Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Nikulko. Horší než blechy, jsou klíšťata.
Musíme počítat s tím, že kočička, která žije venku, bude mít blechy. Také pes, který běhá po zahradě, může mít blechy. Blecha skáče, není problém, aby pes přenesl blechu na druhá zvířata a obráceně.
Pozor, kočička ale může mít i klíšťata, proto je potřeba, kočičku postříkat přípravkem a prohlédnout. Lépe, když kočičku uvidí veterinář, který dodá i přípravek na postřik a hned kočičku naočkuje. Jen můj názor.
doplněno 01.09.12 09:22:Arpalit stojí kolem 100,- Kč.
Blecha nečeká, skáče i na lidi. Jiná blecha není, než jedna.
doplněno 01.09.12 09:24:Naše kočičky mají obojky, které zabrání nejen tomu, aby neměly klíšťata, ale také blechy.
doplněno 01.09.12 09:26:Může blecha z kočičky na člověka?
ANO , ANO, ANO!
Blecha je jen jedna, je jedno, kdo jí má, zda pes, kočka, nebo člověk.
Nikulko, obojky se kupují podle toho, jak velký je pes, nebo kočička. Když jdete k veterináři, zeptejte se přímo jeho, třeba Vám doporučí ampulku, neznám název, ale má jí přímo veterinář, nebo se dá koupit v lékárně, podle váhy zvířete. Ampulka se rozlomí a zvířeti se dá do kožíšku za krk. Tak vždy začínáme, když je malý pejsek, nebo kočička. Ampulka stojí kolem 100,- Kč a určitě nic nebudou mít, jak pes, tak kočička.
doplněno 01.09.12 09:56:Doplněno k blechám, "Kejki"má pravdu.
Nejznámější druhy blech.
To říká Wikipedie. Blechy od psa i kočky, mohou jít na člověka.
doplněno 01.09.12 09:59:jestli jste měli Stronghold, ten má složení pro psy i kočky stejné. Ale není to pravidlo a psí spot-on může kočku zabít.
Blechy (Siphonaptera, Aphaniptera) je řád druhotně bezkřídlého, celosvětově rozšířeného, ektoparazitickéhohmyzu, přizpůsobeného cizopasnému způsobu života. Velikost jednotlivce se pohybuje mezi jedním a osmi milimetry. Počet druhů blech se pohybuje přes 2200, v Česku se vyskytuje zhruba devadesát druhů. Doba života je od několika měsíců až po tři roky. Vývojově se blechy patrně vyvinuly ze srpic
doplněno 01.09.12 09:44:Tady si je můžete prohlédnout.
je to normální,že má kočička blechy,vždyt se pohybuje v přírodě,pokud se kočička pohybuje v prostoru s pejskem ,jistě se tomu nevyhnete,tak zajdi k veterináři pro přípravek Arpalit,nebo volně k dostání
Krk svůj jediný dám za to, že koťátko blechy má. To jsou potvory krvelačné. Sice na člověka by neměly jít, píšou to v chytrých knihách, ale blechy neumějí číst, takže jdou. A jdou na všecko živé, co má teplou krev. Stříhala jsem v týdnu Dorotku a ejhle, 4 ty potvory skákavé měla v kožíšku. A to chodíme mezi známé a čisté pejsky. Jenže v trávě je spousta ježků a myší, sem tam přeběhne veverka a neštěstí je hotové. Koupila jsem Arpalit a vyhubila je i na pelíšku a místech, kde lehává. Ale na spreji Arpalitu je věta: nepoužívat na kočky!
Dorka má pelíšek povlečený světlounkou cíškou, na gauči skoro bílou osušku a vždycky koukám, jakmile jsou tam smítečka podobná máku, jsou blechy a to jsou jejich hovínka. Asi jsem si pár dnů nevzala brýle. Navíc, blechy přenášejí tasemnici a jiné cizopasníky a taky nemoci. Všechny ty morové rány byly proto, že se přemnožili potkani. Zablešení potkani!
Jasně, že jsem to řekla všem kamarádkám. A jedna povídala, že taky našla, pak se přidala druhá a ta třetí říkala, že předvčerem stříkala. Uvědomila jsem si, že slovo blecha, zní jako strašně sprosté slovo.
Veterinář poradí a nabídne řešení.
Kdyz jsem byla malá tak jsem vlezla psovi do boudy a prenesla je do rodiny, to je neco sileneho a pak se nam jeste asi 2x na zimu vratili... takze Ano na cloveka jdou! ale nam spolehlive zabírá na blechy kapicka frontline (privezla jsem kote a cele od blech po teto kapicce vychcipali)
Antiparazitní přípravky doporučené a používanépro psy nemusí být vhodné a dokonce mohou být kočkám nebezpečné! Kočky pečují o svou srst olizováním ap. navíc jsou velmi citlivé na mnoho toxických prostředků. Pokud se zvířata pohybují venku, je téměř jisté, že blechy si je najdou. Pokud jste použili přípravek na psa a trochu na kočku, jak píšete, nebude přípravek spolehlivě fungovat ani v jednom případě. Dávkování je určené výrobcem a tím, že jste dávku rozdělili, tak jste si nijak nepomohli. Blech je několik druhů a všechny mohou na nějaký čas napadnout i člověka, v případě "nouze"nepohrdnou blechy ani tímto hostitelem i když jen na přechodnou dobu.. Nechci vás strašit, ale pokud už došlo k napadení nějakého vašeho domácího zvířete blechami, to co zachytíte a případně zlikvidujete na vašem mazlíkovi, je jen nepodstatná část problému. Odpadaná bleší vajíčka vydrží velmi dlouho čekat na svou příležitost a na bleší koloběh máte zaděláno. Najděte si pojednání o blechách v nějaké odborné knize (tady se nebudu o těchto celkem běžných informacích rozepisovat) nebo se poraďte s vetem. Stejně bych vám návštěvu u něj doporučila, protože budete potřebovat vhodný přípravek pro kočku i psa a navíc pravděpodobně i roztok ( např.neostomozan) na domácí úklid a likvidaci bleších vajíček. Já bych doporučovala vystříkat spáry u zdí, vytřít tímto roztokem podlahy, vystříkat boudu nebo kotec kde se zvířata zdržují ,jejich používané dečky ap. vyprat .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.