Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký antiparazitní sprey?

Od: moncuskr odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám ročního Žaka Konga, kupovala jsem sprej, kterým se stříkala klec proti parazitům. Přišlo mi, že se stejně nic neděje, a proto jsem již sprey nekoupila. Teď se mi ale zdá, že se Žako divně škrábe a je strašně neklidná. Snažila jsem se peříčka prohlídnout ale nic jsem nezahlédla. Mám v úmyslu koupit antiparazitní sprey.

Mám dvě otázky:
1) Neublíží jí to, když nemá parazity jen ji např. něco svědí?
2) Který sprey je nejlepší?

Děkuji Monika

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Vzala bych papouška k vetovi, příčina může být úplně někde jinde, než si myslíte. Vůbec nemusí být příčina parazité. Může to být nějaká infekce chlamydiemi, alergie, cigaretový kouř, sucho, střevní parazité.

Když se klece často čistí, ničím klece u papoušků nestříkáme, jsou v pořádku, tak nevím. Jen můj názor.

moncuskr
hodnocení

Děkuji, nakonec to tak taky vidím, přece jen jistota je jistota. Bohužel budu muset ještě den dva počkat, protože teď opravdu nemám čas ( což mi velice vadí ) ale bohužel. Zítra zavolám veterinářce poptám se jí a uvidím.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Pro andulky mám Arpalit NEO. Občas je vystříkám (pokud se podezřele drbou...) a vystříkávám i klec.

Pokud chcete k vetovi, vyberte si opravdu toho, kdo je zaměřený na papoušky. Jen tak někdo papouškům nerozumí. Ale zase je pravda, že velký papoušek, např. žako se léčí lépe, než malý.

pb®
hodnocení

0x

Od čeho by měl žako parazity, když je pouze doma? Víte, on žako je velmi oblíbený papoušek, díky tomu, jak dobře umí napodobit lidskou řeč. Ale je to papoušek neurotický, který nemá rád změnu. Velmi často u nich dochází ke škubání peří. Veterinář bude určitě na místě, nejlépe odborník na exotické ptactvo, ale nemyslím, že by za to mohli paraziti.

moncuskr
hodnocení

Tak jsem dnes byla na veterině. Paní doktorka udělala testy a naštěstí se nic nepotvrdilo. Ptala jsem se nakonec i chovatele od kterého jsem papouška koupila a říkal, že mám pouze začít přidávat více vitamínů :). Jinak děkuji moc za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]