Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s používáním klikru při výcviku psa a pokud ano, tak jaké. Sama ho používám, ale jaksi "obráceně", tedy spíše k přerušení nežádoucí činnosti. Pokud mi někde na procházce vzdálený pes provádí co nechci, nehalekám povely, ale použiji klikr. Někdy ho používám i doma. Tedy jaksi místo povelu "fuj" nebo "nesmíš".
No, už jsem tu v minulosti o tom psal. Klikr je jedinečná záležitost, ale je potřeba ma něj psisko zvyknout od malička. Dnes mám téměř čtyřletou BOC, která má za sebou výcvik a už je totální mazák, který občas prdí na mé povely. Protože s ní ale chodím každý den do lesa, je třeba, pokud si má zachovat svobodu, aby byla vždy přivolatelná. A tady ten klikr funguje úžasně! Od štěněte je to podmíněno odměnou, kterou psinda vyžaduje i dnes, ačkoliv vlastně vůbec nemá chuť na mlsání. Tak to prostě je a ona i já to víme... Klikr doporučuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.