky. V inhalační narkoze přestáli ošetření zubního kamene mnohem starší i nemocní psi, takže nemějte zbytečné a přehnané obavy.
Samozřejmě je důležité předoperační vyšetření vašeho psíka (srdce ap.). Myslím. že na tuto kliniku se můžete s důvěrou obrátit, mají jistě mnoho zkušeností s takovými případy. Pokud se rozhodnete jinak, hledejte vždy kliniku kde mají tento typ narkozy. Váš pes je mladý, jistě se mu uleví. Nejde jen o obtěžující zápach z tlamy, ale o další potíže, které zubní kámen psovi může způsobit.
no to má brzy kámen,,ale určitě běžte . Má čivava měla 13 let a také měla mizerné zubečky a kvůli nim musela umřít,protože by nevydržela operaci, byla na srdíčko. Nemohla už ani pít,,dávala jsem jí injekcí napít.
Jedna má známá mne napadla,že jsem se jí zbavila ,protože onemocněla a prý jsem jí přestala dávat léky.Jak mohou být lidé takové h.o.v.a.d.a..a psát taková svinstva ...
protože by nepřežila uspání kvůli srdce ,které měla nemocné.
doplněno 05.09.12 23:22:neublíží ta velká kloubová kost ,,je pevná..
Mám čerstvou zkušenost, sice s kocourem, ale problém stejný. Zubní kámen měl hrozný, způsoboval mu opakovaný zánět dásní, při prvním pokusu o odstranění právě zůstal málem na stole.. Oživili ho, zánět jsme vyléčili, ale vracel se mu opakovaně. Po zkušenostech s narkozou udělali vyšetření srdce, výsledkem je že máme doma potvrzeného kardiaka..
Ovšem problémy se zuby nepřestaly, začal se bát a vyhýbat se krmení a později i při zívnutí vyjekl bolestí.. Objednali jsme ho znova, s tím, že jsme počítali s nejhorším. Dostal právě tu šetrnější, inhalační narkozu, zákrok proběhl bez problému, úleva byla okamžitá Pro váš klid mu nechte udělat vyšetření a obratte se na nějakou dobrou kliniku - držím palce
Se svými psy jsem byla čistit zuní kámen snad 7x? Asi tak nějak, v průběhu 35 let. Ta první odstraňování, znamenalo to narkozu na mnoho hodin, než se pejsek probudil. Ale v poslední době jsou ijekčně jen na krátkou dobu. Vraceli mi pejska probuzeného, ne sice fit, trošku se motala, ale bylo to v pohodě. Když jsme byly v červnu očkovat, ptala jsem se a vet, kterého tajně miluji pro jeho laskavost, vstřícnost, chápavost a profesionalitu, zuby prohlédl a pravil, že to sice žádná parada není, ale teď ještě ne. Že tak kolem Mikuláše to bude akorát.
Za tu dobu už jsem slyšela a viděla a sama vyzkoušela spoustu rad a musím vám říct, že granule na oškrábání zubního kamene, udělají úplně stejnou službu jako kousátka, čistítka, kartáčky a vodičky. Marné volání, chce to veta s ultrazvukem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.